Városinfó

 • 2014-06-12 10:12 Változások a közlekedésben az Operafesztivál nyitó ünnepségének idején

  Az Operafesztivál, mint minden évben, idén is látványos nyitóünnepséggel veszi kezdetét. Emiatt több helyen lesz változás a közlekedésben: a megnyitó ünnepség ideje alatt forgalomlassításra kell számítani a villamosközlekedésben a Városház tér és Villanyrendőr közötti szakaszon pénteken 18.15-től 18.50-ig – tájékoztatott az MVK Zrt.

 • 2014-06-12 09:50 „Döntsön a nép, döntsenek a miskolciak!”

  A napirendi pontok megtárgyalása előtt, napirend előtti tájékoztatójában Kriza Ákos polgármester egyebek mellett arról szólt: tekintettel a kialakult légkörre, a folyamatos politikai támadásokra, a városvezetés a józan miskolci többséghez, a józan miskolci polgárokhoz fordul támogatásért. Felkéri a Fidesz-KDNP szakpolitikusait, önkormányzati képviselőit, hogy jogilag, adminisztatíve készítsenek elő egy, a miskolci nyomortelepek felszámolásáért szervezett aláírásgyűjtő kampányt.

 • 2014-06-11 17:40 Teret nyitnak a közösségi életnek

  Megnyitotta kapuit a Lakossági Információs és Szolgáltató Iroda szerdán az Arany János utcában, a korábbi Mesecukrászda mellett. A közösségi térként is szolgáló iroda rengeteg programmal igyekszik majd összekovácsolni a környéken élőket.

 • 2014-06-10 21:28 Közel 300 ingatlant ellenőriztek

  Benedekalja utca, Tapolcai út, Apátsági út, Ághegy és Szentbenedek-hegy – ezeken a területeken tartott összehangolt hatósági ellenőrzést a Miskolci Önkormányzati Rendészet kedden. Csaknem 300 ingatlant ellenőriztek, a legtöbb esetben ezúttal minden rendben volt. A rendészek más társhatóságokkal együttműködve főleg azt vizsgálták, hogy a kilakoltatott „fészekrakók” nem költöztek-e be más, miskolci ingatlanokba.

 • 2014-06-10 20:24 Térzene a Pátria közben, Fesztiválízelítő a Hősök terén

  Kisebb helyszínmódosulás lesz az Operafesztivál kísérőprogramjaiban: a Szinva teraszról elköltöznek az oda meghirdetett koncertek, mivel ott csütörtöktől a futball-világbajnokság eseményeit lehet nyomon követni egy óriás LED-falon.

 • 2014-06-10 18:43 Elmozdult egy támfal a Kis-Avason

  Elmozdult egy húsz méter hosszú, öt méter magas támfal a miskolci Földes Ferenc utcában kedd délután. A baleset közeli házakat is veszélyeztet, két embernek el kellett hagynia otthonát, tájékoztatta szerkesztőségünket a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

 • 2014-06-10 15:05 Megelőző csapás a szúnyogokra

  A jó idő beálltával már másodszor végeztek a szakemberek biológiai szúnyogirtást Miskolcon. Mint ismert, a tavaszi csapadékos időjárás és a ránk köszöntő kánikula kedvez a szúnyoglárvák kifejlődésének, ezért a jövőben is odafigyelnek majd, hogy ne szaporodjanak el a vérszívók. Az előző napokban, hetekben főleg az állóvizeknél és lassú folyású patakoknál irtottak, így például az Egyetemvárosi-tónál, a miskolctapolcai Csónakázótónál és a Lyukó-pataknál is.

 • 2014-06-10 13:46 Megjött a „heti Skoda” – ami már a nyolcadik

  Pontosan egy hét telt el azóta, hogy újabb Skoda villamos érkezett Miskolcra – és most megjött június második új, miskolci villamosa, ami összességében már a nyolcadik. A jármű hétfőn, 9-én az esti órákban, ahogy már megszoktuk, Bánrévén keresztül lépett be az országba.

 • 2014-06-10 12:37 Megérkezett az első hőséghullám, de Miskolcon még nincs riadó

  Már a reggeli órákban elviselhetetlennek tűnt a hőség, s azóta csak egyre kúszik felfelé a hőmérő higanyszála: az előrejelzések szerint délutánra akár 33-35 Celsius fokig emelkedhet a hőmérséklet. Bár hőségriadó nincs megyénkben, az év első hőséghulláma megérkezett – a vizsgálatok azt mutatják, hogy ez az időszak terheli meg a legjobban a szervezetet, és ilyenkor növekszik a legjobban a hőségre visszavezethető halálozások száma is. Érdemes tehát felidézni, mire figyeljünk ilyenkor!

 • 2014-06-10 09:30 Ma itt kátyúznak

  Folytatja a kátyúzást a Városgazda Miskolc útjain. A mai napon, kedden az alábbi helyszíneken dolgoznak:

 • 2014-06-09 12:54 Az Erzsébet téri Kossuth-szobor története

  1898-ban állították fel az Erzsébet téren azt a szobrot, Róna József művét, mely Kossuth Lajos legelső egész alakos köztéri szobra volt az országban. A szobrot Pünkösd hétfőjén leplezték le, melyen jelen volt mások mellett Lévay József, Herman Ottó és Szemere Bertalan fia, Attila is.

 • 2014-06-09 09:01 Ingyenes parkolás, buszjegyakciók – közlekedés pünkösdkor

  Szombat délutántól kedd reggelig nem kell fizetni a parkolásért Miskolcon, a Régió Park Kft.-hez tartozó felszíni parkolókban, illetve a Régiposta utcai parkolóházban. A csanyiki juniális miatt nemcsak telefonhívásra, hanem minden meghirdetett időpontban elindul a Zoo-busz. Az MVK Zrt. június 7. és 9. között meghosszabbítja a hétvégi családi jegy, valamint a 3 napos turistajegy érvényességét, így azok egy nappal tovább érvényesek változatlan ár mellett.

Miskolc TV mai műsora

2023-02-08 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!