Városinfó

Már a fészekrakós lakások fele az önkormányzaté!

2014-07-11 13:14

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kilakoltatas_avas_szentgyorgy_60_1em_3_140513_ja_55.jpg

A Fészekrakó-projekt során július 10-ig 85 ingatlan átvételére került sor az árverés lezárását követően. További 24 ingatlan kilakoltatása folyamatosan zajlik – tájékoztatott Schweickhardt Gyula projektvezető. Az érintett lakások 85 százaléka az Avason található, maradékuk pedig Diósgyőrben.

2013 áprilisában vette meg az önkormányzat 173 lakás esetén a követeléseket, ezek végrehajtási eljárásban való érvényesítése folyamatosan zajlik. A mai napig az önkormányzat 85 olyan ingatlanban nyert árverést, amelyeknél az ingatlanok átvétele már megtörtént. De emellett jelenleg még 24 olyan nyertes eljárás van, ahol megkezdődött az ingatlan átadása végrehajtási eljárásban. Ez azt jelenti, hogy augusztus végére 109 olyan ingatlannal fog az önkormányzat rendelkezni, ahonnan a fészekrakókat kiköltöztetik. További eljárások is folyamatban vannak, október végéig 125-135 darab eljárás lezárásával tudnak számolni, és az év végéig szeretnének minden olyan jogi bizonytalanságot megoldani, ami ütemezhetővé teszi a maradékoknak is a lezárását – mondja a projektvezető.

Ezek az emberek kiköltöznek az ingatlanból, onnantól az a veszély, hogy a vízszámlát, fűtésszámlát, közös költséget nem fogják fizetni már nem áll fönn. A közös költséget a tulajdonszerzéstől számított időponttól az önkormányzat fizeti és a felújításokat követően olyan bérlők beköltöztetésére kerül sor, akik képesek ezeknek a költségeknek a fizetésére. Megszűnik az a gyakorlat, hogy azok az emberek, akik nem fizetik a rezsiszámláikat, továbbra is ingyen élhessenek ezekben az ingatlanokban – jelentette ki Schweickhardt Gyula.

kilakoltatas_avas_szentgyorgy_60_1em_3_140513_ja_66.jpg

Ezzel párhuzamosan kiírták az otthonvédelmi pályázatot, július 31-e a pályázat beadásának határideje. Minden olyan társasház, vagy lakásszövetkezet, ahol érintett lakások vannak, pályázhat rá. A projektvezető kérte, hogy mindenki figyeljen a határidőkre, a minap.hu-n megtalálható a pályázati anyag, pályázati dokumentáció, illetve az elmúlt időszakban feltett kérdésekre a válaszok is. Ha bárkinek még kérdése van, akkor forduljon a hivatalhoz, segítenek, remélik, hogy minél nagyobb számban fognak pályázni a társasházak.

A birtokba vett és rendbetett lakások közül már vannak olyanok, amelyeknek bérlő jelöltjei is vannak, a MIK Zrt. folyamatosan végzi a bérlői állomány felülvizsgálatát, júliusban lesz olyan pályázati kiírás, amelyben ezek a bérlakások már meghirdetésre kerülnek, pályázni a helyi rendeletben meghatározott módon és feltételekkel lehet majd.

H. I.
fotó: archívAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-23 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!