Gazdaság

 • 2009-10-22 10:01 A fenntartható fejlődésért tanácskoztak

  Észak-Magyarország a fenntartható Európában – ezzel a címmel rendezett konferenciát Miskolcon az Észak-magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség. Elsősorban a környezetvédelmi kérdések regionális szintű áttekintése került terítékre. Az ügynökség egy belgiumi rendezvénysorozathoz kapcsolódva az éghajlatváltozás és a fenntartható fejlődés témakörének szenteli a hónapot.

 • 2009-10-22 09:44 Hosszú sztrájk jöhet

  Már a legnagyobb vasutas szakszervezet is készen áll arra, hogy sztrájkoljon: a Vasutasok Szakszervezete elfogadhatatlannak tartja a tervezett vonalbezárásokat. Kész sztrájkolni a vasút tervezett átalakítása ellen a Vasutasok Szakszervezete- döntött tegnap az érdekképviselet, mert elfogadhatatlannak tartják a tervezett vonalbezárásokat.   

 • 2009-10-22 07:00 Ismét egy százalék lesz a Széchenyi kártya kamattámogatása

  Jövőre ismét egy százalék lesz a kisvállalkozásoknak szóló Széchenyi kártya állami kamattámogatása, amit a válság miatt emeltek két százalékra.

 • 2009-10-21 21:53 A képzés, a közmunkaprogram jelentse a megoldást

  Jövőre is kaphat egy család rendelkezésre állási támogatás (rát) mellett rendszeres szociális támogatást is - mondta Gúr Nándor, az Országgyűlés foglalkoztatási bizottságának szocialista elnöke. A szocialista képviselő a fideszes Czomba Sándor sajtótájékoztatójára reagálva, közölte: azt szeretnék elérni, hogy egy családban ne két-három rendelkezésre állási támogatásban részesülő legyen. Akik elesnek ettől a támogatástól a közmunkaprogramokban, vagy az operatív programokból finanszírozott különböző képzéseken vehetnek részt - fűzte hozzá.

 • 2009-10-21 19:51 A Bajnai csomag ellen kampányolnak a FIDESZ és a KDNP miskolci szervezetei

  A Bajnai-csomag ellen kampányol a FIDESZ és a KDNP helyi szervezete. A 2010-es költségvetés alapjaiban elhibázott, mert további terheket ró a lakosságra, ugyanakkor semmit nem tesz a gazdaság beindításáért és a munkahelyek teremtéséért – mondta Csöbör Katalin, a FIDESZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1-es számú választókerületének elnöke szerdán, a Búza téren tartott sajtótájékoztatón.

 • 2009-10-21 17:25 Megkezdte a támogatások kiutalását az FVM

  Több agrártámogatás kifizetését is megkezdte a szaktárca. Már pénzhez jutottak a tejtermelők, illetve most kapják kézhez járandóságukat a területalapú támogatásban részesülő gazdálkodók - közölte Gőgös Zoltán, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) államtitkára.

 • 2009-10-21 16:09 70%-os THM-plafont akar a PSZÁF

  Korlátozott rendeletalkotási jogkört is kapna a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), amelynek lehetősége lesz megtiltani a hitelintézetek jogsértő magatartását; a gyorskölcsönök THM-jét pedig korlátoznák - számolt be a kormány döntéséről, illetve a csütörtökön beterjesztendő törvényjavaslatról Farkas Ádám, a PSZÁF elnöke a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.

 • 2009-10-21 13:40 665 millió forintot fordítottak a borsodi mellékutakra

  Összesen 26 kilométernyi Borsod megyei mellékút felújítása valósult meg 665 millió forintból az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Az uniós forrásból a Mezőkövesd – Szentistván összekötő út Mezőkövesdtől az M3-as autópályáig tartó szakasza, a Mezőnyárád és Szentistván közötti 3304-es út, a Nyékládháza – Tiszacsege összekötő út Mezőcsát és Ároktő közötti szakasza, valamint az ugyancsak Mezőcsátról kiinduló, Tiszakeszire tartó bekötőút újult meg.

 • 2009-10-21 11:37 Döbbenetes a vasútátalakítási terv Szabolcsban

  A kedden közzétett minisztériumi tervek Szabolcsot 276 kilométeren érintik, a megye 11 vonalából kettőben részben, ötben pedig teljesen leállnának a szerelvények. A fideszes többségű Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat „döbbenetesnek” tartja és tiltakozik amiatt, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű térséget érinti a legnagyobb mértékben a vasút átalakítási terv - mondta Seszták Oszkár közgyűlési elnök szerdán.

 • 2009-10-21 10:23 Drágább lehet a hagyatéki eljárás

  A hagyatéki eljárásról készülő törvény értelmében a hátramaradottak gyorsabban juthatnak majd örökségükhöz, és a kisemmizés esélye is csökken, ugyanakkor a kötelező leltár felvételének költségeit az örökösök állnák. Évente hozzávetőleg 120 ezer hagyatéki eljárást bonyolítanak le a közjegyzők, ennek folyamatát azonban a törvény pontosabban szabályozná.

 • 2009-10-21 09:22 A munkáltatók több mint fele nem emelné a béreket 2010-ben

  A munkáltatók 57 százaléka befagyasztaná a béreket 2010-ben, 6 százalékuk bércsökkentésben gondolkodik, és csak 37 százaléka tervez emelést - derül ki egy kutatás összegzéseként, amelyet több mint 600 munkáltató megkérdezésével végeztek.

 • 2009-10-20 18:01 Egyetlen vonal bezárását sem fogadja el a szakszervezet

  Eredménytelenül zárult a kormány és a vasutas reprezentatív szakszervezetek közötti kollektív munkaügyi vita keddi fordulója, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete megfelelő tények hiányában egy vonal bezárását sem fogadja el. A Vasutasok Szakszervezete, a Mozdonyvezetők Szakszervezete, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete, a Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete azért kezdeményezett közösen kollektív munkaügyi vitát, mert elutasítják, hogy a kormány jövőre 40 milliárd forinttal csökkentse a vasút finanszírozását. Kifogásolják a helyközi közösségi közlekedés, közte a vasutasokat érintő kedvezmények tervezett átalakítását is.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-20 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!