Városinfó

Teret nyitnak a közösségi életnek

2014-06-11 17:40

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE lakossagi_iroda_140611_vcs_02.jpg

Megnyitotta kapuit a Lakossági Információs és Szolgáltató Iroda szerdán az Arany János utcában, a korábbi Mesecukrászda mellett. A közösségi térként is szolgáló iroda rengeteg programmal igyekszik majd összekovácsolni a környéken élőket.

Zsiga Marcell alpolgármester az ünnepélyes megnyitó alkalmával újra csak kiemelte, céljuk, hogy Miskolcon „nyitott önkormányzatot” hozzanak létre. Öröm ugyanakkor, ha ehhez a célkitűzéshez a civil szervezetek is csatlakoznak. Miskolc alpolgármestere méltatta az irodát létrehozó alapítvány tevékenységét, áldozatkészségét, mely elmondása szerint a mindennapokban is megfogható. Zsiga Marcell annak a véleményének is hangot adott, hogy kitűnő helyen alakították ki az irodát, hiszen közvetlenül mellette található az Idősügyi, valamint a Célpont Ifjúsági és Tanácsadó Iroda is, ami együttműködésre is lehetőséget ad.

lakossagi_iroda_140611_vcs_12.jpg

Sasvári István, az Eszmék és Értékek Alapítvány kuratóriumának elnöke ismertette annak a projektnek a részleteit, amelynek köszönhetően létrejöhetett az iroda. Mint célkitűzéseikről elmondta, szerettek volna egy olyan közösségi teret kialakítani, ahol a Vörösmarty lakótelepen élők „derűsen érezhetik magukat”, ahol jókat beszélgethetnek, és tanulhatnak. Mindezt szolgálja majd az iroda által kínált rengeteg program – tette hozzá az elnök –, melyek közül megemlítette többek között a tematikus klubfoglalkozásokat, a bábelőadásokat, a zenei műsorokat, a cserkészfoglalkozásokat, a hitéleti foglalkozásokat, az ünnepekhez kapcsolódó programokat, a baba-mama klubot, vagy éppen a sakkfoglalkozást. A programok megszervezésében és lebonyolításában több partner is – civil szervezetek, egyházak, oktatási intézmények – együttműködik az irodával.

lakossagi_iroda_140611_vcs_03.jpg

– Reméljük, mindannyian nagyon otthonosan fogjuk majd itt érezni magunkat – mondta Sasvári István.

Molnár Péter (Fidesz-KDNP), a körzet önkormányzati képviselője örömének adott hangot, hogy a több ezer lelket számláló körzet szívében egy információs és szolgáltató iroda nyitja meg most kapuit. A képviselő szólt arról is, hogy rendkívül fontos célt szolgál majd az iroda, hiszen manapság sokan bezárkózva élnek, a fiatalok számára pedig már inkább a virtuális világ fontos. Így aztán nagy hangsúlyt kell helyezni a közösségépítésre, amiben egy ilyen irodának nagy szerepe lehet.

– A városvezetés számára fontos, hogy megújuljon Miskolc. Amellett, hogy például foglalkozunk a „fészekrakó-probléma” megoldásával, programokat is szervezünk. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy az emberek kijöjjenek otthonaikból, megnyíljanak. Itt, az irodában mindenki megtalálja számítását, hiszen bőséges a program – mondta Molnár Péter, aki elmondta azt is, remények szerint rövid időn belül megújul, és nevet kap az iroda előtti tér is.

lakossagi_iroda_140611_vcs_15.jpg

A köszöntő beszédeket követően Zsiga Marcell, Sasvári István és Molnár Péter közösen vágta át a nemzeti színű szalagot, mellyel hivatalosan is átadták a miskolciak számára az új információs és szolgáltató irodát, mely a hét minden napján várja a közösségbe vágyókat.

A Lakossági Információs és Szolgáltató Irodát az Eszmék és értékek a lakóközösségi életben című TÁMOP-projekt keretein belül alakították ki. A projekt összköltségvetése mintegy 30 millió forint.

K. I.
Fotó: V. Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-04 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!