Városinfó

 • 2014-07-19 19:16 Hétfőtől ismét ülőkövek a miskolci főutcán

  Hétfőtől újra ülőkövek díszítik a Széchenyi utcát Miskolcon. Ezúttal már egy másik, biztonságosabb módszerrel helyezik ki a kerámiából készült, egyedi tervezésű ülőalkalmatosságokat, amelyeket könnyűbetonnal is beöntöttek, hogy tömörebbek legyenek.

 • 2014-07-19 16:46 Újjáéledő polgári hagyományok az Avas keleti kapujában

  Miskolc jelentős elosztó-tároló állomása volt az észak-déli, Lengyelországba vezető borútnak, és az Avas fontos szerepet játszott ebben. Komoly tradíciói vannak tehát a bor(ászat) avasi létének. A polgárság saját pincéi, esti fröccsözései és asztaltársaságai a kultúrát vitték a nemes penésszel borított falak köze – a legújabb kor pedig a turistákat szeretné. A Görgey utca 10. szám alatti épület az egyik legnagyobb miskolci borkereskedőé volt, új funkciója illik majd ehhez a múlthoz.

 • 2014-07-18 14:41 Félpályás és teljes útlezárás is lesz a belvárosban!

  Távhővezetéket épít ki a MIHŐ, ezért július 21-étől, hétfőtől november végéig szakaszosan félpályás útlezárás lesz a Szentpáli és a Kazinczy utcán, a Horváth Lajos utcát pedig a kivitelezés idejére teljesen lezárják, csak a célforgalom használhatja majd.

 • 2014-07-18 09:40 Ma is folytatódik a kátyúzás Miskolcon

  A Miskolci Városgazda Kft. tájékoztatása szerint a mai napon (időjárástól függően) az alábbi utcákban történik kátyúzás:

 • 2014-07-17 18:53 Áramlopás, illegális beköltözés – újra a Hideg soron ellenőriztek

  Visszatért az összehangolt hatósági ellenőrzés a Hidegsorra csütörtökön. A Miskolci Önkormányzati Rendészet és a társhatóságok a korábbi ellenőrzések során többek között áramlopással, illegális beköltözésekkel és kutyatartási problémákkal is találkoztak, így ezeket kiemelten is vizsgálták. Az akció során több mint 60 ingatlant és száznál is több embert ellenőriztek. Négy áramlopás mellett egy illegális beköltözés esetében is intézkedtek a rendészek.

 • 2014-07-17 09:53 Megújult a gyermekorvosi rendelő a Győri kapuban

  Befejeződött a Győri kapui gyermekorvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése, amit egy, az önkormányzat által benyújtott pályázatnak köszönhetően végezhettek el. A felújítás során nemcsak korszerűsítették az épületet, de új berendezési tárgyakat is vásároltak.

 • 2014-07-16 13:06 Jól halad a kátyúzás – száznál is több utcában jártak már

  A városban már száznál is több utcában, kisebb-nagyobb forgalmú úton végeztek kátyúzást az idei évben. Idén közel 50 millióval több, mintegy 200 millió forint áll rendelkezésre a munkák elvégzésére. A korábbi kátyúzásoknak köszönhetően viszont kevesebb a kátyú – az idén mintegy tízezret kell megszűntetni.

 • 2014-07-16 12:31 Megújulnak az Aulich utcai buszmegállók

  Az egyik megállót már a hét elején átadták, és a következő is csak néhány napot várat magára. Ezen felül lesz még játszótérbővítés, járda csere és számtalan fejlesztés– mondta Eperjesi Erika, a terület önkormányzati képviselője.

 • 2014-07-16 11:22 Javítják az ivóvízellátást - kezdődik a betonozás

  Az ivóvízellátás-javító projekt keretében megkezdődik az alaplemez betonozásának kivitelezése Miskolctapolcán. A betonszállítás július 17-én, csütörtök reggeltől július 19-én, szombatig tart, és a Miskolctapolcai út – Iglói utca – Pazár István sétány útvonalon történik majd.

 • 2014-07-16 09:13 Ezekben az utcákban kátyúznak ma

  A Miskolci Városgazda Kft. ma is folytatja a kátyúzást Miskolcon. Tájékoztatásuk szerint a mai napon (időjárástól függően) az alábbi utcákban történik kátyúzás:

 • 2014-07-15 18:28 Ki szállítana Miskolcra 75 CNG-buszt?

  A hazai és az európai hivatalos közbeszerzési értesítőben is megjelent az MVK Zrt.-nek a „részvételi felhívása” 75 darab, sűrített földgázzal üzemelő busz, valamint töltőállomás beszerzésére. Ezzel újabb nagy lépést tett a miskolci közlekedési cég a buszpark megújítása felé.

 • 2014-07-15 16:37 Lovasok és lovagok, tornák és terek – kezdődhet az építkezés!

  Ünnepélyes keretek között aláírták kedden a Lovagi tornák tere és a Vásártér kivitelezési szerződését a diósgyőri vár tövében álló Déryné-házban. Holnap már át is adják a területet a kivitelezőnek, kezdődhet a munka, hogy 2015 májusában egy 3 ezer fő befogadására képes, egyedülálló térrel bővüljön Miskolc turisztikai látványosságainak köre.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-20 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!