Gazdaság

Végkielégítés nélkül távozik a MÁV vezérigazgatója

2009-10-15 15:51

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Távozik a MÁV vezérigazgatói posztjáról Heinczinger István, munkaviszonya közös megegyezéssel szűnik meg november 15-i hatállyal – közölte a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium. A közlemény szerint Heinczinger István egy hónapos felmondási idejére járó munkabérén túl más juttatást, végkielégítést nem kap, feladatait Andrási Miklós elnök-vezérigazgató veszi át.

Részben kicserélődik a MÁV Zrt. igazgatósága, amelynek elnöke október 15-től Andrási Miklós, tagjai pedig Derzsi András, Kozák Tamás, Mosóczi László és Nátrán Roland lesznek. Az új igazgatósági tagok kinevezése 2012. december 31-ig szól.

Igazgatósági tagságáról már korábban lemondott Seregélyes Kálmán és Varga András, és október 15-én ugyanígy döntött Heinczinger István is – közölte a tárca. Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter 2009. október 14-én visszahívta a testületből Balogh Andrást és Kalmár Istvánt.

A minisztérium közölte: „A helyközi közösségi közlekedés átalakításának meghatározó eleme az érintett vállalatok működési-, méret- és eszközhatékonyságának javítása, finanszírozási helyzetének rendezése. E tervek elkötelezett és sikeres végrehajtását várja el a tulajdonosi jogokat gyakorló miniszter az új felállású igazgatóságtól és menedzsmenttől”.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-11-30 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!