Városinfó

300 millió természeti katasztrófák megelőzésére

2014-07-14 17:40

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE hejokotras_130723_ja_7.jpg

Kitisztították és kikotorták a Pereces és Hejő patakok medrét, a Szentpéteri kapuban pedig bővült a csatornahálózat. Miskolc két évvel ezelőtt a Svájci-Magyar Együttműködési Program pályázatán nyert el több mint 1 milliós svájci frank támogatást árvízvédelmi beruházásokra.

A Pereces-patak medrét kitisztították, majd több mint 2 kilométer hosszan szinte újraásták a medret, hogy egy esetleges árvíz ne jelentsen problémát az itt élőknek. A Hejő patak medrét először kitakarították, majd 1400 méteren mélyítették is.

Lukács Kinga, a Miskolci Városfejlesztési Kft. projektmenedzsere elmondta, a Hejő mederrekonstrukciójával elérték a Pesti út és az Egri úti híd között a feliszaposodás megszüntetését. Hozzátette: jellemző volt a meder egészére a félméteres feliszaposodás, s közel 5 ezer köbméter lerakódást termeltek ki a mederből.

arviz_140614_ja_6.jpg

Miskolc két évvel ezelőtt a Svájci-Magyar Együttműködési Program pályázatán nyert el több mint 1 milliós svájci frank támogatást árvízvédelmi beruházásokra. A medertakarítás és -rendezés után ma már mintegy 3000 ember otthona és 200 hektárnyi terület vált védetté az árvíztől.

– Azok a miskolci polgárok, akik a környéken laknak vagy arra gyakran járnak, láthatták, hogy mennyire eliszaposodott a meder, mennyire rossz állapotú a mederfal, ezeket sikerült helyrehozni, kijavítani, kitisztítani, így azzal az ott élők és teljes Miskolc biztonságérzete erősödhetett – emelte ki Pfliegler Péter alpolgármester.

arviz_140614_ja_3.jpg

Az árvízvédelmi beruházás a Szentpéteri kapu területét is érintette, ott még decemberben adták át azt a 900 méteres új csatornaszakaszt, ami képes elvezetni egy nagyobb mennyiségű csapadékot. A csatornabővítéssel és a meder rendbetételével az érintett területeket már nem veszélyezteti úgy az ár- és a belvíz, mint például 2010-ben.

minap.hu
fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-22 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!