Gazdaság

Új tulajdonosa lehet a diósgyőri kohászatnak

2009-10-16 14:49

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE damgyules1.jpg

Új tulajdonosa lehet a diósgyőri kohászatnak, a DAM-vagyon értékesítésére kiírt pályázatra két társaság adott be ajánlatot, a legjobb ajánlattevővel a felszámoló szervezet megkezdte az érdemi tárgyalásokat, eredmény október 26-ra várható.

Perpék Ildikó felszámoló biztos pénteken arról adott tájékoztatást, hogy a felszámolás alatt álló DAM 2004 Acél és Hengermű Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság teljes vagyonának értékesítésére vonatkozó nyilvános pályázati felhívásra két pályázat érkezett. A felszámoló október 16-án ártárgyalást tartott, kérve a pályázókat, hogy az eddigi egyeztetések és tárgyalások alapján pályázatukat írásba egészítsék ki.

A legjobb ajánlatot tevő pályázó további 5 munkanapos határidőt kért a kivásárlással, a működtetéssel és fejlesztésekkel kapcsolatos garanciális feltételek véglegesítése érdekében megkezdett tárgyalásokhoz, így leghamarabb 2009. október 26-án várható a pályázat végleges lezárása, ekkortól teremtődhet meg a lehetőség arra is, hogy a Munkaerőpiaci Alap Irányító Testülete által elfogadott 157 volt kohászati dolgozó foglalkoztatási programja elindulhasson, és megkezdődhessenek az újraindításhoz szükséges munkálatok a diósgyőri kohászatban.

Azt egyelőre nem közölte a felszámoló, hogy ki lehet a DAM-vagyon potenciális vevője, de állítólag az egyik pályázó az ózdi kohászatot üzemeltető német Max Aicher GmBh., ám nem ez a társaság a "befutó". A DAM 2004 Kft. felszámolását a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság ez év június 24-én rendelte el, a diósgyőri kohászati cég tavaly december óta nem termel, dolgozóit elbocsátották.

Sólyom Sándor


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-17 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!