Szociális

 • 2014-04-30 19:44 Menhely Alapítvány: a hajléktalanok háromnegyede vidéken él

  A hajléktalanok háromnegyede vidéken él - számoltak be a Menhely Alapítvány munkatársai szerdai budapesti sajtótájékoztatójukon, amelyen az idei, február 3-án készített kutatásuk eredményeit ismertették. A Menhely Alapítvány munkatársai szerint az idei felmérés adataiból kitűnik, hogy egyre mélyebb a nyomor, egyre kilátástalanabb a szegények sorsa.

 • 2014-04-30 16:56 Civilek a civilekért – az álláskeresőket segíti a ReCIK

  Álláskeresési tanácsadással segíti a munkanélkülieket a Regionális Civil Központ Alapítvány, erre a tevékenységükre csaknem 8 millió forintos uniós támogatást nyertek el. A munkaerő-piaci szolgáltatások végzésében érintett szervezetek közötti együttműködést erősítő interaktív információs napot tartott kedden az alapítvány, ahol elhangzott az is, hogy a megyei munkaügyi központtal évek óta szoros az együttműködésük.

 • 2014-04-21 09:35 A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

  A szociálisan rászorultak kérhetik a járási hivataltól az egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetése alóli mentesítést - hívja fel az érintettek figyelmét közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján.

 • 2014-04-17 09:54 Erdész Nyuszi segített

  Ötven gyermek tért haza boldogan Erdész Nyuszi ajándékaival. Néhány nappal húsvét előtt az Északerdő Zrt. Csanyiki Erdészeti Erdei Iskolájában csökkent képességű fiatalok számára szerveztek jótékonysági nyuszi-programot.

 • 2014-04-16 20:54 Kossuth Zsuzsannára emlékeztek

  1849. április 16-án „az összes tábori kórházak főápolónőjének” nevezték ki Kossuth Zsuzsannát. Kossuth Lajos legfiatalabb húga tiszteletére az Országgyűlés tavaly emléknappá nyilvánította a „hősies, önfeláldozó és emberséges”, a modern nővérképzés úttörő alakjának tartott Florence Nightingale tevékenységét évekkel megelőző Kossuth Zsuzsanna születése napját.

 • 2014-04-15 15:37 Képzési koncepció, migráns diákok számára

  Migráns fiatalok számára segít szakképesítésük megszerzésében az a hiánypótló interkulturális szakképzési koncepció, melyet miskolci oktatási intézmények dolgoztak ki, a magyar állam és az Európai Unió által nyújtott több mint 30 millió forintos támogatással. A Martin János Szakképző Iskolába hétfőn megérkeztek az első külföldi diákok, akik már be is kapcsolódtak a tanórai munkába – az elmélet megalkotása után tehát a gyakorlatban is kipróbálják a koncepció elemeit.

 • 2014-04-14 19:43 Nem engedik el a Fazekas testvérpár kezét

  Széles társadalmi összefogással rendeződni látszik a Fazekas testvérpár helyzete: a lakásukon lévő többmilliós hiteltartozás miatt lakhatásuk is veszélybe került, Kriza Ákos, Miskolc polgármesterének felhívására magánszemélyektől és gazdasági társaságoktól érkező adományokból azonban most már ki tudják fizetni a tartozást. Az erről szóló adománylevelet hétfőn vehette át a testvérpár a polgármesteri hivatal Ovális termében.

 • 2014-04-14 17:17 Kedden ér véget a hajléktalanok téli ellátása

  A hajléktalanok téli befogadására megnyílt időszaki menhelyeken ebben a szezonban kedden fogadják utoljára a rászorulókat.

 • 2014-04-14 09:23 Adomány a Ronald háznak

  Miskolc volt a célállomása az idei jótékonysági Flúgos Futam ügyességi autóversenynek. Először 2009 augusztusában rendezték meg a versenyt, hogy az így befolyt pénzből gyerekekkel foglalkozó intézményeket támogassanak. Vasárnap a Miskolci Ronald ház lakóit ajándékozták meg.

 • 2014-04-13 19:32 Palackok és kutyagolás

  Vasárnap ismét Kutyagolásra várta a miskolciakat a Mentor Gimnázium és Szakképző Iskola a Miskolci Állatsegítő Alapítvány állatmenhelyén.

 • 2014-04-11 10:07 Három százalék alá esett a munkanélküliség Győr-Mosonban

  Egy hónap alatt tizedével, egy év alatt felével csökkent a regisztrált álláskeresők száma Győr-Moson-Sopronban, a munkanélküliségi arány pedig három százalék alá esett – áll a megyei kormányhivatal munkaügyi központja által az MTI-hez pénteken eljuttatott adatsorban.

 • 2014-04-09 20:29 Az utolsó Chicago karitatív célokat szolgál

  Két évadon át futott sikerrel a Chicago a Miskolci Nemzeti Színházban. Az utolsó előadást április 22-én tartják. A nagysikerű musical ezúttal karitatív célokat is szolgál – Miskolc két Rotary szervezetének szervezésében, a bevételből pedig a miskolci Erzsébet Hospice Otthon és Alapítvány munkája válhat könnyebbé.

Miskolc TV mai műsora

2023-09-24 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!