Gazdaság

 • 2009-10-18 13:45 2014-ben jöhet az euró

  Újabb 50 bázispontos kamatcsökkentést várnak a hétfői jegybanki ülésen az elemzők. A reuters felmérése szerint évvégére 6,5 százalékos alapkamatot jósol a többség. 

 • 2009-10-17 22:34 "Ok nélkül sztrájkolnak ..."

  A közlekedési tárca szerint a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) sztrájkfelhívásában közölt indokok nem helytállóak; a munkabeszüntetés a kormányzati szándékok akaratlan félreértésén vagy tudatos félremagyarázásán alapul. A minisztérium azután adott ki közleményt, hogy Gaskó István VDSZSZ-elnök bejelentette: hétfőn folytatódik sztrájkjuk.

 • 2009-10-17 10:11 Alapítványoktól várnak segítséget a rászorulók

  Többet fizettünk az energiaszolgáltatóknak, amelyek így kétmilliárd forintot alapítványoknak utaltak át, hogy a rászorulók áramszámláihoz járuljanak hozzá. Az alapítványok mostantól még egy évig maguknál tarthatják a pénzt, rajtuk múlik, hogy azonnal segítenek-e a családokon, vagy inkább fialtatják a pénzt, hogy több emberen segíthessenek.

 • 2009-10-17 06:48 Kereset-kiegészítés a közszolgáknak

  Megállapodás született az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság és a Kormány között. Ennek értelmében a költségvetési szerveknél alkalmazásban álló, közszolgálatban dolgozók 2010-ben is kereset-kiegészítésben részesülnek.

 • 2009-10-16 18:01 Hétfőtől vasutassztrájk

  Hétfőn folytatódik a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) munkabeszüntetése - jelentette be Gaskó István, a szakszervezet elnöke a sztrájkbizottság döntését pénteken sajtótájékoztatón. Arról, hogy a sztrájk ténylegesen hány órakor kezdődik, vasárnap dönt a testület.

 • 2009-10-16 16:09 Dél-dunántúli vendégek Miskolcon

  Miskolcra látogattak a Dél-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság tagjai. A szakmai kirándulás célja a tapasztalatszerzés volt. A bizottság tagjai a borsodi megyeszékhely városfejlesztési stratégiája és városmarketing tevékenysége iránt érdeklődtek leginkább. Baranya, Tolna és Somogy megye képviselői arra is kíváncsiak voltak, hogy milyen a különböző rendezvények és kulturális intézmények látogatottsága Miskolcon.

 • 2009-10-16 15:19 A 2010-es költségvetés vitatott tételeiről a Miskolc Televízióban

  Mint arról ehelyütt már írtunk, pénteki munkanapját Miskolcon töltötte Molnár Csaba kancellária miniszter, aki szakított időt arra is, hogy felkeresse a Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft.-t. Miután megtekintette a MiNap és a Miskolc Televízió szerkesztőségét, 15 perces interjú keretében válaszolt Petruskó Norbert kérdéseire. Az elsősorban a 2010-es költségvetés vitatott elemeit taglaló beszélgetést a Miskolc Televízió ma esti adásában 18 óra 25 perctől kísérhetik figyelemmel.

 • 2009-10-16 14:49 Új tulajdonosa lehet a diósgyőri kohászatnak

  Új tulajdonosa lehet a diósgyőri kohászatnak, a DAM-vagyon értékesítésére kiírt pályázatra két társaság adott be ajánlatot, a legjobb ajánlattevővel a felszámoló szervezet megkezdte az érdemi tárgyalásokat, eredmény október 26-ra várható.

 • 2009-10-16 12:45 Közelítenek az álláspontok a minimálbér ügyében

  Közelítenek az álláspontok a minimálbér ügyében az Országos Érdekegyeztető Tanácsban a pénteken Budapesten tartott ülésen elhangzott állásfoglalások alapján. Az ülésen elhangzott az is, hogy a kormány hajlandó könnyítéseket tenni a gazdasági vállalkozások számára a foglalkoztatási támogatásokhoz kötött feltételek teljesítésében.

 • 2009-10-16 12:39 Eredménytelen az egyeztetés az elégséges vasúti szolgáltatásról

  Eredménytelen volt pénteken a munkabeszüntetés idején nyújtandó, még elégséges szolgáltatásról tartott tárgyalás a sztrájkra készülő Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV képviselői között. A megbeszélést a felek a vasúttársaság kezdeményezésére hétfőn 8 órakor folytatják.

 • 2009-10-16 04:46 Részt kértek és kaptak a kínaiak a BorsodChemből

  Háromnapi intenzív tárgyalás után a BorsodChem menedzsmentje és többségi tulajdonosai elvi megállapodást kötöttek a Yantai Wanhuat irányító, kínai székhelyű Wanhua Industrial holding képviselőivel. A kialkudott feltételek meghatározzák a Yantai Wanhua kisebbségi tulajdonosként való középtávú szerepvállalást és a BorsodChem hitelátstrukturálási rendszerének elfogadását, amelyet erőteljes támogatásukról biztosítottak a banki hitelezők és a magyar kormány is – áll a kazincbarcikai vegyészeti társaság közleményében.

 • 2009-10-16 04:30 Vincze Béla borait a boltok polcairól is beszedik

  Már a boltokban is találtak hamisított palackokat, a 2005-ös évjáratúakban szintetikus glicerin volt, a megengedett mennyiség kétszerese. Az egri Vincze Bélát éppen 2005-ben választották Az év borászának. Most heteken belül megfoszthatják ettől a címtől, várhatóan a működési engedélyét is bevonják.

Miskolc TV mai műsora

2024-07-16 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!