Gazdaság

Eredménytelen az egyeztetés az elégséges vasúti szolgáltatásról

2009-10-16 12:39

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Eredménytelen volt pénteken a munkabeszüntetés idején nyújtandó, még elégséges szolgáltatásról tartott tárgyalás a sztrájkra készülő Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV képviselői között. A megbeszélést a felek a vasúttársaság kezdeményezésére hétfőn 8 órakor folytatják.

Sigulinszky Tibor, a MÁV Zrt. szóvivője a tárgyalást követően elmondta, bízik abban, hogy hétfő reggelig nem lesz sztrájk. A VDSZSZ korábban azt közölte, hogy sztrájk bizottsága a napokban dönt a gördülő sztrájk folytatásának időpontjáról. A szokásos napi 3200 vonat indítása helyett 508 közlekedtetését kérte a MÁV a szakszervezettől, de az a korábbi álláspontjával ellentétben, egyetlen vonat indítását sem vállalta a sztrájk idejére.

A szakszervezet csak az álló vonatok fűtését és világítását ajánlotta fel elégséges szolgáltatásként, szemben a korábbi álláspontjával, amikor mintegy 300 vonat indítását tartotta lehetségesnek. Sigulinszky Tibor elmondta, a szakszervezet lebegteti, hogy milyen típusú sztrájkot akar. Elképzelhető, hogy egy-egy állomáson csak egy-két óráig sztrájkolnak majd a dolgozók, de ez elég ahhoz, hogy a teljes menetrend felboruljon.

A szakszervezet múlt pénteken jelentette be, hogy sztrájkol, mert a vasutas társadalom számára elfogadhatatlannak tartja a tervezett megszorításokat, a költségtérítésben tervezett elvonást és a vasút átalakítását, amelynek következtében vasutasok ezrei válhatnak munkanélkülivé. Gaskó István, a VDSZSZ elnöke a választmányi és az elnökségi ülést követő keddi sajtótájékoztatón közölte, hogy térben és időben gördülő sztrájkot tartanak majd.

A szokásos napi 3200 vonat indítása helyett 508 közlekedtetését kérte a MÁV a szakszervezettől, de az a korábbi álláspontjával ellentétben, egyetlen vonat indítását sem vállalata a sztrájk idejére. A szakszervezet csak az álló vonatok fűtését és világítását ajánlotta fel elégséges szolgáltatásként, szemben a korábbi álláspontjával, amikor mintegy 300 vonat indítását tartotta lehetségesnek.
Sigulinszky Tibor elmondta, a szakszervezet lebegteti, hogy milyen típusú sztrájkot akar. Elképzelhető, hogy egy-egy állomáson csak egy-két óráig sztrájkolnak majd a dolgozók, de ez elég ahhoz, hogy a teljes menetrend felboruljon. A szakszervezet múlt pénteken jelentette be, hogy sztrájkol, mert a vasutas társadalom számára elfogadhatatlannak tartja a tervezett megszorításokat, a költségtérítésben tervezett elvonást és a vasút átalakítását, amelynek következtében vasutasok ezrei válhatnak munkanélkülivé.

Gaskó István, a VDSZSZ elnöke a választmányi és az elnökségi ülést követően kedden közölte, hogy térben és időben gördülő sztrájkot tartanak majd.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-17 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!