Helyi hírek

 • 2007-05-07 15:35 Gazdára váró dísztárcsák

  Néhány nappal ezelőtt az éjszakai órákban Miskolcon az Aba utcában figyeltek fel tolvajokra, akik – a rendőrséget értesítő elmondása szerint egy fehér Lada személygépkocsival hajtottak el a helyszínről.A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei a Kőporos utcában megállítottak egy fehér Ladát, utasait ellenőrzés alá vonták. Az autóban három ongai fiatalkorú ült, akik közül a sofőr egy napja rendelkezett vezetői engedéllyel. A gépkocsi átvizsgálása során a hátsó ülésen és a padlón több dísztárcsára figyeltek fel az egyenruhások, amit egy rádobott szabadidő felsővel takartak le, a felnyittatott csomagtartót is megtöltötték a dísztárcsák.A tételes átvizsgálás során megállapították a rendőrök, hogy a tárcsák mindegyik gyári, melyből 1-1 garnitúra 20-30-40 ezer forint értékű is lehet. A három fiatal elmondta, üzleti cél lengett a szemük előtt, reményeik szerint jó pénzért akartak túladniuk lopott zsákmányaikon. Mindhármuk ellen lopás miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrse.A rendőrség kérése: akinek parkoló személygépkocsijáról április 18-áról 19-ére virradó éjszaka eltulajdonították a gyári dísztárcsát jelentkezzen a Vasgyári Rendőrőrsön személyesen, vagy telefonon (46/339-754).

 • 2007-05-03 16:31 Az atomenergiáról

  ismeretterjesztő rendezvény május 10-én (csütörtök) 10 órától

 • 2007-05-03 16:00 Hatalmas károkat okozott a fagy

  Szinte teljesen lefagyott a termés a Prügytől Hidasnémetiig tartó területen lévő gyümölcsültetvényeken. A kár akár az egymilliárd forintot is elérheti, több száz család megélhetése került veszélybe.Szinte teljesen lefagyott a termés az egyik boldogkőváraljai barackosban. A meleg miatt idén mintegy egy hónappal előrébb tart a növények fejlődése, mint egy átlagos évben, ezért a szerda hajnali, mínusz 7 fokig is csökkenő hőmérséklet úgy tűnik, végzetes csapást mért a Prügy és Hidasnémeti közötti gyümölcsültetvények termésére. – A Gyümölcsért Kft. ebben a régióban háromszáz hektáron termel, erről olyan ezerötszáz tonna kajszibarackot vártunk, és ebből úgy néz ki, hogy nulla mennyiség lesz, tehát döntő többségében száz százalékos a kárunk – mondja Kis Gábor, a kft. képviselője.A környéken főleg nyugat-európai exportra termelték a gyümölcsöket, a barack, szilva és almatermés kiesése pedig így a közelben működő hűtőház munkáját is elveszi. A megyei önkormányzat alelnöke azonnali segítséget ígér a térség gazdálkodóinak.– Nekünk az a dolgunk, hogy ezeknek az embereknek az érdekét képviseljük, természetesen meg fogjuk vizsgálni, hogy pontosan lássuk, mekkora kárösszegről van szó. Sajnos úgy tűnik, hogy milliárdos nagyságrendről van szó, természetesen az FM Hivatallal már felvettük a kapcsolatot – jelentette ki Koncz Ferenc.Az összkárt egyelőre csak becsülni lehet. A konkrét terméskiesés mellett ugyanis azoknak az egzisztenciája is veszélybe került, akiket a növénytermesztésben, a szüretkor vagy a feldolgozáskor alkalmaztak. A probléma több száz családot érint. P. A.

 • 2007-05-03 14:25 Munkában a határőrök

  A Miskolci Határőr Igazgatóság 2007. április hónapjában 645 fővel szemben kezdeményezett eljárást jogellenes cselekmény elkövetése miatt. Az elkövetők 76 %-a önálló, míg 24 %-a az együttműködő szervekkel közösen került elfogásra.

 • 2007-05-03 10:20 Zöld kommandó

  Másfél hónapja indult megyénkben a Zöld kommandó. Az akciósorozatban a környezetvédelmi felügyelőség koordinálásával a rendőrség, a határőrség, a vám- és pénzügyőrség és a polgárőrség is részt vett. A kommandó célja nem a lakossági, hanem a nagyobb mennyiségű ipari vagy építési illegális hulladékok felderítése volt. Észak-Magyarországra ugyan nem jutott a Németországból érkezett hulladékból ám ez nem jelenti azt, hogy a hulladékkezelést illetően a térségben mindent rendben talált a Zöld Kommandó. A március 5. és április 5. között végrehajtott kiemelt ellenőrzés alkalmával számos hiányosság felszínre került. A Zöld kommandó 68 helyszíni ellenőrzést hajtott végre, a 110 úgynevezett eseti ellenőrzés következményeként 36 esetben volt szükséges a Felügyelőség és a társhatóságok intézkedése. A kampány lezárása nem jelenti az akció végét. Az év folyamán a Felügyelőség a társszervekkel együttműködve folytatja az illegális hulladék kezelések felderítését.

 • 2007-05-03 10:07 Fejlesztési pénzek

  250 milliárd forint fejlesztési pénzhez juthat a következő hét évben B.-A.-Z. megye, ami történelmi lehetőségnek számít. Szakértők szerint a program már készen áll, ahhoz azonban, hogy a források valóban meg is érkezzenek, a helyi gazdasági szereplők vállalkozó szellemére és összefogására van szükség. Ennek alapfeltétele, hogy a helyi önkormányzati vezetők, vállalkozók, országgyűlési képviselők saját érdekeik mellőzésével együtt dolgozzanak a térségért. Az Észak-magyarországi régió rendelkezik például a legmagasabb turisztikai célra elkölthető kerettel. Mostanra már az is publikussá vált, hogy a kistérségi programon belül ennek a megyének a leginkább hátrányos helyzetben lévő kistérségi társulásai egy külön keretből az elkövetkező hét évben összesen négymilliárd forintnyi fejlesztési pénzhez juthatnak.

 • 2007-05-03 09:59 Lakásvásár Miskolcon

  Harmadik alkalommal rendezik meg Miskolcon a Lakásvásárt, ami a hagyományoknak megfelelően átfogó lakáspiaci képpel várja a nagyközönséget. A miskolci és környékbeli lakásokat ismét egész hétvégén át mutatják be a fejlesztők, forgalmazók. Bőséges új és használtlakás kínálattal, valamint a vásárláshoz szükséges hitelek tárházával találkozhat, aki ellátogat a május 12-13-án megrendezendő 3. miskolci Lakásvásárra, az ITC Központba. Az ingyenes kiállításon minden jelentős beruházó és értékesítő társaság képviselteti magát, így aki választás előtt áll, reális képet kap a helyi lakáspiac új építkezéseiről. Azon kívül, hogy mit és hol építenek, érdemes részletesebben is érdeklődni a vételi lehetőségekről, hiszen szakértő munkatársak segítségével az alaprajz, a műszaki felszereltség és a fizetési ütemezés is első kézből megismerhető. Akár az új, akár a használtlakás piacon adódhat alkalmi vétel. Kényelmesen, egy helyen össze is lehet hasonlítani a piaci termékskálát, ami a végső döntés meghozatalában nagy előnyt jelent. A hitel iránt érdeklődőknek személyre szabott kalkulációt végeznek a bankok és hitelközvetítők standjainál, és abban is segítséget nyújtanak, hogy kinek, milyen hiteltípusban, futamidőben érdemes gondolkodnia. A Lakásvásár országos rendezvénysorozat idén tavasszal is két állomás után (Budapest, Debrecen) látogat a borsodi megyeszékhelyre. A 3. miskolci Lakásvásár kiállítás szombaton 10 órakor nyitja és vasárnap este hatkor zárja kapuit.Forrás: Lakásvásár Média Csoport

 • 2007-05-02 17:15 Megtisztult a Békás-tó

  A Hejő patak után a Békás tó is megtisztult. A Miskolc Tapolcért Egyesület, valamint a terület önkormányzati képviselője újból összefogott annak érdekében, hogy tisztább és szebb legyen a városrész. A hosszú hétvégén a közkedvelt, ám ma már rendkívül elhanyagolt állapotban lévő Békás- tó környékét takarították ki.

 • 2007-05-02 16:55 Veterán autók a belvárosban

  Veterán autók és motorok érkeztek vasárnap Miskolcra. A belvárosban több tucatnyi, még az 1920–30-as, vagy későbbi években gyártott Mercedeseket, BMW-ket, Skodákat tekinthettek meg az érdeklődők. A kassai kezdeményezéshez Miskolc másodízben csatlakozott.

 • 2007-05-02 16:43 Ünnepeltek a miskolci görögök

  Március 25-e a görögök egyik legjelentősebb nemzeti ünnepe. 1821-ben kezdődtek meg a harcok a törökök ellen az újkori független Görögországért. Erre emlékeztek a Miskolcon élő görögök hagyományos összejövetelükön, amelyet szombaton este rendeztek meg az Ifjúsági és Szabadidőházban.

 • 2007-05-02 16:21 Gömör Expo

  Kilencedik alkalommal adott otthont a Gömör Expo-nak Putnok. A Szlovák-Magyar Kiállítás és Vásár az elmúlt években megyénk legkiemelkedőbb interregionális rendezvényévé vált. A Vásár fő célja a régió szlovák és magyar vállalkozásainak bemutatása, azok kölcsönös kapcsolatainak ösztönzése és a vállalkozások fejlesztése.

 • 2007-05-02 16:17 Ünnep május elsején

  Idén is a Csanyik adott otthont a május 1-i programoknak. Több ezren látogattak a Majális parkba, ahol a színes programok egész napos kikapcsolódást jelentettek kisebbeknek és felnőtteknek egyaránt.

Miskolc TV mai műsora

2020-12-04 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!