Városinfó

Áramlopás, illegális beköltözés – újra a Hideg soron ellenőriztek

2014-07-17 18:53

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE ellenorzes_hideg_sor_140717_ja_7.jpg

Visszatért az összehangolt hatósági ellenőrzés a Hidegsorra csütörtökön. A Miskolci Önkormányzati Rendészet és a társhatóságok a korábbi ellenőrzések során többek között áramlopással, illegális beköltözésekkel és kutyatartási problémákkal is találkoztak, így ezeket kiemelten is vizsgálták. Az akció során több mint 60 ingatlant és száznál is több embert ellenőriztek. Négy áramlopás mellett egy illegális beköltözés esetében is intézkedtek a rendészek.

Csütörtök délelőtt, Hideg sor – az utcákban nincs mozgás, a rendészek csöngetésére és bekiabálására azonban fel-feltűnnek arcok a lakások ablakaiban. Az egyik udvaron békésen fő a gulyás, a lakók és ismerőseik bográcsoznak éppen, amikor megérkeznek a rendészek a társhatóságok munkatársaival, hogy az összehangolt ellenőrzés során ellenőrizzék a lakcím-bejelentési kötelezettség meglétét, a kutyatartással kapcsolatos előírások betartását, vagy éppen a szemétszállítási szerződéseket.

ellenorzes_hideg_sor_140717_ja_9.jpg

Mint Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet közterület-felügyeleti és rendészeti vezetője érdeklődésünkre elmondta, a hatóságok nem először járnak a Hideg sor házaiban, így már rengeteg tapasztalattal és információval rendelkeznek arról, kiemelten mire ügyeljenek, hol vannak problémás ingatlanok. Kérdésünkre részletesen is sorolta, milyen visszaélésekkel találkoztak a területen. Illegális beköltözés is előfordult már itt, ezért nagy figyelmet fordítanak a lakcím-bejelentési kötelezettség ellenőrzésére. Közterületi szemétlerakást szintén többször tapasztaltak már, de arra is volt példa, hogy egy-egy elhagyott ingatlanra szórták be a szemetet.Mint magunk is tapasztaltuk, rengeteg kutya van a területen, többségüknek van gazdája, de vannak kóbor állatok is. Utóbbiak szinte biztos, hogy sem oltással, sem chippel nem rendelkeznek, de Kovács László Csaba elmondása szerint ez előfordul a házaknál tartott ebekkel is. Szintén jellemző, hogy rossz állapotú ingatlanokat adnak ki albérletbe, gyakran olyan nagycsaládoknak, akiknek elve kicsi a ház alapterülete – ezt a problémát szintén ellenőrizték a rendészek.

ellenorzes_hideg_sor_140717_ja_14.jpg

Délutánra már az eredményekről is be tudott számolni a közterület-felügyeleti és rendészeti vezető. Mint ismertette, a csütörtöki összehangolt hatósági akció során több mint 60 ingatlant és azokban 107 embert – köztük közel 50 fiatalkorút – ellenőriztek. Hatuknál nem találtak arra az ingatlanra érvényes lakcímkártyát, ahol éppen tartózkodtak. Szintén hat esetben hiányzott a szemétszállítási szerződés. A rendészek négy beoltatlan ebről számoltak be, hetet pedig elszállítottak.

ellenorzes_hideg_sor_140717_ja_22.jpg

Kovács László Csaba beszámolt arról is, hogy négy ingatlannál figyeltek fel áramlopásra – ezeknél az ÉMÁSZ szakemberei azonnal intézkedtek is. Felfedeztek ugyanakkor egy illegális lakásfoglalást is: 4 gyermek és az anyjuk költözött be egy üresen álló ingatlanba. Az esetnél az anya rosszul lett, hozzá mentőt kellett hívni, és kórházba szállították. Két gyermeke olyan rossz állapotban volt, hogy őket a GYEK-be kellett szállítani, a másik két fiatal pedig a Károly utcai „GYIVI-be”, a Miskolci Gyermekvédelmi Körzet és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatra került. Az ingatlant aztán a MIK munkatársai lezárták az újabb illegális beköltözők elől.

K. I.
Fotó: J. Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-02 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!