Gazdaság

 • 2009-10-19 10:58 Bealkonyult a hagyományos izzóknak

  Ősztől megkezdték a hagyományos izzók kivonását az Európai Unió piacáról. A következő néhány évben fokozatosan tűnnek el a boltok polcairól a különböző teljesítményű hagyományos fényforrások (szeptember 1.-től a 100 W-os izzóknál ezt már tapasztalhatjuk is), és helyüket az energiatakarékos fényforrások veszik át.

 • 2009-10-19 10:21 Mennyivel nő a nettó bér januártól?

  Az Országgyűlés által korábban elfogadott adótörvény-módosítások értelmében, 2010-től bevezetik a személyi jövedelemadózásban a szuperbruttósítás, amelynek lényege, hogy január 1-jétől az adóalap részévé válik a munkáltató által fizetett, foglalkoztatót terhelő járulék, illetve biztosítás hiányában az egészségügyi hozzájárulás összege is. Ez a sok vitát kiváltó, az elmúlt hónapokban több szakmai szervezet által is támadott új technika a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy 100 ezer forintos havi munkabérrel rendelkező dolgozónak, 127 ezer forint után kell személyi jövedelemadót fizetnie.

 • 2009-10-19 09:56 A GKI szerint már javul a helyzet

  A magyar gazdaság 2009 őszén a visszaesés mélypontján van, az év utolsó negyedében már minimális növekedés várható - véli a GKI Gazdaságkutató Zrt. legújabb előrejelzésében.

 • 2009-10-19 09:56 A tejágazat támogatásáról döntenek az Unió szakminiszterei

  Diplomáciai források szerint több száz millió eurós rendkívüli támogatásról dönthetnek a nehézségekkel küzdő tejágazat számára az európai uniós tagországok mezőgazdasági miniszterei hétfői luxembourgi találkozójukon.

 • 2009-10-19 08:19 Továbbgördült a vasutassztrájk

  Percről perce változik a helyzet a hazai vasútvonalakon és állomásokon. Híreink szerint a nagyobb csomópontokon változó időpontokban fejeződik be a munkabeszüntetés.

 • 2009-10-19 07:55 Ma kamatvágás lehet

  Kamatdöntő ülést tart ma a monetáris tanács, a piac a jegybanki alapkamat 50 bázispontos csökkentését várja. A Reuters által megkérdezett elemzők nagy többséggel várnak fél százalékpontos lazítást, a megkérdezett 25 elemzőből csak ketten vártak ennél kisebb lazítást, vagy tartást.

 • 2009-10-19 06:04 Vállalkozókat érintő fordítási hiba!

  A mikro-vállalkozások támogatásáról szóló uniós dokumentum magyar fordításába hiba csúszott; a magyar szövegben az EU a banki finanszírozást javasolta, de az eredeti anyagban éppen ennek az ellenkezője szerepelt - írja a Népszava. A lap közlése szerint Kovács István, a Magyar Vállalkozásfejlesztési Hálózat Konzorcium (MVHK) elnöke emiatt levélben fordult a kormányfőhöz.

 • 2009-10-19 05:55 Hajnali helyzetkép a Tiszai pályaudvarról

  Hat órától nyolc óráig teljesen leállnak a vonatok a miskolci Tiszai pályaudvaron, ebben az időszakban nem fogadnak és nem indítanak vonatokat - mondta Cseh Béla Zoltán, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) területi vezető ügyvivője hétfőn hajnalban.

 • 2009-10-18 18:14 A busztársaságok felkészültek

  A vasutassztrájk éjfélkor kezdődik az ország egész területén, hogy Miskolcon indulnak-e vonatok a reggeli órákban az a munkavállalókon múlik. Kiszámítható vonatközlekedéssel azonban nem érdemes számolni, aki teheti válasszon más közlekedési eszközt hétfőn a vonat helyett. A sztrájk idején a busztársaságok nagyobb utazóközönségre számítanak. A Borsod Volánnak vannak még plusz kapacitásai, felkészültek, szükség esetén tudnak rásegítő járatokat indítani, hogy ne legyen fennakadás a közlekedésben- tudtuk meg Újj Zsuzsától, a társaság szóvivőjétől. A sztrájk ideje alatt a távolsági buszjáratokon elfogadják a MÁV-START Zrt. által kibocsátott vasúti bérleteket - közölte Sigulinszki Tibor a MÁV-START Zrt. szóvivője vasárnap.

 • 2009-10-18 17:04 Kék szalaggal a jövő évi költségvetés ellen

  A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) azt kéri minden tagjától és a közoktatás iránt felelősséget érző szimpatizánsaitól, hogy a költségvetési törvény novemberi elfogadásáig kék szalag viselésével tiltakozzon a törvénytervezet ellen - erről a tömörülés hétvégi munkakongresszusán döntött.

 • 2009-10-18 16:13 Hétfőn már az első vonat sem indul el

  A munkabeszüntetés üzemkezdetkor kezdődik, ami területenként eltérő időpontot jelent nulla és hat óra között - jelentette be a VDSZSZ elnöke. Gaskó István elmondta, hogy a vasutasok nyolcvan százaléka csatlakozik a sztrájkhoz, ami ezúttal kiterjedtebb lesz, mert a tehervonatokat sem engedik át.

 • 2009-10-18 14:01 Járai: még nincs vége a válságnak

  Magyarországon még nem látszanak a gazdasági válságból való kilábalás jelei - mondta Járai Zsigmond. Az egykori jegybankelnök szerint jövőre is nő a munkanélküliség és további gazdasági visszaesés várható.

Miskolc TV mai műsora

2024-05-21 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!