Szociális

 • 2008-04-23 12:56 A minisztérium növelné az óvodai, bölcsödei férőhelyek számát

  Magyar- országon a szociális ellátások sokkal kedvezőbbek és sokrétűbbek, mint az EU legtöbb tagországában, így a gyermekek után járó ellátások rendszere is egyedülálló az Európai Unióban. A 2008. évi költségvetés közel 900 milliárd forintot szán a gyermekekkel és fiatalkorúakkal kapcsolatos kiadásokra. Tény ugyanakkor, hogy a szociális intézményrendszer átfogó fejlesztésére van szükség.

 • 2008-03-27 13:11 Képzés szociális dolgozóknak

  A szociális szolgáltatásban dolgozók számára kezdődött tanfolyam a miskolci Szépkorúak Házában. A több hetes képzés során olyan ismereteket adnak át az előadók ötven órában, amelyek segítségével a szociális intézményekben megvalósulhat a szabályszerűség és a szakszerűség.

 • 2007-12-27 10:33 A szociális ágazatban folytatódik a speciális továbbképzés

  A HEFOP 2.2.1 pályázaton a Miskolci Drogambulancia Alapítvány Konzorciumi együttműködésben a B.-A.-Z. Megyei Bűnmegelőzési Alapítvánnyal, a Fruska Gyermekotthon Gyermekeiért Alapítvánnyal és a Hilscher Rezső Szociális Közalapítvánnyal eredményesen szerepelt. A pályázati projektnek megfelelően a „társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével” című pályázatnak megfelelően 180 fő szociális, gyermekvédelmi, fogyatékosságügyi területen dolgozó szakember képzését vállalta. A képzési ütemtervnek megfelelően 2007. május-június hónapban 60 fő, 2007. szeptember-október hónapban 64 fő eredményesen sajátította el a kötelező 30 órás európai uniós ismeretek és álláskeresési technikák kurzust. A szabadon választott szakmai tanfolyamok közül vagy gyermekvédelmi, vagy fogyatékosságügy területéről, illetve bűnmegelőzés és képességfejlesztés tartalmak között választhatott. Az eredményes záró dolgozat megírása után „kompetencia alapú bizonyítványt” kapott eddig 124 fő résztvevő.A képzés 2008. január 18.-től folytatódik. Az első és második toborzó munka eredményeként is több érdeklődő, jelentkező jelezte, hogy a 2008. januárban induló harmadik turnusba kíván bekapcsolódni. A „SZOCIO-NORD” pályázati konzorcium önálló honlapot működtet, melyen az eddig végzett és befejezett pályázati projekt tevékenységek írott és képi formában megtekinthetők. (www.szocio-nord.hu)A harmadik képzési turnus időpontjai, valamint a kötelező modul foglalkozásainak kezdeti időpontja 2008. január 18. (péntek) 14 óra. Helye: Miskolci Egyetem Felnőttképzési Regionális Központja. A turnusra korlátozott számban még tudnak jelentkezéseket elfogadni.A képzés teljesen ingyenes!

 • 2007-11-06 14:48 Szociális munka hete

  November 5. és 9. között rendezik meg a Szociális Munka Hetét Miskolcon. A program három év alatt egyhetessé nőtte ki magát. A szakmai események célja, hogy a szociális munkát minél szélesebb körben megismertessék, valamint felhívják a figyelmet a megelőzésre és a közös felelősségvállalásra.

 • 2007-10-12 16:59 Szociális ösztöndíj hallgatóknak

  Az idei tanévben is támogatja majd szociális ösztöndíjával a Demján Sándor Alapítvány a Miskolci Egyetem műszaki hallgatóit. Háromszáz, nehéz anyagi helyzetű egyetemista 10 hónapon keresztül havi 20 ezer forintot kaphat így. A műszaki földtudományi, a műszaki anyagtudományi illetve a gépészmérnöki- és informatikai kar hallgatói pályázhatnak a Demján Sándor Alapítvány szociális ösztöndíjára. Tavaly nyolcszázan igényelték a támogatást, közülük minden negyedik fiatal meg is kapta.

 • 2007-05-08 08:59 A szociális hálót erősítik

  Képzéssel a szociális hálóért – ez volt a mottója annak a zárókonferenciának, amelyen a szociális területen dolgozó szakemberek fejlesztéséről szóló, több mint egy évig tartó program eredményeit értékelték. A projekt költségeit pályázati forrásból fedezték. A mindennapi munkában és a megelőzésben azonnal hasznosítható tudást szerezhettek a Miskolci Családsegítő Szolgálat koordinálásával szervezett képzésen résztvevő szakemberek. A foglalkozások helyszíne a József Attila Iskola volt. A 15 hónapos projektre 25 és fél millió forintot nyertek a humánerőforrás-fejlesztési operatív program keretéből. A képzésen résztvevők leginkább az európai uniós ismeretek iránt érdeklődtek. Az oktatás része volt ugyanis, hogy a szakemberek elsajátíthassák: hogyan készíthetnek maguk is sikeres pályázatokat.

Miskolc TV mai műsora

2022-08-14 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!