Városházi hírek

 • 2014-08-02 12:05 Nő a vagyon, megoldhatóvá válnak a problémák

  301, a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. által megvásárolt lakás kerülhet néhány hónapon belül ingyenesen önkormányzati tulajdonba. Ezzel nemcsak nő a város vagyona – de közelebb kerülnek, és ezzel könnyebben megoldhatóbbá válnak a problémák is.

 • 2014-06-12 09:50 „Döntsön a nép, döntsenek a miskolciak!”

  A napirendi pontok megtárgyalása előtt, napirend előtti tájékoztatójában Kriza Ákos polgármester egyebek mellett arról szólt: tekintettel a kialakult légkörre, a folyamatos politikai támadásokra, a városvezetés a józan miskolci többséghez, a józan miskolci polgárokhoz fordul támogatásért. Felkéri a Fidesz-KDNP szakpolitikusait, önkormányzati képviselőit, hogy jogilag, adminisztatíve készítsenek elő egy, a miskolci nyomortelepek felszámolásáért szervezett aláírásgyűjtő kampányt.

 • 2014-05-29 18:59 Hétfőn még elfogadják az iparűzési adóbevallást

  Május 31-én, szombaton lejár a helyi iparűzési adó bevallásának a határideje.

 • 2014-05-28 10:16 Épülhet az új stadion - rendkívüli támogatás a DVTK-nak

  Rendkívüli közgyűlésen döntött Miskolc képviselő-testülete szerdán reggel a DVTK egyszeri, 150 milliós támogatásáról. Elhárultak a jogi akadályok az új stadion építése elől is, a DFC Kft., illetve a társaság befektetője, a Borsodsport Invest Kft. a stadionrekonstrukció elindítása érdekében lemond az ingatlant érintő terhekről.

 • 2014-05-17 18:37 Szeretni kell az embereket!

  Ehhez a munkához szeretni kell az embereket. Mint néprajzos, szeretek velük beszélgetni, és mint rádiós, nagyon szeretek velük beszélgetni, vallja Mács Ildikó, a Kossuth Rádió (MTVA) szerkesztő-riportere, aki Szabó Lőrinc Irodalmi Díjat vehetett át a város napján.

 • 2014-05-17 13:57 A múltat a fiatalok elé tárni – ez a jövő

  Prominens közéleti szereplők aktuális gondolatainak a nyilvánosság elé tárása, a történelmi szemtanúk élettörténetének megírása, ezáltal az események hiteles feltárása, megőrzése jellemzi Litvay Ottó közíró cikkekben, könyvekben megtestesülő, értékmentő munkáját. Tevékenységét a város Szemere Bertalan Közéleti Díjjal ismerte el.

 • 2014-05-08 09:06 Cél: a miskolci nyomortelepek felszámolása!

  Májusi rendes ülését tartotta 8-án, csütörtökön reggel 9 órától Miskolc közgyűlése. Húsznál is több rendes, illetve sürgősségi előterjesztés szerepelt a napirendi javaslaton. Tárgyalt a testület többek között gyermekjóléti ügyeket, közbiztonsági kérdéseket, a közösségi együttélés alapvető szabályait érintő rendeletet is.

 • 2014-04-03 20:30 Zöld szőnyeg alá a problémát! – fiatalok terveztek Miskolcon

  Fényösvény, magyar borok útja, hostelként működő „zöld tornyok” a történelmi Avason – filmgyár, rehabilitációs vagy épp egyetemi központ a DAM egykori területén. Fiatal építészhallgatók egy városfejlesztési műhely keretében készítettek ezeket az innovatív terveket, amiket sajtónyilvános prezentáción mutattak be a város vezetésének – a műhely eredményeit ugyanis felhasználja a város az Integrált Településfejlesztési Stratégiában.

 • 2014-03-25 16:59 Nem Miskolc a munkáltató

  Az elmúlt napokban több hír jelent meg a sajtóban arról, hogy néhány miskolci pedagógus szerződését a feltételezések szerint az aláírást követően jogszerűtlenül módosították. A hírrel kapcsolatban több, téves megkeresés érkezett a miskolci polgármesteri hivatalhoz.

 • 2014-03-18 17:50 Újabb díjat kapott Miskolc!

  Neves szakmai grémium döntése alapján Miskolc városa újabb díjjal gazdagodott: a Holnap Városáért Díj különdíját, a Zöld városért díjat érdemelte ki. Az elismerés az eddigi folyamatokért járt, de a zöldítés Miskolcon továbbra sem áll le. És a cél az, hogy minél több miskolcit is sikerüljön mozgósítani ezért.

 • 2014-02-26 16:52 Aljegyzői fogadóóra

  Miklós Béláné, Miskolc Megyei Jogú Város aljegyzője fogadóórát tart.

 • 2014-02-25 13:41 Terv- és szabályzatmódosítás a Bábonyibércen

  „Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Miskolc Megyei Jogú Város Településszerkezeti Tervének és Építési Szabályzatának módosítását kezdeményezi a Bábonyibérc területére.

Miskolc TV mai műsora

2024-06-15 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!