Kultúra

Az utolsó Chicago karitatív célokat szolgál

2014-04-09 20:29

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE rotary_hospice_sajttaj_140409_fkcs_14.jpg

Két évadon át futott sikerrel a Chicago a Miskolci Nemzeti Színházban. Az utolsó előadást április 22-én tartják. A nagysikerű musical ezúttal karitatív célokat is szolgál – Miskolc két Rotary szervezetének szervezésében, a bevételből pedig a miskolci Erzsébet Hospice Otthon és Alapítvány munkája válhat könnyebbé.

Jótékonysági színházi előadást szervez a Rotary Club Miskolc és a Rotary Club Miskolctapolca. A teátrummal együttműködve a Chicagot mutatják be a miskolci színházban, s a cél nemes: a miskolci Erzsébet Hospice Otthon és Alapítvány munkájának támogatása.

A szervezők szerdán, a színházban tartottak sajtótájékoztatót, ahol Mannheim Viktória, a Rotary Club Miskolc elnöke elmondta, második közös eseményét rendezi a két klub.

– Valójában az április végi, színházi előadás folytatása a kocsonyafarsangi akciónknak, ahol szintén a Hospicenak gyűjtöttünk. Az akkor összegyűlt összeg is szép, de nem elég arra, hogy az épület statikai állapotát megerősíthessék. Mindent megteszünk, hogy a Hospice méltó környezetet biztosíthasson – mondta.

Az elnök szavaihoz Kiss Csaba, a Miskolci Nemzeti Színház direktora hozzáfűzte, a teátrum mellékszereplőként vesz részt az akcióban, de a társadalmi szerepvállalás kiemelten fontos számukra, így nem volt kétséges, hogy a jótékony ügy mellé állnak.

– Méltó búcsúzása lesz a Chicagonak. Nemes és költséges a Hospice tevékenysége. Egy ilyen sikerorientált társadalomban, amelyben élünk nehezen megy az alapítványoknak. A színház pedig szívesen ad teret a nemes célnak – tette hozzá.

rotary_hospice_sajttaj_140409_fkcs_6.jpg

Az Erzsébet Hospice Otthon és Alapítvány is képviseltette magát a média képviselőinek tájékoztatásakor. Simkó Csaba osztályvezető felhívta a jelenlévők figyelmét arra, hogy az alapítvány 1994 áprilisában jött létre, így jubileumot is ünnepelnek majd a teátrumi előadás alkalmával.

Kiemelte, embernek kell lenni, minden körülményben, s ez a mai világban nehéz, de a Hopsice segít, menedéket nyújt. – Épületünk amortizálódik, de hatalmas szükség van ránk, az ágyszámot is növelnünk kellene – ismertette röviden jelenlegi helyzetüket az osztályvezető, akit Salai Zsolt, az alapítvány elnöke egészített ki annyiban, hogy országosan is kivételes a miskolci otthon, hiszen hazánkban csupán Pécsett és Budapesten van még ilyen – fogalmazott az alapítvány elnöke, aki Rotary alapítótag is, s a kettő életében tökéletesen összefonódik.

A karitatív célokat szolgáló Chicago-előadást április 22-én láthatja a miskolci közönség, városunk nemzeti színházában. Az előadás bevétele pedig segíti a miskolci Erzsébet Hospice Otthon és Alapítvány munkáját, működését.

Kiss J.
Fotó: F. Kaderják Cs.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-26 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!