Gazdaság

Dél-dunántúli vendégek Miskolcon

2009-10-16 16:09

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Miskolcra látogattak a Dél-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság tagjai. A szakmai kirándulás célja a tapasztalatszerzés volt. A bizottság tagjai a borsodi megyeszékhely városfejlesztési stratégiája és városmarketing tevékenysége iránt érdeklődtek leginkább. Baranya, Tolna és Somogy megye képviselői arra is kíváncsiak voltak, hogy milyen a különböző rendezvények és kulturális intézmények látogatottsága Miskolcon.

Tudás és kultúra, ez a két fő momentuma Miskolc városfejlesztési stratégiájának a rendszerváltás óta – kezdte ismertetőjét a Dél-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság tagjainak Tompa Sándor az Észak-magyarországi Regionális Idegenforgalmi Bizottság alelnöke.

A bizottság tagjai minden évben kiválasztanak egy-egy turisztikai régiót, ahová tapasztalatszerzés céljából ellátogatnak, ebben az évben Miskolc és környékére esett a választásuk. A küldöttség tagjai magánemberként már többször jártak Miskolcon, most viszont szakmai szemmel vizsgálták a borsodi megyeszékhely turisztikai törekvéseit és városmarketingjét.

A vendégek elsősorban a helyi, város rehabilitációs tevékenységek iránt érdeklődtek, de arra is kíváncsiak voltak, hogy a miskolci szállodákban mennyi a vendégéjszakák száma és milyen az ide látogatók összetétele.
Nem régiben Pécs, Miskolcot megelőzve elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet, ezért az ide látogató delegáció tagjai arra is kíváncsiak voltak mi a két város között a különbség. A találkozó végén Ádám Ibolya, a Kulturális és Vendégforgalmi Osztály osztályvezetője ismertette a vendégekkel Miskolc turisztikai attrakcióit és a különböző kulturális intézmények látogatottságának adatait.


Sólyom Sándor


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-17 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!