Gazdaság

 • 2009-10-15 15:51 Végkielégítés nélkül távozik a MÁV vezérigazgatója

  Távozik a MÁV vezérigazgatói posztjáról Heinczinger István, munkaviszonya közös megegyezéssel szűnik meg november 15-i hatállyal – közölte a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium. A közlemény szerint Heinczinger István egy hónapos felmondási idejére járó munkabérén túl más juttatást, végkielégítést nem kap, feladatait Andrási Miklós elnök-vezérigazgató veszi át.

 • 2009-10-15 12:16 Hétfőn szavaz az Országgyűlés a Nabucco-megállapodás ratifikálásáról

  Világosi Gábor, az Országgyűlés szabad demokrata alelnöke a házbizottság csütörtöki ülése után közölte, hogy a kormány benyújtja az erre vonatkozó javaslatot, így az Országgyűlés hétfőn házszabálytól eltéréssel tárgyalja az indítványt. Kóka János (SZDSZ) az Országgyűlés Nabucco bizottságának elnöke csütörtökön közleményben kérte, hogy Magyarország ratifikálja elsőként a Nabucco vezeték megépüléséhez nélkülözhetetlen államközi megállapodást, és ezzel jelezze: továbbra is mindent megtesz az európai energiabiztonságért, az ellátási források és útvonalak diverzifikációjáért.

 • 2009-10-15 10:44 A Banki Magatartási Kódexet eddig több mint százan írták már alá

  Alig egy hónap alatt több mint száz pénzügyi intézmény fogadta el a Banki Magatartási Kódexet, amely a hitelező pénzügyi szervezetek lakossági ügyfeleikkel szembeni tisztességes magatartásáról szól - közölte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).

 • 2009-10-15 10:37 Pályázati toplistavezető hazánk

  Élen jár Magyarország az uniós tagság nyújtotta lehetőségek kiaknázásában – áll a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) összesítésében. Eszerint hazánk elsőként pályázott és kért átutalást az Európai Uniótól. Tavaly az uniós pénzek legjobb felhasználója volt, és azóta is folyamatosan az élmezőnyben van, megelőzve csaknem minden újonnan csatlakozott tagállamot.

 • 2009-10-15 10:32 Eladták a Borsodi Sörgyárat

  A világ legnagyobb söripari vállalata hivatalosan is bejelentette, hogy eladta azt a leánycég-csoportot, aminek tagja a magyar Borsodi Sörgyár is. Az Anheuser-Busch InBev (ABI) hivatalosan is bejelentette, hogy megállapodott a CVC Capital Partners nevű kockázati tőke társasággal közép-kelet európai leánycégeinek eladásáról. Az ügylet tárgyát képező vállalatcsoportban ott van a magyar Borsodi Sörgyár is.

 • 2009-10-15 10:26 Rekordjutalmak a Wall Streeten

  Néhány hónapja még a bankárok jutalmainak eltörléséről, korlátozásáról és betiltásáról beszéltek a politikusok és cikkeztek a világ vezető lapjai. A New York-i napilap felmérése szerint a fogadkozások és fenyegetések ellenére a bankárok idén hatalmas prémiumot tehetnek zsebre.

 • 2009-10-15 10:15 Hány kilométernyi vasútvonalnak inthetünk búcsút?

  Ma hozza nyilvánosságra az országos jelentőségű vasútvonalak listáját a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium, az viszont csak jövő kedden dől el, hogy mely regionális vasútvonalakat érint majd a decembertől életbe lépő 2009/2010-es menetrendben a szolgáltatóváltás. Vagyis kiderül, mely vonalakon rendelné meg továbbra is a szaktárca a személyszállítást a vasúttól s mely szakaszokon járnának Volán-buszok.

 • 2009-10-15 09:37 Vincze saját borai is megbuktak a vizsgálaton

  Újabb bormintákban talált a megengedettnél több glicerint az egri borász, Vincze Béla pincéjében a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Borminősítési Igazgatósága. Az ellenőrök a 2005-ös évjáratú bikavérben és cabernet franc-ban mutattak ki 14 grammnál több glicerint, noha a természetes érték csupán 6-10 gramm lenne.

 • 2009-10-15 09:08 „Egy várost közösen kell kitalálni”

  – Munkahelyeket vár el tőlünk Miskolc lakossága – hangsúlyozta szerdán a lillafüredi Palotaszállóban a II. Technopolisz Konferencia megnyitó gondolatai között Káli Sándor, a város polgármestere. Az egész napos befektetői, pénzügyi és gazdaságélénkítést szolgáló eszmecserére több mint 170-en érkeztek, közöttük olyan előadók, akiknek mindennapjai azzal telnek, hogy kimunkálják, merre tovább a válság után.

 • 2009-10-15 07:35 Alig drágul a lakossági áram ára

  Kevesebb mint egy forinttal növekszik november elejétől a lakossági áram kilowattóránkénti ára az Elmű-ÉMÁSZ cégcsoport szolgáltatási területén, és az áremelkedés mértéke országos átlagban sem haladja majd meg a két forintot. Ez még csak az elemzők becslése, hiszen a hivatalos áramszolgáltatónkénti tarifákat hétfőn teszik közzé. 

 • 2009-10-15 05:35 Az uniós polgárok olcsóbban utazhattak a MÁV-val?

  Négyszer utazhatnak évente majdnem ingyen az uniós állampolgárok a MÁV-val – kivéve a magyarokat. Pár órával később már bejelentette a kormányszóvivő: ezentúl a többiek sem. A MÁV-Start honlapján a kedvezmények körében ezt nem sorolja fel.

 • 2009-10-14 10:49 Erősödik a forint

  Pozitív nemzetközi környezetben erősödnek a feltörekvő piaci devizák: az eurót szerdán délelőtt háromnegyed tízkor 267,83 forinton jegyezték a budapesti bankközi piacon, szemben a kedd délután négy órai 269,11 forinttal.

Miskolc TV mai műsora

2024-07-16 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!