Szociális

Három százalék alá esett a munkanélküliség Győr-Mosonban

2014-04-11 10:07

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Egy hónap alatt tizedével, egy év alatt felével csökkent a regisztrált álláskeresők száma Győr-Moson-Sopronban, a munkanélküliségi arány pedig három százalék alá esett – áll a megyei kormányhivatal munkaügyi központja által az MTI-hez pénteken eljuttatott adatsorban.

A március utolsó napján nyilvántartott álláskeresők száma 6035 fő volt, ami 620-szal kevesebb a február végi és 5902-vel alacsonyabb a tavaly márciusi záró adatnál. Valamennyi munkaügyi kirendeltségen kevesebb volt az álláskereső mint egy hónapja vagy egy éve. A 2,9 százalékos munkanélküliségi ráta egy hónap alatt 0,3, egy év alatt 2,9 százalékos javulást jelent.
A képzetlenek aránya jelenleg a legalacsonyabb az országban, amely a jobb foglalkoztatási helyzetnek köszönhető, valamint annak, hogy a képzéseknél elsősorban a képzetlenek kerülnek bevonásra, ezzel elhelyezkedési lehetőségeik javulnak, jegyzik meg.

A múlt hónapban 3762 kiközvetíthető álláshely szerepelt a munkaügyi központnyilvántartásában, ebből 2427 volt újonnan bejelentett. Előbbi adat 21,6, utóbbi 43,8 százalékos emelkedést mutat az előző havihoz képest, írják.

Mint közölték, márciusban a feldolgozóipar területéről érkezett be a legtöbb állásajánlat, az összes 26 százaléka.

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!