Szociális

Kedden ér véget a hajléktalanok téli ellátása

2014-04-14 17:17

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A hajléktalanok téli befogadására megnyílt időszaki menhelyeken ebben a szezonban kedden fogadják utoljára a rászorulókat.

Győri Péter, a Menhely Alapítvány kuratóriumának elnöke az április 15-éig tartó téli ellátásról az MTI megkeresésére elmondta: minden érintett felkészült plusz szolgáltatásokkal is, de ezekre nem volt szükség, mert "elmaradt a tél".

Budapesten az éjjeli menedékhelyeken igénybe vehető helyek be sem teltek télen - jegyezte meg.

Az egyes közterületeken életvitelszerű tartózkodást jogellenesnek minősítő jogszabály végrehajtásával kapcsolatban Győri Péter azt közölte, hogy a szervezetek közötti együttműködés elején voltak "döccenők", de végül jól koordináltan sikerült megoldani a feladatokat.

A jogszabály alapján a fővárosban eddig több mint négyszáz embert szólították fel közterület elhagyására, és ez elég sok feladatot adott az utcai szolgálatoknak és a befogadó szervezeteknek. A hajléktalan emberek egy része be is ment a menedékhelyekre - mondta.

Győri Péter szólt arról is, hogy a közfoglalkoztatási programba hajléktalan emberek is be tudtak kapcsolódni, és ez sokuk egzisztenciáját javította a téli hónapokban.

MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!