Városinfó

Ingyenes parkolás, buszjegyakciók – közlekedés pünkösdkor

2014-06-09 09:01

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE parkolo_110630_ja_2.jpg

Szombat délutántól kedd reggelig nem kell fizetni a parkolásért Miskolcon, a Régió Park Kft.-hez tartozó felszíni parkolókban, illetve a Régiposta utcai parkolóházban. A csanyiki juniális miatt nemcsak telefonhívásra, hanem minden meghirdetett időpontban elindul a Zoo-busz. Az MVK Zrt. június 7. és 9. között meghosszabbítja a hétvégi családi jegy, valamint a 3 napos turistajegy érvényességét, így azok egy nappal tovább érvényesek változatlan ár mellett.

Parkolás

Június 7-én, szombaton délután 1 órától június 10-én, kedden reggel 8 óráig Miskolcon a Régió Park Kft.-hez tartozó felszíni parkolókban, illetve a Régiposta utcai parkolóházban a parkolás díjmentes lesz.

A kiemelt idegenforgalmi területeken – Miskolctapolca, Lillafüred, Diósgyőr és Tiszai pályaudvar – szombaton este 6 órától kedd reggel 8 óráig lesz díjmentes a parkolás. Tehát a kiemelt idegenfogalmi területeken sem lesz díjfizetési kötelezettség az ünnepre való tekintettel vasárnap és hétfőn a Régió Park Kft.-hez tartozó felszíni parkolókban.

Az Európa téri mélygarázsban a díjfizetés az ünnepi hétvégén is változatlan.

mvk_sajtaj_130614_ja_30.jpg

Így járnak a buszok

Június 7-én, szombaton a Csanyik-völgyben Pünkösdi Juniális címmel rendezvényt tartanak. Tekintettel az utasforgalom várható növekedésére az MVK Zrt. a Felső-Majláth és a Vadaspark között igény szerint, vagyis kérésre közlekedő Zoo-járatot minden időpontban automatikusan elindítja. Ezen a napon tehát nem kell a buszt telefonon vagy személyesen kérni, mert társaság a buszt a rendezvény miatt garantáltan elindítja.

Szükség esetén rásegítő járatokat közlekedtet az MVK, ezeket a többletjáratokat az adott vonalszakaszra érvényes bérlettel, illetve vonaljeggyel lehet igénybe venni.

Az 1-es autóbusz az 5-ös,15-ös járat Majális-park megállóhelyén is megáll 8–17 óra között.

Június 8-án és 9-én a vasárnapi menetrend szerint közlekednek az MVK járatai, az ingyenes áruházi és a 44-es autóbuszok nem közlekednek, a menetrendben aláhúzott 7-es és 21-es járatok nem érintik az áruházakat.

Családi- és turistajegy-akció

Az MVK meghosszabbítja a hétvégi családi jegy, valamint a 3 napos turistajegy érvényességét, így azok egy nappal tovább érvényesek, változatlan ár mellett.

Ezen a hétvégén, ha már péntektől, azaz június 6-ától 3 napos érvényes turistajeggyel június 9-én éjfélig lehet utazni, tehát az 4 napig használható az MVK Zrt. menetrend szerinti járatain korlátlan számú utazásra, a város közigazgatási határán belül.

A hétvégi családi jegy – június 7-én 0 órától június 9-én 24 óráig - az MVK Zrt. menetrend szerinti járatain korlátlan számú utazásra jogosít a város közigazgatási határán belül. Igénybevételére egy vagy két felnőtt és legalább egy, de legfeljebb három tizennégy éven aluli gyermek együttesen jogosult. Hat éven felüli gyermek esetében az utazás magyar diákigazolvánnyal együtt érvényes.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-12-01 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!