Városinfó

Javítják az ivóvízellátást - kezdődik a betonozás

2014-07-16 11:22

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Az ivóvízellátás-javító projekt keretében megkezdődik az alaplemez betonozásának kivitelezése Miskolctapolcán. A betonszállítás július 17-én, csütörtök reggeltől július 19-én, szombatig tart, és a Miskolctapolcai út – Iglói utca – Pazár István sétány útvonalon történik majd.

Mint ismert, a tapolcai karsztforrásoknak meghatározó szerepük van Miskolc ivóvízellátásában. A forráskutak vizét a Bükki Karszt biztosítja, mely rendkívül érzékeny a felszíni szennyeződésekre. Az új, korszerű ultraszűréses technológia kiépítése azonban magas színvonalon biztosítja az egészséges vízellátást.

Az ultraszűrő ugyanis képes kiszűrni a vízből a baktériumokat, vírusokat, eltávolítja az egyéb lebegő szennyeződéseket, valamint csökkenti a szerves anyagok mennyiségét. Az ultraszűréses technológia előnye, hogy eközben az ivóvíz megőrzi a szervezet számára fontos ásványi anyagokat, de nem változtatja meg a víz kémiai egyensúlyát, megőrzi eredeti, természetes sóösszetételét.

A „Miskolc város ivóvízellátás biztonságának javítása korszerű víztisztítási technológia kiépítésével, Miskolc-Tapolca vízbázisának súlyos veszélyeztetése miatt” című projekt építési munkái zajlanak Miskolctapolcán, a miskolctapolcai vízműnek a Barlangfürdőtől északra elhelyezkedő ingatlanán, a Pazár István sétány 1. sz. alatt.

Az épületalapozás betonozását dilatáció nélkül, egy munkaütemben, megszakítás nélkül kell elkészíteni, amit a vállalkozó csak folyamatosan és megszakításmentes munkavégzéssel tudja végezni, várhatóan 50 órás folyamatos műszakban (beleértve az éjszakai órákat is).

A betonszállítás július 17-én, csütörtökön reggel 6:00 órától július 19-én, szombat délelőtt 10:00 óráig tart majd, de a vállalkozó minden tőle telhetőt elkövet ezen időszak lerövidítésére. Az építési anyagok beszállítása a Miskolctapolcai út – Iglói utca – Pazár István sétány útvonalon történik mind a nappali, mind az éjszakai órákban.

A vállalkozó természetesen igyekszik tekintettel lenni Miskolctapolca üdülőövezeti besorolására, ezért a zajterhelést zajcsillapító munkaszervezéssel csökkenti. A zajos munkafázisokat lehetőség szerint 8-17 óra közötti időszakban végzik; a munkavégzés során kerülik a felesleges, effektív munkavégzéssel nem járó zajos tevékenységeket; a munkaterületet a tehergépjárművek és az erőgépek a lehető legrövidebb úton közelítik meg és hagyják el; az anyagmozgató gépek motorját a rakodás befejeztével leállítják.

A kivitelezők ez úton is kérik a lakosság megértését.

Az ivóvízbázis-védelemmel kapcsolatos fejlesztés az Európai Unió támogatásával valósul meg a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében, az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként, Miskolc társfinanszírozásával.

minap.hu
Fotó: minap-archívAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-11-30 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!