Szociális

 • 2014-07-01 16:28 Egy tál meleg étellel segítettek

  A Magyar Vöröskereszt Borsod megyei szervezete az ország egyik legnagyobb hajléktalanokat ellátó integrált intézményét tartja fenn. Kedden, a Tigáz dolgozóinak segedelmével több, mint kétszáz adag meleg ételt osztottak szét a rászorulók között, s természetesen a desszert sem maradt el.

 • 2014-06-29 10:02 A fogyatékkal élők elhelyezkedését segítő programot zárt a RehabJob

  Lezárult a RehabJob speciális munkaerő közvetítő fél éves programja, amelynek keretében szervezett tanácsadással és képzéssel segített felkészülni több mint 200 fogyatékkal élőnek az álláskeresésre és a munkahelyi környezetbe történő beilleszkedésre.

 • 2014-06-27 17:01 Tanévet zárt a Görögkatolikus Cigány Szakkollégium

  A félév zárásaként hallgatói házi konferenciát rendezett pénteken a Görögkatolikus Cigány Szakkollégium a Miskolci Egyetemen, melyen a több mint 20 hallgató mellett mentoraik és szülők is részt vettek. A többségében cigány származású fiatalok egyetemi és szakkollégiumi tanulmányaikhoz kapcsolódó tudományos előadásokat tartottak, műszaki, jogi és bölcsészettudományi témákban is.

 • 2014-06-27 14:10 Az ÉMÁSZ is segíti a Fazekas testvérpárt

  Két évig nem kell villanyszámlát fizetnie az árván maradt Fazekas testvéreknek, az adományt az áramszolgáltató és egy nyugdíjba vonuló dolgozójának felajánlásából állt össze, és pénteken délelőtt adták át jelképesen a két fiatalnak.

 • 2014-06-26 12:15 Több mint félezer közfoglalkoztatott a borsodi erdőkben

  Javában dolgoznak a közfoglalkoztatottak az Északerdő Erdőgazdasági Zrt. által kezelt állami tulajdonú erdőkben. A társaság mostani közfoglalkoztatási programja május elején kezdődött.

 • 2014-06-23 15:52 Segítik a fogyatékkal élők tanulását

  Információs napot tartott szociális és civil szervezetek számára a Szorgoskert Nonprofit Kft. a Szimbiózis Alapítvánnyal közösen hétfőn. A szervezők a Pátria közben két olyan projektjüket is bemutatták, amelyek a munkahelyteremtést és a fogyatékkal élők tanulási lehetőségeit segítik.

 • 2014-06-21 19:48 Több pénz jut a szociális ellátásokra

  A magyar kormány az elkövetkező években is folytatja azt a szisztematikus munkát, amelyet 2010-ben megkezdett a szociális ellátás és a felzárkózás területén. A szociális és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság létrejöttével kíséretet kapnak azok, akik rászorulnak, továbbra sem hagyunk senkit az út szélén - olvasható az EMMI közleményében.

 • 2014-06-21 15:51 Közösen újították fel az óvodaudvart

  Félmillió forintos támogatással, és több, mint száz önkéntes segítségével újult meg a Stadion Sportóvoda udvara. Az egyik vezető hitelintézet minden évben támogat egy-egy városi intézményt. Az általuk kezdeményezett, szombati felújításban az óvoda dolgozói és a szülők is részt vettek.

 • 2014-06-19 18:23 Indul a Salkaházi Sára Miskolc Program!

  Ünnepi rendezvénnyel vette kezdetét csütörtökön a helyi nyugdíjasok megbecsülésére, anyagi támogatására létrehozott Salkaházi Sára Miskolc Program, melyet múlt héten fogadott el Miskolc közgyűlése. A város szépkorúit a Művészetek Házában köszöntötték, hangulatos műsorral, igazi „meglepetés-vendéggel”.

 • 2014-06-19 13:47 Gyermekbarát adomány a kórháznak a Bosch gyárból

  Új munkaruhákat adtak át fél millió forint értékben csütörtökön, a megyei kórházban, és felavatták a már színes rajzokkal díszített falat is. A Bosch és egyik hazai beszállítója a beteg gyermekek közérzetén szeretne javítani az adománnyal.

 • 2014-06-18 13:40 Díjmentes ebéd a rászoruló gyermekeknek

  Négyszáz gyermek kap ingyen ebédet a nyáron. A rászoruló gyerekek étkeztetésére csaknem hatmillió forint támogatást nyert Miskolc az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán.

 • 2014-06-18 12:13 Öt százalékkal nőttek az átlagfizetések az oktatás és a tudományos kutatás területén

  A fizetesek.hu bérfelmérés-eredményei szerint Magyarországon az oktatás és a tudományos kutatás területén a havi bruttó átlagfizetés 178 600 forint, ami ötszázalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

Miskolc TV mai műsora

2022-08-14 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!