Gazdaság

Pályázati toplistavezető hazánk

2009-10-15 10:37

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Élen jár Magyarország az uniós tagság nyújtotta lehetőségek kiaknázásában – áll a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) összesítésében. Eszerint hazánk elsőként pályázott és kért átutalást az Európai Uniótól. Tavaly az uniós pénzek legjobb felhasználója volt, és azóta is folyamatosan az élmezőnyben van, megelőzve csaknem minden újonnan csatlakozott tagállamot.

Ez év október elejéig mintegy háromezermilliárd forintot ítélt meg az intézményrendszer a nyertes pályázóknak, a ténylegesen megkötött szerződések száma 1193, több mint 2590 milliárd forint értékben. A projektgazdáknak 520 milliárd forintot utaltak át eddig, és a 2400-at is meghaladja a sikeresen lezárt projektek száma. Az NFÜ közlése szerint ezen a téren is az elsők között van Magyarország, hiszen október elejéig több mint 4825 milliárd forint támogatási igény érkezett be, amiből közel 15 350 projekt há­romezermilliárd forint támogatásban részesült.

A teljesítmény nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét. Az uniós tagországok közül Lengyelország után (26) a második legtöbb nagyprojektet nyújtotta be Magyarország Brüsszelnek (23). A világ egyik legnagyobb könyvvizsgálója, a KPMG tíz kelet-közép-európai országban készített felmérése szerint a régióban Magyarország vezet az uniós források időarányos felhasználásában is.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-11-30 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!