Gazdaság

 • 2009-10-24 18:44 Megszűnő buszjáratok

  Miskolc számára is érezhető lesz a Hőnig Péter, Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi miniszter által bejelentett közösségi közlekedést érintő változás. A minisztérium tervei szerint a tömegközlekedésben a vasutat preferálják, igyekeznek megszüntetni a vasúti és a távolsági buszjáratok közötti azonosságokat.

 • 2009-10-24 13:18 Pénz állt a kórházakhoz

  Megérkezett a kórházakba az a pénz összeg, amelyről a kormány egyezett meg velük. Legalábbis annak egy része.

 • 2009-10-24 07:29 Ma 80 éves a "fekete csütörtök"

  80 éve történt a "Fekete csütörtök" a New York-i tőzsdén, amellyel kirobbant az 1929-1933-as gazdasági világválság. A spekulációk által magasra szökött részvényárfolyamok zuhanása hatalmas pánikot keltett. 16.410.030 értékpapírt adtak el, 90 %-kal is estek az árfolyamok, ami 15 milliárd dollár veszteséget jelentett.

 • 2009-10-24 04:37 Az egységes mobiltöltőszabvány az ENSZ által elfogadva

  Jóváhagyta a maroktelefon-töltők egységes jövőbeni szabványát pénteken a Nemzetközi Távközlési Unió (ITU), sok kényelmetlenségtől és szükségtelen kiadástól megkímélve az ügyfeleket. A nagyobb mobiltelefon-gyártók már június 29-én kötelezettséget vállaltak arra, hogy egységesítik töltőiket, s bár az ENSZ genfi székhelyű szakosított szervezete által jóváhagyott nemzetközi szabvány elfogadása nem kötelező, attól általában nem szoktak eltérni.

 • 2009-10-23 09:27 Európa újabb földgázkonfliktustól tart

  A tél közeledtével Európa mind inkább tart attól, hogy újabb földgázkonfliktus alakul ki Oroszország és Ukrajna között - írja a Financial Times Deutschland, utalva arra, hogy Moszkva és Kijev kapcsolatai ismét mélyponton vannak. A német üzleti és egyben politikai napilap ezzel kapcsolatban idézte Varga István magyar gazdasági minisztert is, aki egy düsseldorfi rendezvényen kételyeinek adott hangot az Ukrajnán keresztül történő orosz szállítások megbízhatóságával kapcsolatban. Idézte az újság a legnagyobb német gázimportőr, az E.ON Ruhrgas beszerzési igazgatóját is, aki szerint az orosz-ukrán konfliktus bármikor újra kirobbanhat.

 • 2009-10-22 17:25 Nem kapnak jutalmat idén az állami vezetők

  Idén nem lehet jutalmat fizetni az állami vezetőknek, céljuttatást a minisztereknek és államtitkároknak, a vezető beosztású köztisztviselők esetében pedig a kormány harmadára csökkenti a legnagyobb adható jutalom összegét - közölte a kormányszóvivő. Szollár Domokos a Magyar Közlöny október 20-ai számában megjelent kormányrendeletről elmondta: idén - a tavalyi évhez hasonlóan - ismét átmeneti szabályokat állapít meg a kormány a köztisztviselői teljesítményértékelésre. Hangsúlyozta: a döntést a gazdasági válság miatt szükségessé vált kiadáscsökkentésre tekintettel hozta meg a kormány.

 • 2009-10-22 17:02 A bizottságok támogatják a távhő áfájának csökkentését

  Mint arról már többször írtunk, a 2010-es költségvetés valamennyi lehetőségeit mérlegelve az MSZP Országgyűlési Képviselőcsoportja és a kormány arra a közös elhatározásra jutott, hogy 2010. január 1-jétől az 5 százalékos áfa-kulcs alá sorolja a távfűtési, valamint a megújuló energiák használatával nyújtott hőszolgáltatásokat. Ennek megfelelően a szocialista párt be is nyújtotta indítványát a parlamentnek, melyet az érintett bizottságok azóta meg is tárgyaltak, és támogatásra alkalmasnak ítélték.

 • 2009-10-22 17:02 Milliárdok nyomában az Észak-magyarországi APEH

  18 milliárd forint mértékű adókülönbözetet tárt fel az APEH Észak-Magyarországon az első kilenc hónapjában. Ez 34 %-kal több, mint az elmúlt év hasonló időszakában.

 • 2009-10-22 16:30 Stop a mellébeszélésre!

  Stop a mellébeszélésre! címmel tartott tájékoztatót csütörtökön dr. Simon Gábor és dr. Tompa Sándor országgyűlési képviselő Miskolcon. A szocialista politikusok arról beszéltek, hogy a  fideszes országgyűlési képviselők szerintük csak „dumálnak és dumálnak, a realitásokat figyelmen kívül hagyva, meglapozatlan javaslatokkal bombázzák a költségvetés tervezetét úgy, hogy közben azt sem tudják, milyen miskolci fejlesztésekre van már eddig pénz más forrásból”.

 • 2009-10-22 14:40 Kazincbarcikai a 40 ezredik krízistámogatott

  A kormány egy szolidaritási intézkedéscsomagot hozott létre a gazdasági-pénzügyi válság társadalmi hatásainak enyhítésére, amelynek egyik része a kríziskezelő program, amely augusztus elején indult.

 • 2009-10-22 13:40 Egyre kevesebbet költünk

  Augusztusban tovább folytatódott a kiskereskedelmi forgalom volumenének csökkenése. A kiskereskedelmi üzletek változatlan áron számított eladási forgalma – a naptárhatástól megtisztított adatok alapján – 2009 első nyolc hónapjában 4,2, augusztusban 7,2 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakitól. A szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint 2009. augusztusban a kiskereskedelmi eladások volumene 0,7 százalékkal mérséklődött az előző havihoz képest - olvasható a KSH jelentésében.

 • 2009-10-22 12:50 Szárnyvonalak megszüntetése: most Eger tiltakozik

  A közlekedési tárca vezetőjénél akar tiltakozni az egri önkormányzat amiatt, hogy a tervek szerint megszűnne a közvetlen vasúti összeköttetés a hevesi megyeszékhely és a főváros között - közölte a település polgármestere. - Éppen hogy vissza kellene állítani a mintegy másfél éve megszüntetett intercity (IC) vonatok közlekedését - mondta Habis László (Egri Lokálpatrióta Egylet), aki kifogásolta, hogy az ügyben semmilyen egyeztetés nem történt.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-17 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!