Helyi hírek

 • 2007-04-23 17:17 Ajándék a GYEK-nek

  Hatszáz ezer forint értékű kilégzési tesztkészüléket kapott ajándékba a Gyermekegészségügy Központ. A műszer egy alapítvány jóvoltából került a részlegre, és az egyre gyakoribb, hasi fájdalommal járó tejcukor érzékenység kiszűrésére alkalmas.

 • 2007-04-23 14:16 Több lépcsőben döntenek

  Jelentős érdeklődés volt a Panelprogram lehetőségei iránt Miskolcon 2006-ban is – múlt év október 31.-ig 107 lakóközösség 5353 lakás felújítására vonatkozóan adott be pályázatot. Ezeket több lépcsőben bírálják el, de nagy valószínűséggel valamennyi megkapja az igényelt támogatást. Mindez azon a tájékoztatón és lakossági fórumon hangzott el, melyet dr. Tompa Sándor önkormányzati biztos és a MIK Zrt. szakemberei tartottak az érintetteknek.

 • 2007-04-23 11:05 Környezetvédelmi verseny

  Soha olyan nagy szükség nem volt a környezetvédelmi szakemberekre, mint az elkövetkezendő időkben lesz. A Gábor Áron Szakközépiskolában rendezett országos környezetvédelmi versenyen hangzott ez el, amelyen a legkiválóbbak adtak számot elméleti és gyakorlati felkészültségükről.

 • 2007-04-23 11:01 Kiemelt adózókkal tanácskoztak

  Munkamegbeszéléssel egybekötött tájékoztatót tartottak a héten az APEH Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságának a területén (B.-A.-Z., Heves, Nógrád megyék) székhellyel rendelkező, az adóhatóság Kiemelt Adózók Igazgatóságának (KAIG) illetékességébe tartozó gazdasági társaságok vezetői számára.

 • 2007-04-23 10:55 Tehetségkutató verseny

  Nyolcadik alkalommal rendezte meg az Ifjúsági és Szabadidő Ház a tavaszi diáknapok tehetségkutató versenyt. A megmérettetésre 24 csapat jelentkezett. A középiskolai diákzenekarok minden második esztendőben mutatkozhatnak be az Ifjúsági és Szabadidő Házban a tehetségkutató versenyen, kétévente pedig az általános iskolásoké a színpad. A program célja a város tehetséges fiataljainak felkutatása, emellett a szemlén első helyezést elért csapatok több városi rendezvényen bemutatkozhatnak a nagyközönség előtt. A seregszemlén többféle műfaj képviselői mérettettek meg a vidám rockon keresztül egészen a hagyományos zenei műfajokig.

 • 2007-04-23 10:53 Az űrkutatás 50 éve

  Az űrkutatás első ötven évéről hallhattak előadást a miskolci MAB székházban az érdeklődők csütörtökön. Az űrhajózás félévszázados múltját Dr. Both Előd, a Magyar Űrkutatási Iroda igazgatója foglalta össze.Ötven esztendeje annak, hogy az első Szputnyik elhagyta a föld légkörét, a rádiósok pedig első ízben hallhattak a világűrből sugárzott rádiójeleket. A szovjet műhold csipogó üzenete óta rohamos fejlődésen ment át az űrkutatás, amelynek azonban már ez első rakétaindítások előtt is voltak magyar vonatkozásai.Amellett, hogy Farkas Bertalan után nemrég újabb magyar származású asztronauta járt a kozmoszban, itt Miskolcon is működik olyan vállalkozás, amelynek űrkemencéjét megvásárolta a NASA.Az orosz Szojuz űrhajók egyre több űrturistát szállítanak a Nemzetközi Űrállomásra. Annak, hogy az első emberlakta állomás föld körüli pályára állt, ugyancsak nemrég volt az évfordulója: 1971 áprilisában lőtték fel a Szaljutot, az első emberkéz alkotta, lakható űrállomást.petruskó

 • 2007-04-20 16:33 Nem lesz Vizek Völgye

  Az utóbbi hónapokban sokféle feltételezés látott már napvilágot a tapolcai Vizek Völgye Projekt kapcsán. Csütörtökön a városházán tartott megbeszélést a város vezetése a Tapolcai Részönkormányzat tagjaival, majd ezt követően tájékoztatást adtak a kialakult helyzetről.

 • 2007-04-20 15:54 Tizenötmilliárd elhelyezkedés támogatására

  A régióban mintegy 25-30 ezer munkanélküli elhelyezkedését vagy átképzését tudják támogatni az ebben az évben felhasználható, csaknem 15 milliárd forintos állami és európai uniós forrásokból. A pénzek rendelkezésre állnak, így a forráshiány nem lehet akadálya annak, hogy ha valaki akar és tud dolgozni, az munkába álljon – mindezt Székely Judit, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára mondta egy csütörtöki fórumon. A felzárkózás jelei már érzékelhetők a régióban is. Stagnál a munkanélküliség és nőtt a foglalkoztatottság – mondta a szakállamtitkár. A régió sajátossága, ugyanakkor országos probléma, hogy sok az alacsony képzettségű ember – tette hozzá – ezért a tárca a felnőttképzést a jövőben kiemelten támogatja, többek között folytatódik a tavaly indult Lépj egyet előre program is. Erre ebben az évben országosan 7-8 milliárd forint áll rendelkezésre és mintegy 100 milliárd forintos keretet biztosít majd a Társadalmi Megújulás Operatív Program. Észak-Magyarországon 2007-ben körülbelül 15 milliárd forint, erre a célra felhasználható összeggel számolnak. Ez annyit jelent, hogy mintegy 25-30 ezer munkanélküli elhelyezkedését vagy átképzését tudják támogatni idén. A régió hátrányos helyzetéből adódóan Gúr Nándor szerint a közmunkaprogram támogatására szánt 8 – 9 milliárd forintos keretből is jelentős összegek landolhatnak a három megyében. K. A.

 • 2007-04-20 15:48 Nyílt nap a Bosch miskolci gyáraiban

  Negyedik alkalommal nyitotta meg az elmúlt héten kapuit a Bosch Miskolcon, ahol két gyáregységgel is képviselteti magát. A rendhagyónak számító „You meet industry day” kétszáz egyetemi és főiskolai hallgatónak adott lehetőséget az ipari szférával való ismerkedésre.

 • 2007-04-20 15:36 Összefogás a biztonságért

  Az avasi jelzőrendszer kibővítésének lehetőségeiről tanácskoztak az avasi rendőrőrs, az idősellátás, a gyámhivatal, a családsegítő és a Gyermekjóléti Központ munkatársai a központ Testvérvárosok utcai épületében. A családsegítő szervezeteknek törvényi kötelezettsége egy olyan jelzőrendszer működtetése, amelynek lényege az együttműködő szervezetek közötti információcsere és a rászorulók összehangolt segítése – mondta lapunknak Rézműves Gabriella, az Iránytű Avasi Szociális Szolgálat igazgatója. Ez azt jelenti, hogy ha a családsegítő munkatársa olyan eseményekről – például családon belüli erőszakról – értesül, amely rendőrségi beavatkozást tehet szükségessé, értesíti a hatóságot, ha viszont a rend őrei szembesülnek olyan történéssel, amelyben a családsegítő lehet illetékes, jelzik azt a szolgálatnak. A rendszerben a hatóságok mellett a munkaügyi központok, az oktatási és az egészségügyi intézmények, valamint a szociális szolgálatok is részt vesznek.Szerencsi Árpád, az avasi rendőrőrs vezetője azt mondja, ők sok esetben tehetetlenek a családon belüli erőszakkal szemben, mivel a könnyű testi sértéses esetek a bíróság hatáskörébe tartoznak, az együttműködésnek köszönhetően viszont gyorsabban kaphatnának jelzést például az idősek ellen elkövetett csalásokról, és így gyorsabban is intézkedhetnének. Szerencsi Árpád a tanácskozáson azt is elmondta, hogy az Avason korántsem olyan rossz a közbiztonság, mint ahogy azt a városrészről gondolják, mivel idén a 10 800 lakótelepi lakásból összesen egybe törtek be, három gépkocsit loptak el, autófeltörés pedig már nem is tudja mikor volt utoljára. Rablás két esetben történt, és ma már inkább a rongálásokkal és a fémlopásokkal gyűlik meg a rendőrök baja az Avason. A jelzőrendszert viszont ő is hasznosnak tartja, mivel az idősek elleni, illetve a családon belüli erőszakkal kapcsolatos bűncselekmények most sokszor nem is jutnak el a rendőrséghez.petruskó

 • 2007-04-19 15:35 Dísztárcsákat loptak

  Az éjszakai órákban egy egyik miskolci utcából érkezett a bejelentés, miszerint egy autóról lelopták a dísztárcsákat. A bejelentő azt is látta, hogy az elkövetők egy fehér Lada személygépkocsival hajtottak el a helyszínről.

 • 2007-04-11 21:24 Vegyesvállalat, a Holding részvételével

  A jövő iparága

Miskolc TV mai műsora

2022-12-04 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!