Gazdaság

A képzés, a közmunkaprogram jelentse a megoldást

2009-10-21 21:53

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Jövőre is kaphat egy család rendelkezésre állási támogatás (rát) mellett rendszeres szociális támogatást is - mondta Gúr Nándor, az Országgyűlés foglalkoztatási bizottságának szocialista elnöke. A szocialista képviselő a fideszes Czomba Sándor sajtótájékoztatójára reagálva, közölte: azt szeretnék elérni, hogy egy családban ne két-három rendelkezésre állási támogatásban részesülő legyen. Akik elesnek ettől a támogatástól a közmunkaprogramokban, vagy az operatív programokból finanszírozott különböző képzéseken vehetnek részt - fűzte hozzá.

gurnan.jpgGúr Nándor szerint ha csak rát-ot kap mindenki, akkor "a tespedtség" állapotában marad minden, de ha rát helyett közmunka, vagy képzés van, az sokkal hasznosabb a korábban rát-ot kapó, illetve a társadalom számára is. Felhívta a figyelmet arra: jövőre, ha egy családban van egy rát-ban részesülő, amellett a család másik tagja kaphat rendszeres szociális támogatást.

Az MSZP-s képviselő szerint ezzel az "egy család, egy segélyezett" elképzeléssel azt akarják elérni, hogy ne a segély legyen a domináns. Utalt arra, hogy vannak olyan családok, ahol két-három rát-ban részesülő is van. Most arra törekszenek, hogy ne a rát legyen a megoldás, hanem a képzés, a közmunkaprogramok.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-03 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!