Városinfó

Már az „öltöztetés” következik Tapolcán

2014-07-11 08:45

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE tapolca_furdoepites_140710_ja_6.jpg

Már nemcsak maga az 50 méteres, nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas medence, de a burkolat által kirajzolt úszópályái is jól látszanak – lassan az utolsó csempe is felkerül a falakra. Egyre inkább láthatóvá válik a főépület új formája is. Közben pedig jó ütemben halad a második ütem előkészítése, már megvannak az élmény- és látványfürdő engedélyes tervei is.

tapolca_furdoepites_140710_ja_10.jpg

Azt, hogy milyen ütemben halad a miskolctapolcai fürdő építése, egyelőre csak a kerítésen kívülről próbálhatják felmérni a miskolciak. A nyár végén viszont személyesen is megismerkedhetnek majd az új létesítménnyel: akkor bemutatják minden érdeklődőnek az elkészült medencét és öltőzőt, illetve az ősszel megnyitandó wellnessépületet.

kovacsics_imre_140710_ja_1.jpg– A munka a tervezett ütemnek megfelelően halad – szögezte le csütörtökön Kovacsics Imre projektmenedzser. – A kezdetektől az volt a koncepció, hogy a miskolciak emocionális kötődését is figyelembe véve őrizzük meg a régi épületekből azt, amit lehet. Egy épület rehabilitálása viszont mindig hosszabb időt vesz igénybe, mint ha lerombolnánk, és újat emelnénk. Itt is felmerültek statikai problémák, amikre számítottunk, amiket meg is oldottunk. Így most az építés igazán látványos része következik.

Rosta S. Csaba tervező építész ezt a „látványos” részt egyben izgalmasnak is nevezte, hiszen lezárult a szerkezetépítés, kialakult az épült kontúrja, most jön az „öltöztetés”.
– Kész az a „csontváz”, amire ráépül a hús, a bőr, a személyiségjegyek – érzékeltette, mit is jelent ez pontosan. – Ma éppen a nagyon fontos személyiségjegyeknek, azaz a kiegészítő, homlokzatképző elemeknek az úgynevezett mintáit nézzük meg, fogadjuk el. Így hamarosan elkészülnek a projekt azon elemei, amelyek révén a régóta itt álló vasbetonkeret egyszer csak eltűnik, és egy másik épületté válik.

tapolca_furdoepites_140710_ja_2.jpg

Kovacsics Imre azt is hangsúlyozta, a fürdő ezen területe a test és a lélek felüdülését szolgálja majd. Egyrészt itt az 50 méteres medence, mellette speciális burkolatú streetball- és lábtenisz-, valamint homokos strandröplabda-pályával – a főépületben pedig egy, a legjobb gépekkel felszerelt fitness-teremmel, szaunákkal, wellness-szolgáltatásokkal.

tapolca_furdoepites_140710_ja_26.jpg

– Nem szerettünk volna ugyanolyan wellnessrészleget, mint amiből már huszonnyolc működik, Miskolctapolca ennél többet érdemel. Ezért épülnek különleges, a lombokra kitekintő szaunatölcsérek. Ezért a különleges pihentető medence, amelynek bokszaiban akár baráti társaságok is ejtőzhetnek sportolás után, vagy az a speciális medence, ami, ahogy haladunk, mindig más testrészünket masszírozza vízsugaraival – részletezte a projektmenedzser.Kérdésünkre azt is elmondta, ahogy tervezték, az egyes ütem kivitelezésével párhuzamosan folyik a kettes ütem, azaz az élmény- és látványfürdő előkészítése: már engedélyes terveik vannak, így rövidesen kiírhatják a kivitelezői közbeszerzést.

Cs. M.
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-23 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!