Közgyűlés

 • 2012-02-19 11:10 Az „elindulás” költségvetése lesz

  A jövő heti közgyűlésen dönt a képviselő-testület Miskolc idei költségvetéséről is. A főbb irányokról, célkitűzésekről Soós Attilát, az önkormányzat gazdasági szakbizottságának elnökét kérdeztük.

 • 2012-02-18 11:40 Szakrendelés az egészségházakban

  A jogi akadálya is elhárul a közgyűlés februári ülését követően, hogy a kihelyezett szakrendelések megkezdhessék működésüket a frissen kialakított egészségházakban.

 • 2012-02-18 08:42 Nagy területre van szüksége a befektetőnek

  Miskolc város közgyűlésének februári ülésén az építési szabályzatot is módosítják a Mechatronikai Ipari Parkban, úgy tudjuk a finn befektető érdekében.

 • 2012-02-17 13:51 Hulladékos svédcsavar

  Az AVE Miskolc Kft. települési szilárd kommunális hulladékkezelői közszolgáltatói megbízása az év végén lejár, ezért a városi önkormányzatnak közbeszerzési eljárás keretében kell kiválasztania azt a céget amely folytatja a szolgáltatást. Viszont az összeférhetetlenségek elkerülése érdekében ennek jogát egy alkalmi gesztor településnek adnák át.  

 • 2012-02-16 13:31 Német óvodát és iskolát indít a Bosch Miskolcon

  A Bosch társadalmi szerepvállalása, az oktatás területéhez kapcsolódó támogatása eddig sem volt ismeretlen a miskolciak számára, ám ez most tovább bővülhet. Miskolc város közgyűlése februári ülésén adhat támogatást német nyelvű óvodai csoport, és általános iskolai osztály indításához a cég kezdeményezésére.

 • 2012-02-13 14:13 A sportfinanszírozásról is dönt a közgyűlés

  Miskolc sportkoncepcióját decemberi 15-i ülésén fogadta el a közgyűlés. Ennek megfelelően változik a finanszírozás rendszere, és módosul a hatályos rendelet is. Jövő csütörtöki ülésén erről is tárgyal a grémium.

 • 2012-01-31 06:38 Megemlékezés, színházi ügyek, nemzetközi projektek a közgyűlésen

  Rendkívüli ülést tartott kedden délelőtt a miskolci közgyűlés. A képviselők ezúttal négy napirendi pontot tárgyaltak, egyebek mellett arról is döntöttek, hogy a Miskolci Nemzeti Színház a jövőben nem költségvetési szervként működik majd tovább, és jóváhagyták az új előadó-művészeti feladatot ellátó nonprofit gazdasági társaság alapító okiratát. Zárt ülésen, az újonnan létrehozandó Miskolci Nemzeti Színház Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, felügyelőbizottsági tagjait és könyvvizsgálóját választották meg. A döntés értelmében Kiss Csaba lesz a Kft. ügyvezetője.

 • 2012-01-18 11:33 Kik kapják a városi kitüntetéseket? – javaslatokat várnak

  Január 26-ig lehet javaslatot tenni Kriza Ákos polgármesternek arra, hogy a Miskolc Város Napja alkalmából ez év május 11-én átadandó kitüntető címeket kik kapják, áll a miskolci polgármesteri hivatal szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. A jelöltekre a városban működő közösségek, intézmények, gazdálkodó és egyéb szervezetek, szakmai szövetségek, érdekképviseletek, egyházak és magánszemélyek tehetnek javaslatot.

 • 2011-12-20 12:27 Elégedetlenek a szocialisták a megye évével

  A megyei önkormányzatiság megerősítésére számítottak a szocialisták, ezzel szemben véleményük szerint az intézmények átadásával gyakorlatilag eljelentéktelenedik. Ráadásul újabb létszámleépítést vizionálnak.

 • 2011-12-19 13:55 Új sportkoncepciót alkottak

  Csütörtökön tárgyalta a közgyűlés Miskolc sportkoncepcióját is, melyet valamennyi frakció támogatott. Zsiga Marcell, sportért is felelős alpolgármester elmondta, a jogi és gazdasági változások, melyek a sportot is érintik, indokolják a koncepció átgondolását. Kiemelte, a tervezetnek szoros összefüggésben kell lennie a turisztikával, hiszen a világversenyek és kontinensviadalok rendezése számos látogatót hoz a városnak.

 • 2011-12-18 20:06 Rendkívüli megyegyűlés

  Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat elnöke rendkívüli közgyűlést hívott össze vasárnap este 7 órai kezdettel. A napirenden gazdasági jellegű kérdések szerepeltek. A szocialista frakció távozott a közgyűlésről, nem vettek részt a döntésekben.

 • 2011-12-18 10:01 Lesz Városi Kártya

  A sürgősségi előterjesztések között került a képviselők elé a csütörtöki közgyűlésen a Városi Kártya bevezetésére vonatkozó előterjesztés.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-19 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!