Közgyűlés

 • 2012-08-29 12:45 A költségvetési rendeletet is módosítani tervezik

  Ahogy arról már beszámoltunk, újabb rendkívüli közgyűlést tartanak a jövő héten, kedden, melyen három napirendi pontot tárgyal a grémium. Ebből az első tájékoztatót tartalmaz az első féléves gazdálkodásról, és módosítást javasol az év elején elfogadott költségvetési rendeletben.

 • 2012-08-28 16:14 Rendkívüli közgyűlés a jövő héten

  Újabb, rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte Miskolc polgármestere, így a nyári szünetben már másodszor ül össze a grémium, mielőtt szeptember közepén az előre elfogadott munkarend szerint megkezdenék a munkájukat.

 • 2012-08-04 10:22 Szegedi Márton kilép a Jobbikból

  "Az elmúlt időszak eseményei miatt, a felmenőim és testvérem iránt érzett tiszteletem és szolidaritásom jeléül a mai nappal lemondtam a Jobbik Magyarországért Mozgalomban betöltött minden párttisztségemről és ezzel együtt párttagságomról is" - tudatta szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében Szegedi Márton, a Jobbik eddigi miskolci elnök-frakcióvezetője

 • 2012-07-30 13:44 Fejlesztések támogatásáról döntött a közgyűlés

  Rendkívüli ülést tartott hétfő délután Miskolc közgyűlése. A napirendi pontok között szerepeltek a város Település-szerkezeti Tervének, Építési Szabályzatának (MÉSZ) módosítására vonatkozó javaslatok, de tárgyaltak a város közlekedésfejlesztési és közlekedéspolitikai koncepciójának módosításáról, a Déli Ipari Park elnevezésű, önkormányzati tulajdonú ingatlan infrastruktúra fejlesztéséhez szükséges, további döntések meghozataláról is.

 • 2012-07-27 15:21 Több mint 255 millió forint vízrendezésre

  Több mint 250 milliós támogatást nyert Miskolc önkormányzata a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében meghirdetett pályázaton, vízrendezési, csapadékvíz-elvezetési fejlesztésekhez. A beruházások önerejének támogatására az önkormányzat további pályázatot kíván benyújtani – erről is döntenek a képviselők a közgyűlés hétfői, rendkívüli ülésén.

 • 2012-07-27 12:20 Intermodális csomópontot terveznek a Kandó térre

  Miskolc 2009-ben elfogadott Hosszú Távú Közlekedésfejlesztési és Közlekedéspolitikai koncepciójának a módosítására is javaslatot tesznek a hétfői rendkívüli közgyűlésen. A grémium egy az Avasra tervezett út áthelyezéséről, és a Kandó tér komplex fejlesztéséről dönthet majd.

 • 2012-07-26 12:18 Délen fejleszt iparterületet Miskolc

  A hétfői rendkívüli közgyűlés egyik napirendje a Miskolc Déli Ipari Park infrastruktúra fejlesztéséhez szükséges további döntések meghozatalára tesz javaslatot annak érdekében, hogy a területtel Miskolc indulhasson az ipari parkok kialakításához állami támogatás elnyerésére nyitva álló pályázaton. A cél újabb iparterület biztosítása a befektetők számára.

 • 2012-07-05 17:03 Átszervezések a gyermek-étkeztetésben

  A miskolci közgyűlés legutóbbi ülésén napirenden szerepelt az intézményi gyermek-étkeztetés átszervezése is. Ezt egyrészt főzőkonyhák műszaki, technikai állapota, néhány intézmény esetében pedig a fenntartó személyének változása indokolta. 

 • 2012-07-01 17:55 Polgármesteri félévértékelő

  A június 21-i közgyűléssel véget ért a 2012-es politikai szezon első fele. Ám a miskolci hétköznapok nemcsak politikából állnak. Sőt, a polgárok hangulatát, azt, hogy mennyire tartanak élhetőnek egy várost, a különböző felmérések szerint, sokkal inkább befolyásolja a település gazdasági erejének alakulása, gazdasági társaságainak prosperitása, továbbá a közbiztonság helyzete.

 • 2012-07-01 09:16 DSM: megveszi az állam részesedését az önkormányzat

  Megvásárolja az önkormányzat a Magyar Államtól 68,71 százalékos üzletrészét a DSM Nonprofit Kft.-ben – erről is döntött a közgyűlés június 21-én. Az önkormányzat az üzletrész átvétele után a DSM Nonprofit Kft.-ben 94,46 százalékos részesedést birtokol majd.

 • 2012-06-27 18:10 Ismét a közgyűlési döntésekről

  A gyermekek helyett a spórolásra koncentrál a gyermekétkeztetésről szóló rendeletmódosítás, az ingatlan-bérbeadások terén pedig 2012-ben elfogathatatlan módszereket vezet be a MIK – ezt állította Simon Gábor és Földesi Norbert, az MSZP önkormányzati képviselője szerdai tájékoztatóján. Nánási-Kocsis Norbert fideszes képviselő válaszában többek között leszögezte: nem vettek részt a közgyűlés munkájában, így nem hallhatták azokat az érveket, amelyek arról szóltak, hogy gyermekeink étkeztetésének színvonala természetesen semmilyen spórolásnak sem fog áldozatául esni.

 • 2012-06-27 16:22 Négy új műfüves pálya épülhet

  Sürgősségi indítványként tárgyalta múlt heti ülésén a közgyűlés a Magyar Labdarúgó-szövetség által meghirdetett pályaépítési program pályázatának benyújtását és az ahhoz való önrész biztosításárát. A tervezet szerint négy új műfüves labdarúgópálya épülhet Miskolcon.

Miskolc TV mai műsora

2020-10-22 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!