Városinfó

 • 2014-07-10 14:15 Az óvoda felújítását sürgette - július végén kezdik

  A Középszer utcai óvoda előtt tartott csütörtökön sajtótájékoztatót Földesi Norbert, az MSZP miskolci frakcióvezetője, az intézmény felújítását sürgetve. A miskolci Városháza közleményében az írta, a közbeszerzési eljárás még folyamatban van, előre nem látható műszaki problémák merültek fel, előreláthatólag július végén kezdődnek a munkálatok.

 • 2014-07-10 09:48 Amiből 12 sem egy tucat!

  Megérkezett a tizenkettedik új Skoda villamos szerda este az MVK Zrt. telephelyére. Ezzel kivan a tucat, de a miskolciak még mindig nem veszik tucatszámba ezeket a járműveket. A legtöbb utas számára még mindig élmény, ha új villamosra szállhat fel, és az sem mindegy, melyik járatszámúra. Ahhoz, hogy forgalomba álljanak, a legutóbb érkezetteknek is teljesíteniük kell 500 próbakilométert.

 • 2014-07-10 09:43 Ma is kátyúznak

  A Miskolci Városgazda Kft. ma is folytatja a kátyúzást.

 • 2014-07-09 21:54 Kedvezményesen parkolhatnak a háziorvosok

  Júliustól kedvezményesen parkolhatnak a háziorvosok Miskolcon. A Régió Park Kft., kifejezetten háziorvosoknak szóló új bérlete a vállalkozói parkolóbérlet harmadába kerül. A bérlettel bármelyik parkolási zónában megállhatnak, így a háziorvosok hamarabb eljuthatnak a betegekhez.

 • 2014-07-09 19:19 Újra kinyit a strandkönyvtár

  Nem igazán volt ma strandidő, de talán éppen ezért nyílt meg jókor a Selyemréti fürdőben a strandkönyvtár. A kölcsönzésben az önkormányzat diákmunkásai segítenek. A strandkönyvtár kölcsönzői egy kupont is kapnak, amivel a Megyei Könyvtárba tudnak kedvezményesen beiratkozni.

 • 2014-07-09 16:30 Elkerülő út és árvízvédelem

  Jól halad a 26-os elkerülő út és a hozzá tartozó műtárgyak építése, melyet szerda délelőtt Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő a helyszínen is megtekintet. Az útépítéshez kapcsolódó, árvíz megelőzést szolgáló vápa kialakítása máris megmutatta létjogosultságát: a kész szakaszok nagy mennyiségű vizet tárolnak.

 • 2014-07-09 14:45 Vágányzár lesz július közepétől augusztus közepéig

  Július 13-án késő estétől augusztus 16-án üzemkezdésig a Selyemrét megállóhely és Tiszai pályaudvar villamos végállomás között vágányzár lesz, ebben az időszakban a villamosok helyett villamospótló autóbuszok fognak közlekedni. Ugyanakkor a teljes villamosvonalon éjszakai vágányzár is lesz, vagyis éjszakánként szintén villamospótló autóbuszok fognak közlekedni a villamosok helyett.

 • 2014-07-09 13:12 Már 29 jogerős ítélet jogtalanul felvett szociális segélyek miatt

  A jogosulatlanul felvett szociális segélyek miatt több mint száz esetben történt feljelentés Miskolcon. A visszaélések miatti eljárás jelenleg is tart. A mostani állás szerint már 29 ügy jogerősen le is zárult.

 • 2014-07-09 11:30 Hamarosan visszakapják az autósok a surranósávot

  Először hibaelhárítás, azután csatornaépítés miatt nem lehetett részben vagy egészben használni a Mindszent téri körforgalom surranósávját a Csabai kapu irányába. Már nem tart sokáig ez az állapot, legkésőbb a jövő hét végén visszaadják a forgalomnak.

 • 2014-07-08 18:23 Egyéves a megújult selyemréti strand

  Egy évvel ezelőtt nyílt meg a látogatók előtt a megújult, kibővült, korszerű stranddá vált Selyemréti Strandfürdő. Az elmúlt egy év adatai azt bizonyítják, hogy a miskolciak magukénak tudják a fürdőt. Ezért is volt szükség a „külső bővítésre”, a nagy, a szezon végéig ingyenes parkoló és az új bejárat kialakítására.

 • 2014-07-08 15:05 A Magashegyen és a Csermőkei úton ellenőriztek

  Újabb átfogó hatósági ellenőrzést tartottak kedden a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai a társhatóságokkal, ezúttal többek között a Magashegyen és a Csermőkei úton. A cél ezúttal is a volt „fészekrakók” lakásfoglalásának, valamint a fa- és áramlopások megakadályozása volt. Az ellenőrzés most is eredményes volt: illegális áramlopás miatt azonnal intézkedtek a rendészek és a hozzájuk csatlakozó ÉMÁSZ-szakemberek.

 • 2014-07-08 13:57 Az esélyegyenlőség, mint településfejlesztési eszköz

  A helyi esélyegyenlőségi program és az öt kiemelt célcsoport helyzete volt a téma a városházán, kedden, ahol az önkormányzat a civil szervezetekkel rendezett közös kerekasztal beszélgetést az együttműködés javítása érdekében egy pályázati projekt keretében.

Miskolc TV mai műsora

2023-02-08 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!