Közgyűlés

 • 2011-12-15 08:02 Költségvetési koncepcióról, közüzemi díjakról döntött a közgyűlés

  Decemberi ülését tartotta csütörtökön a miskolci közgyűlés. Kriza Ákos polgármester emlékező szavai után, a képviselők néma felállással emlékeztek a nemrégiben elhunyt Hártó Györgyre, aki korábban a közgyűlésnek is tagja volt. Több jelentős napirendi pontot tárgyaltak, a grémium elé került a közszolgáltatási díjak változásáról szóló előterjesztés is. Ugyancsak hosszas vitát váltott ki a jövő évi költségvetés koncepciója, és az idei költségvetés háromnegyed éves teljesítéséről szóló előterjesztés. 

 • 2011-12-11 19:45 Rendeznék a területet, hogy indulhasson a fejlesztés

  Rendeznék a tulajdonviszonyokat a Megyeháza mögötti területen, az úgynevezett Kossuth-tömbben. Amennyiben a jövő heti ülésén támogatja a közgyűlés az erről szóló javaslatot, elhárulhat az akadály a területre tervezett ingatlanfejlesztés, illetve a hozzá kapcsolódó parkok, sétányok, utak építése elől.

 • 2011-12-11 15:07 A decemberi közgyűlés dönt a jövő évi díjakról

  December 15-én tartja idei utolsó ülését Miskolc város közgyűlése. Az ilyenkor szokott módon a képviselők döntenek az önkormányzati tulajdonú közszolgáltató cégek következő évi árképzéséről.

 • 2011-12-11 11:41 Költségvetési koncepció – a pénzügyi egyensúlyt biztosítani kell!

  Az önkormányzat csütörtöki ülésén a költségvetési koncepció megvitatásával megteszi az első lépést a város jövő évi pénzügyi kereteinek meghatározásához. Az elfogadott koncepció alapján következhet a részletek pontosítása, kidolgozása, majd – várhatóan márciusban – a 2012. évi költségvetésről szóló rendelet megalkotása.

 • 2011-12-11 08:51 Három intézménynél feloldják a zárolást

  December 15-én tartja idei utolsó ülését a miskolci képviselő-testület, melyen előreláthatólag döntést hoz a költségvetési zárolás feloldásáról is, három intézményt illetően.

 • 2011-12-02 11:41 Pert vesztett Slota

  Pert nyert első fokon Ján Slotával, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnökével szemben Banai Tóth Pál dunamocsi polgármester - írja a Bumm.sk szlovákiai magyar hírportál.

 • 2011-11-24 15:40 Rendkívüli közgyűlés: a GANZ-SKODA nyerte a villamos-tendert

  Rendkívüli ülést tartott csütörtökön a miskolci közgyűlés. Két igen nagy jelentőségű téma: a hitelek igénybevételéhez szükséges biztosítékok nyújtásával kapcsolatos határozat módosítása, illetve a villamosjármű-tender eredményhirdetése szerepelt a grémium napirendjén. A döntés értemében a nyertes ajánlattevő a GANZ-SKODA Közlekedési Zrt. villamos gyártó cég lett.

 • 2011-11-23 15:47 Rendkívüli közgyűlés csütörtökön

  Rendkívüli ülést tart Miskolc város közgyűlése november 24-én, csütörtökön 14 órától, a Polgármesteri Hivatal konferenciatermében. Két napirendet tárgyal a grémium, javaslatot a hitelek igénybevételéhez szükséges biztosítékok nyújtása tárgyú határozat módosítására, illetve újra eredményt hirdetnek a villamosjármű-beszerzési tenderben.

 • 2011-11-18 12:00 Irányváltással, de folytatódik a Leader program

  A vidéken élők életfeltételeinek a javítására, a fenntartható fejlődés támogatására indította útjára az Európai Unió a Leader programot 1991-ben, amely az újonnan csatlakozott országokban, így hazánkban is működik. A program alakulásáról, a helyi tapasztalatokról, változásokról kapott tájékoztatást a megyei közgyűlés a csütörtöki ülésén.

 • 2011-11-17 07:51 Színház, Tapolca, őstermelők - fajsúlyos ügyek a közgyűlés előtt

  A közérdekű bejelentésekkel, napirend utáni hozzászólásokkal véget ért a miskolci közgyűlés novemberi ülése. A sürgősségi indítványokkal együtt, összesen tizenhét napirendi pont került a grémium elé.

 • 2011-11-13 12:41 Újra a közgyűlés előtt a tapolcai strand ügye

  A miskolci közgyűlés novemberi ülésén újra tárgyalnak a Miskolctapolca fejlesztését célzó elképzelések előkészítéséről. Mint ismeretes, októberi ülésén a képviselő-testület javaslatot fogadott el a Turisztikai attrakciófejlesztés Miskolctapolcán című tervezett projekthez kapcsolódó előkészítési költségek fedezetének biztosítására. Az akkori vita során már érdeklődtek a képviselők arról, hogyan áll az egykori strand területe miatt fennálló per, illetve jelzálogjog-bejegyzés, hiszen ez problémát okozhat a pályázatban.

 • 2011-11-12 11:33 Újra a közterületek használatáról

  Indítvány kerül a közgyűlés elé arról, hogy – élve a törvényi lehetőségekkel – ne lépjenek hatályba a közterületek használatáról elfogadott rendelet azon bekezdései, amelyek szerint december 1-től, a boltok öt méteres körzetében csak a kereskedő engedélyével lehetne más termékeket árusítani – az üzlet profiljába illő termékeket pedig, ötven méteres körzetben, egyáltalán nem.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-19 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!