Városinfó

Megújulnak az Aulich utcai buszmegállók

2014-07-16 12:31

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE buszmegallo_aulich_eperjesi_erika_140716_ja_1.jpg

Az egyik megállót már a hét elején átadták, és a következő is csak néhány napot várat magára. Ezen felül lesz még játszótérbővítés, járda csere és számtalan fejlesztés– mondta Eperjesi Erika, a terület önkormányzati képviselője.

Idén sem volt hiány újításokban. A Dankó Pista utcában egy 400 méteres szakasz kapott új aszfaltszőnyeget. Vizsgálták a Népkert járdáinak állapot, ahol megtörtént a sérült szakaszok felújítása, és ez csak néhány a sorból, mely most már a buszmegállók átadásával is kibővült.

Szerda reggel a meleg ellenére is jól haladtak a munkálatok az Aulich utcában. Eperjesi Erika elmondta, régi lakossági igény volt a buszmegállók felújítására, ezzel kapcsolatban már többször is megkeresték a lakók.

buszmegallo_aulich_eperjesi_erika_140716_ja_9.jpg
Nagy változás ez, hiszen eddig a buszmegállókat csak egy tábla jelezte, most pedig már fedett helyen, padokon ülve várakozhatunk. Szükség volt már a fejlesztésre, hiszen a környéken sok a nyugdíjas, és kisgyerekes családok is szép számban élnek itt. Az emberek már nemcsak megpihenhetnek várakozás közben, hanem egy-egy zápor alkalmával is menedékre lelnek, mely igen csak jól jön e szeszélyes időjárásban.

A beruházás 1,2 millió forintból valósult meg, az összeg tartalmazta az anyagköltséget, és a munkabéreket is. A fejlesztést Eperjesi Erika, képviselői keretéből finanszírozta.

buszmegallo_aulich_eperjesi_erika_140716_ja_12.jpg
Jó hír továbbá, hogy a munkák a tervezett ütemben haladnak. Jövő hét elejére elkészül a Gyöngyvirág utcai járdaszakasz felújítása. Ezt követően megkezdik a Dankó és Derkovits utcai játszóterek bővítését – mindkét játszótér új hintákat kap –, és a Népkert felújítása is tovább zajlik, ahol egyaránt kedveznek kicsiknek és nagyoknak. Megtudtuk ugyanis, hogy a tervek szerint a nyár folyamán egy hattornyú játszóvárat építenek a parkban, valamint a Király utcai oldalon fitness eszközöket helyeznek el, mely egy egyedülálló, újszerű kezdeményezés városunkban.

B. K.
Fotó: J. Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-12-01 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!