Helyi hírek

 • 2007-05-21 14:16 Polgárőr közgyűlés

  Csak 7-800 millió forint jut évente, de legalább két milliárdra volna szükségük a polgárőröknek ahhoz, hogy a mostaninál is hatékonyabban tudják végezni munkájukat. A szervezet Közgyűlésén az is elhangzott, hogy az eredményesség alapján Borsod-Abaúj-Zemplén megye a hazai polgárőrség fellegvára.A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei polgárőrök mind létszámukat mind munkájuk hatékonyságát tekintve kiemelkedőek az országos polgárőrmozgalomban – hangzott el a közgyűlésen, amelyen – egyebek mellett – az elmúlt évben végzett munkát is értékelték.Az utóbbi időben bővült a polgárőrség gépjárműállománya, ami azt jelenti, hogy országosan 650 gépkocsival látják feladatukat ebből 39 autó B.-A.-Z. megyében teljesít szolgálatot. Ezen túlmenően előrelépést terveznek az informatika területén is.Az országos elnök elmondta, a polgárőrség évente 7-800 millió forintból gazdálkodik. Az egyesületeket eltartó önkormányzatok 2006-ban 700 millió forinttal támogatták a szervezetet. A polgárőrségnek évente két milliárd forintra volna szüksége annak érdekében, hogy az eddiginél is hatékonyabban tudja végezni munkáját. B. G.

 • 2007-05-21 14:12 Idős embereket lopnak meg

  Az elmúlt hetekben több tucat magányos, idős embert raboltak ki ismeretlen tettesek Emődön, Nyékládházán, Mályiban, Ónodon, Bükkaranyoson, Kistokajban. Nem tudni, a bűnözők honnak veszik a címeket, de becsengetnek a magányos, idős emberek otthonaiba. Amikor valaki ajtót nyit, általában két csaló azzal férkőzik a bizalmába, hogy az illető fiának vagy lányának hozták meg a pénzt, amivel tartoznak neki. Méghozzá tízezer forintot. Az összeg eléggé nagy ahhoz, hogy „hihető” legyen a gesztus. Ha csalókat erre beengedik a házba, már nincs megállás. Kiderül, hogy „sajnos” csak húszezresük van – vissza kéne adni belőle. A bűnözők kifigyelik, honnan veszi elő a delikvens a pénzt. Később egyikük eltereli a házigazda figyelmét, a másik pedig ellopja a többi pénzt is. Sokan, talán szégyenkezve, feljelentést sem tesznek. A rendőrség azonban is tud olyan ügyekről, ahol 80-100 ezer, sőt, 300 ezer forint tűnt el.

 • 2007-05-21 14:08 Lovakkal ismerkedtek

  A miskolci Balogh Ligetben olyan gyerekek lovagoltak a hétvégén, akik helyzetüknél fogva mások társaiknál. Egy regionális verseny keretében ismerkedtek a lovakkal, ami a szakemberek szerint is jó hatással van szellemi fejlődésükre.Észak-magyarországról összesen 17-en, tanulásban akadályozott, autista, hiperaktív, és értelmileg akadályozott kategóriákban indultak a versenyzők. A Parasport Szövetség idén három regionális lovasversenyt szervezett a miskolci helyszín záró programja volt a sorozatnak. A tapasztalatok szerint a lovaglás nagyon jó hatással van a gyerekek fejlődésére. A gyerekek egyáltalán nem tartottak a lovaktól hamar megbarátkoztak az állatokkal.A regionális versenyek győztesei legközelebb ősszel az ugyancsak Miskolcon rendezendő országos bajnokságon mérik össze tudásukat.

 • 2007-05-21 14:06 Lisztérzékenyek találkoztak

  Felhívni a figyelmet a betegségre, és az azzal élők gondjaira – ez volt a célja annak az információs napnak, amelyet a lisztérzékenyek országos érdekképviseletének helyi szervezete tartott az egyik miskolci hipermarketben. Kifli, kenyér, zsömle – mindennapi, alapvető élelmiszerek szinte mindannyiunk számára. Szinte, vannak ugyanis olyanok, akinek kifejezetten ártanak ezek a pékáruk. Ők a lisztérzékenyek. A betegeknek az árpát, a rozst, a búzát és a kölest betegsége miatt teljes egészében ki kell zárniuk az étrendjéből, ezek helyett főleg kukoricát, burgonyát és rizst fogyasztanak. A Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete a betegségben szenvedők világnapján éppen arra akarta felhívni a figyelmet, hogy Magyarországon legalább százezren szenvednek ebben a kórban, segítséget, támogatást viszont nem igazán kapnak.Przetacznikné Szuhai Judit, az érdekképviselet miskolci csoportvezetője szerint Borsod megyében százötven, a szervezet által is nyilvántartott lisztérzékeny él, azok viszont akik még nem regisztráltatták magukat, vagy nem is tudnak betegségükről, jóval többen vannak. Az egyesület nekik is igyekszik segíteni, nemcsak a mostani kitelepüléssel, hanem a Semmelweis kórház kultúrtermében minden hónap első péntekén megrendezett találkozókkal is, amelyeken a betegek tanácsokat kaphatnak a kenyérsütéssel és a lisztérzékeny-étrend kialakításával kapcsolatban is.petruskó

 • 2007-05-21 12:05 Kisebb baleset a Művészetek Házában

  Egy öt év körüli kislány és egy férfi sérült meg könnyebben Miskolcon a nemrégiben átadott Művészetek Házában, amikor a mennyezetről vakolatdarabok hullottak a fejükre vasárnap délután. A vakolatdarabok, mintegy két négyzetméternyi helyen egy előadás szünetében, a mellékhelyiség előtti folyosó mennyezetéről hullottak le. A kislányt és a férfit a kórházi ambulancián ellátták, majd hazaengedték őket, az intézmény mindkettőjüket kárpótolja.Az intézmény vezetője szerint feltehetően kivitelezői hiba okozhatta a bajt a nem egészen egy éve átadott intézményben, de ezt majd a szakértői vizsgálat deríti ki. A sérült folyosórészt lezárták, a vasárnapi előadásokat megtartották.

 • 2007-05-18 16:08 Négy és fél tonna csomagolóanyag

  Kihirdették az ÖKO-Pannon Kht., az AVE Miskolc környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. és az Italoskarton Környezetvédelmi Egyesülés „gyűjts, lapíts, utazz” mottójú italos doboz-gyűjtő akciójának eredményét az Ady Endre Művelődési Házban. A miskolci általános iskolás és óvodás gyermekek április 30-ig csaknem 4 és fél tonna ilyen csomagolóanyagot szedtek össze. A legeredményesebb intézmény a Diósgyőri Református Általános Iskola lett, az osztályok közötti versenyben a Szinyei Merse Pál Áltlános és Alapfokú Művészeti Iskola napközis csoportja bizonyult  a legjobbnak, fejenként mintegy 23 kg kartondobozzal.

 • 2007-05-18 16:06 Finanszírozási kérdések a Megyeházán

  A közoktatási igazgatás aktuális feladatait vitatták meg a szakemberek a Megyeházán. A konferencia résztvevői megismerkedhettek például a speciális nevelési igényű gyermekek oktatásának lehetőségeivel és azokkal a pályázatokkal is, amelyeket bevonhatnak az önkormányzatok a finanszírozási kérdések megoldásába.  

 • 2007-05-18 16:02 Tudományos ülés

  Tudományos ülést szervezett a B.-A.-Z. Megyei Kórház Általános Sebészeti osztály a Miskolci Akadémiai Bizottság székházában. A program két részből állt: az elsőt Kardos Géza emlékének szentelték. Ezután a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Kenézy Kórházának és a Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Centrum Oktató Kórház  Onko-Sebészeti Osztályának orvosai tartottak továbbképző előadásokat.

 • 2007-05-18 15:46 Együttműködés roma szervezetekkel

  Dr. Kökényesi Antal r. vezérőrnagy, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, illetve  Tiszaújváros, Hejőkeresztúr, Hejőpapi, Kesznyéten, Girincs, Kiscsécs, Köröm  települések cigány kisebbségi önkormányzatainak első emberei írtak alá együttműködési megállapodást  dr. Kalapos István r. alezredes, tiszaújvárosi  kapitány jelenlétében 2007. május 18-án a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 • 2007-05-18 15:38 Zarándokút Szent Erzsébetnek tisztelegve

  Rolf Damm német zarándok március elején indult útjára, hogy hatvan nap alatt 1500 kilométert tegyen meg Szent Erzsébetnek tisztelegve. A 65 éves zarándok pénteken érkezett meg Miskolcra a Szent Anna templomhoz, ahol a Fráter György Gimnázium igazgatója és tanulói fogadták, majd az iskolába kísérték, ahol műsorral köszöntötték és dr. Ódor Ferenc a megyei közgyűlés elnöke, illetve Mészáros Ferenc iskolalelkész is üdvözölte.

 • 2007-05-18 15:00 Autópályarendőrök: bírósági meghallgatás

  Ma délelőtt 10-kor kezdődött annak a 13 autópályarendőrnek és három vállalkozónak a bírósági meghallgatása, akiket csütörtökön vettek őrizetbe Miskolcon. A gyanú szerint a rendőrök baleseteknél csak bizonyos autómentő vállalkozóknak szóltak, akik cserébe fizettek a rendőröknek. Martossy György, a Borsod megyei Ügyészség szóvivője úgy nyilatkozott: 15 ember esetében indítványozzák az előzetes letartóztatatás elrendelését, egy esetben, az illető egészségi állapota miatt házi őrizetre tettek indítványt.A nyomozást a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata feljelentése alapján indította a Miskolci Nyomozó Ügyészség. A nyomozást titkos adatgyűjtés előzte meg. A rendőröket és a vállalkozókat folytatólagosan elkövetett vesztegetés bűntettével vádolják. A gyanú szerint a rendőrök baleseteknél bizonyos autómentő vállalkozóknak szóltak, akik cserébe fizettek a rendőröknek a felkérésért.

 • 2007-05-18 14:14 A szalamandrák győztek

  Mályi diákok nyerték meg a Jeles napok és tanösvények megyei környezetvédelmi verseny döntőjét. A megmérettetésre idén 34 csapat jelentkezett 29 iskolából. Az indulóknak terepen kellett bizonyítaniuk, hogy jól ismerik a növényeket és az állatokat.

Miskolc TV mai műsora

2020-11-30 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!