Közgyűlés

 • 2012-06-27 15:51 A Jobbik a miskolci igazgatóváltásokról

  A miskolci oktatási intézmények vezetőváltásaival kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót szerdán reggel Szegedi Márton, a Jobbik miskolci elnök-frakcióvezetője, és Jakab Péter, a párt önkormányzati képviselője.

 • 2012-06-27 09:42 Házi segítségnyújtás: ingyenes lesz az első óra

  A civil szervezetek helyett is az önkormányzati fenntartású Miskolci Családsegítő Központnál vehető igénybe július 1-jétől a házi segítségnyújtás, valamint annak első órája térítésmentes lesz – így döntött múlt héten a közgyűlés. Akik az egyháztól veszik igénybe a szolgáltatást, azoknak nem kell változásra számítania.

 • 2012-06-26 11:29 Új utcanevek Miskolcon

  Öt – eddig név nélküli – miskolci közterület elnevezéséről is döntött a képviselőtestület a nyári szünet előtti utolsó közgyűlésen.

 • 2012-06-21 17:19 Új intézményvezetőkről is döntöttek

  Több intézményvezetői álláshelyről is döntött mai ülésén a miskolci közgyűlés - egyebek mellett a Földes Ferenc és az Avasi gimnáziumokat valamint a Szemere Bertalan Szakközépiskolát, és általános iskolákat illetően.

 • 2012-06-21 16:57 Napirend előtt az Operafesztiválról, a belvárosról

  Napirend előtt Kriza Ákos polgármester egyebek mellett az operafesztivál eredményeiről, a belvárosi bérlők támogatásáról, miskolci sportsikerekről szólt a közgyűlés mai ülésén. Mint mondta: a Bartók+Puccini Miskolci Operafesztivál vasárnap véget ért, de még hosszú ideig fogunk beszélni róla. Azért, mert 2012-ben a legnehezebb anyagi körülmények között is világszínvonalú fesztivál jött létre, és azért, mert 12 év után az opera valóban mindenkié lett Miskolcon.

 • 2012-06-21 08:12 Ingatlangazdálkodásról, új intézményvezetőkről is döntött a közgyűlés

  Júniusi ülését tartotta csütörtökön a miskolci közgyűlés. Sok más mellett tárgyaltak a a város ingatlan- és vagyongazdálkodásáról, szociális szolgáltatásokról, a következő tanévben indítható csoportok, osztályok és alkalmazotti létszámok meghatározásáról. Zárt ülésen az egyik legnagyobb érdeklődéssel vált témáról, intézményvezetői álláshelyekről is döntöttek. A napirendek elfogadásánál az MSZP frakciója kivonult, és a továbbiakban nem is vett részt a közgyűlés munkájában. KÉPES BESZÁMOLÓNK AZ ESEMÉNYEKRŐL!

 • 2012-06-20 18:40 Meg kell ismerni, hogy élménnyel beszélhessenek róla

  Napjainkban a helytörténet szerepe egyre erősödik mindennapi életünkben, de különösen igaz ez az oktatásban betöltött szerepére. Ezt felismerve, a június 21-ei közgyűlésen Kiss Gábor alpolgármester javaslattal kíván élni a helytörténet oktatásának további támogatására, valamint módszertani ajánlást is tesz.

 • 2012-06-19 10:29 Megújul a Nagyváthy utcai híd is

  Kevesen gondolják, pedig Miskolcra igaz az állítás, miszerint a hidak városa. Több tucat műtárgy biztosítja a vízfolyások fölötti zavartalan közlekedést, amelyek közül a tervek szerint az idén hármat újítanak fel: a Nagyváthy utcai Szinva hidat, a lillafüredi buszvégállomásnál lévő hidat valamint az Árok utcai közúti hidat.

 • 2012-06-19 09:32 A 7-es buszról is dönt a közgyűlés

  A 7-es autóbusz további üzemeltetése vonatkozó előterjesztést is tárgyalnak a képviselők a nyári szünet előtti utolsó, júniusi közgyűlési ülésen.

 • 2012-06-16 09:39 Ülést tart a miskolci közgyűlés

  Júniusi ülését tartja jövő héten Miskolc Megyei Jogú Város képviselő-testülete. Az előzetesen kiküldött napirend szerint, sok más mellett tárgyalnak a képviselők a város ingatlan-, és vagyongazdálkodásáról, szociális szolgáltatásokról, valamint a következő tanévben indítható csoportok, osztályok és alkalmazotti létszámok meghatározásáról is, a nevelési-oktatási intézményekben.

 • 2012-05-16 16:47 Átalakításokról, fejlesztésekről döntött a közgyűlés

  Májusi rendes ülését tartotta május 17-én, csütörtökön Miskolc Megyei Jogú Város közgyűlése. Számtalan hozzászólást, véleményt eredményezett a városi rendőrkapitányság munkájáról szóló beszámoló, s hosszas vitát váltott ki a polgármesteri hivatal múlt évi pályázati tevékenységét elemző tájékoztató is. Döntöttek a nap folyamán intézményi fejlesztésekről, átalakításokról, és gazdálkodó szervezet fejlesztési támogatásáról is.

 • 2012-05-15 21:46 Átalakulhat a Miskolc Városi Szabadidőközpont

  Miskolc közgyűlése csütörtöki ülésen dönthet a Miskolc Városi Szabadidőközpont átalakításáról. A javaslat értelmében a leginkább csak városi sportcsarnokként emlegetett létesítmény a jövőben a sportintézményi forma helyett, gazdasági társaságként, egészen pontosan Miskolc Városi Szabadidőközpont Nonprofit Korlátolt  Felelősségű Társaságként működhetne tovább.

Miskolc TV mai műsora

2020-10-22 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!