Városinfó

Épül a Kandó tér

2014-07-14 17:52

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE vaganyzar_140714_fkcs_1.jpg

Megkezdődött a Kandó Kálmán tér átépítése: felújítják a villamospályát és akadálymentesítik a peronokat. A rekonstrukció a Zöld Nyílra elnyert támogatásból történik. Augusztus közepéig vágányzár van érvényben az érintett szakaszon, de az iskolakezdés idejére már egy vágányon megindulhat a forgalom.

A Tiszai pályaudvaron lévő villamos végállomás eredetileg nem volt része a Zöld Nyíl villamosprojekt pályaépítési és -felújítási munkáinak, pedig a pályahibák már a kiíráskor jelentkeztek. Rajszi Zsolt, az MVK Zrt. forgalmi osztályának vezetője elmondta, a vágányok kopottsága, a forgalombiztonsági állapota tette szükségessé a beavatkozást. – Ez a karbantartási felújítási munkák keretében a vágányoknak az átépítését és a kitérőknek a kicserélését jelenti – tette hozzá.

vaganyzar_140714_fkcs_6.jpg

A munka több szakaszra oszlik: augusztus 16-ig befejezik a bontást, illetve átépítik a külső hurokvágányokat. A peronokat is felújítják, ezért a munkák ideje alatt az aluljárót is lezárják a forgalom elől.

Július 14. és augusztus 16. között villamospótlók közlekednek a Selyemrét és a Tiszai pályaudvar között. Az esti órákban pedig 22 óra 20 perctől a teljes vonalon villamospótlók szállítják az utasokat. A város és a Miskolc Holding Zrt. vezetése kérte, hogy a „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése" nagyprojekt tartalékkeretéből újíthassák fel a Kandó téren a villamos pályát. Ezt a projektet felügyelő KIKSZ Zrt. jóvá is hagyta, így a beruházás a városnak nem kerül pénzébe. A munkák után teljes mértékben akadálymentesen lehet majd utazni. Az Európai Unió kohéziós alapjából a Zöld Nyíl projekt keretében 156 millió forintból újul meg a tér.

vaganyzar_140714_fkcs_10.jpg

Egy vágányon már augusztus közepén megindulhat a közlekedés. A teljes átépítés várhatóan október közepéig tart majd.

minap.hu
fotó: F. Kaderják Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-23 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!