Helyi hírek

Nyílt nap a Bosch miskolci gyáraiban

2007-04-20 15:48

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Negyedik alkalommal nyitotta meg az elmúlt héten kapuit a Bosch Miskolcon, ahol két gyáregységgel is képviselteti magát. A rendhagyónak számító „You meet industry day” kétszáz egyetemi és főiskolai hallgatónak adott lehetőséget az ipari szférával való ismerkedésre.

A Bosch csoport a gépjármű- és ipari technológia, fogyasztási cikkek és épület-technológia piacvezető nemzetközi gyártója. A 2006-os pénzügyi évben a vállalat 260. 000 munkatársa 43,7 milliárd euró forgalmat ért el. A Robert Bosch által 1886-ban, Stuttgartban alapított finommechanikai és elektrotechnikai műhelyből létrejött Bosch csoport ma a gyártó, forgalmazó és a vevőszolgálati hálózatot a világ 140 országában közel 280 leányvállalatával, valamint 13 000 Bosch-szervízzel fogja át. Április 18-án, az egész napos miskolci rendezvény keretében szakmai programokon vettek részt a hallgatók, akik a Budapesti Műszaki Főiskola, a Gödöllői Szent István Egyetem, a Debreceni Műszaki Főiskola valamint a Miskolci Tudományegyetem mérnök és közgazdász karairól érkeztek.A vendégeket a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. gyárigazgatója, Klaus Leupold köszöntötte, aki ezt követően szakmai előadásokra, termékbemutatókra és szervezett gyárlátogatásra invitálta a jelenlévőket. A Robert Bosch Power Tool Kft. üzemébe – amely elektromos kéziszerszámok fejlesztésével és gyártásával foglalkozik – illetve a már említett Energy and Body Systems Kft. gyáregységébe, ahol autóelektronikai alkatrészeket, indítómotorokat, reléket és hajtóműveket állítanak elő, a nagy érdeklődésre való tekintettel több turnusban indultak a nap során a körbevezetések és az osztálybemutatók is. A szervezők ezáltal kívánták közelebb vinni a hallgatókhoz a gyártás, termékfejlesztés, logisztika, beszerzés és minőségbiztosítás funkcionális területeit.

A rendezvény elsődleges célja az volt, hogy a végzős hallgatók megismerkedhessenek a Bosch miskolci gyáregységeivel, és tájékoztatást kapjanak az aktuális álláslehetőségekről. A Bosch Miskolcon is folyamatosan bővíti kapacitásait: ebben az évben mintegy száz műszaki végzettségű új kollégát várnak, akik képzéséhez jelentősen hozzájárult a cég, amikor megalapította a Miskolci Egyetem Mechatronikai Tanszékét 2005-ben. Ezért az Oktatási Minisztérium Kármán Tódor díjjal tüntette ki a vállalatot. A két miskolci telephely nagyon jó kapcsolatot ápol a Miskolci Egyetemmel, immár harmadik éve rendszeres támogatásban részesül a Gépészmérnöki Kar és ezen belül a Mechatronikai Tanszék is. Az alsóbb éves diákokat gyakornoki program és diplomamunka írási lehetőség várja.

Sz. S.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-01-18 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!