Szociális

Adomány a Ronald háznak

2014-04-14 09:23

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE adomany_ronald_haz_140413_ja.jpg

Miskolc volt a célállomása az idei jótékonysági Flúgos Futam ügyességi autóversenynek. Először 2009 augusztusában rendezték meg a versenyt, hogy az így befolyt pénzből gyerekekkel foglalkozó intézményeket támogassanak. Vasárnap a Miskolci Ronald ház lakóit ajándékozták meg.

Rajzeszközöket, kézműves és társasjátékokat kapott vasárnap a Miskolci Ronald ház. Az adományokat a Flúgos Futam jótékonysági autós versenyen gyűjtötték össze.

adomany_ronald_haz_140413_ja_4.jpg

Rigó Zsuzsanna, a Ronald McDonald ház Miskolc menedzsere elmondta, az adományok elsősorban a gyerekek szórakozására, minél jobb időtöltésükre szolgálnak.
– Nagyon sok hasznos eszközt kaptunk, rendszeresen tartunk kreatív foglalkozásokat önkéntesek segítségével a gyerekek számára – tette hozzá.

A jótékonysági, ügyességi autósversenyt nyolcadszor rendezték meg. Szombaton este 27 autóval érkeztek Miskolcra a versenyzők – az alapötletet a jól ismert rajzfilm adta.

adomany_ronald_haz_140413_ja_1.jpg

– Az ügyességi autósversenynek az a lényege, hogy csak az „A” és a „B” pont ismeretes, hogy honnan indulunk és hova érkezünk. Az összes többi hely, feladat, a mindenféle rejtvények, találós kérdések és vicces itinerek alapján derül csak ki a versenyzők számára – magyarázta Varga Zsuzsa főszervező.

Az ügyességi autóverseny szervezői és résztvevői öt éve támogatják a gyermekekkel foglalkozó alapítványokat, intézményeket. Most a miskolci Ronald ház kapta a futamon összegyűlt adományokat. A miskolci Ronald házban 2004-től élhetnek együtt a szüleikkel a beteg gyerekek a kórházi kezelésük ideje alatt.  

Farkas I.
fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!