Közgyűlés

 • 2011-07-14 20:38 A hőség miatt késnek a vonatok a magyar és a román határállomás között

  Kilencven-száz perces késésekre kell számítaniuk a Biharkeresztes és a romániai Episcopia-Bihor közötti vasúti szakaszon közlekedőknek, mert csütörtök délután a nagy meleg miatt elgörbült a sín és jelenleg áll a nemzetközi vasúti közlekedés - közölte a Mávinform az MTI-vel.

 • 2011-06-15 16:53 Ülést tartott a miskolci közgyűlés

  Ülést tartott csütörtökön a miskolci önkormányzat képviselő-testülete. A sürgősségi indtíványokkal együtt összesen 50 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők - egyebek mellett a parkolás szabályainak változásáról, holding-cégek kiválásáról a Miskolc Kártya kedvezmény-rendszeréből. A sikeres sportolók elismerése kapcsán, hosszadalmas vitát váltott ki a miskolci sportélet helyzete.

 • 2011-06-15 09:56 Finomítják a polgármesteri hivatal felépítését

  Csütörtökön tartja júniusi – és egyben a nyári szünet előtti utolsó – ülését Miskolc város közgyűlése. A grémium többek között a polgármesteri hivatal finomításáról is dönt.

 • 2011-06-13 16:31 Miskolc Kártya: új, saját koncepciót hozna létre az önkormányzat

  Több városi cégnél is megszűnhet az év végén a Miskolc Kártya által jelenleg nyújtott kedvezmény, amennyiben az erről szóló javaslatot támogatja a város közgyűlése június 16-ai ülésén.

 • 2011-06-13 14:43 Régió Park: partnerség a lakossággal

  Újabb utcákat vonnának be lakossági kérésre a fizetős parkolási rendszerbe, és lenne olyan parkoló is, melyet más, olcsóbb zónába sorolnának át. Az erről szóló előterjesztésről a júniusi közgyűlésen tárgyalhat a képviselő-testület.

 • 2011-06-13 11:04 Gondoskodnak a rászorultakról

  Módosíthatják a jövő héten az önkormányzat pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátások helyi szabályairól szóló rendeletét. Az intézkedés jobban érvényre juttathatja a tervek szerint a szolidaritás elveit és a fokozottabban érvényesítheti a rászorultsági elveket.

 • 2011-06-12 14:06 Biztosítani kell a tűzoltás feltételeit

  Beszámolót tárgyal jövő héten a közgyűlés a Miskolc területén lévő középmagas és magas épületek tűzoltósági területének felülvizsgálatáról is. Az utóbbi időszak eseményei bebizonyították, mennyire fontos, hogy tűz esetén rendelkezésre álljanak a szabadon hagyott, megfelelő felvonulási területek a tűzoltók számára.

 • 2011-06-09 07:49 Új szervezetekkel kötne megállapodást az önkormányzat

  A meglévők mellé hat újabb civil szervezettel kötne megállapodást az önkormányzat közművelődési feladatellátásra. A cél többek között az is, hogy a közművelődés minden területét lefedjék ezek az együttműködések.

 • 2011-06-07 12:42 Eredményességi támogatást kapnak Deák Bárdosék

  Jövő hét csütörtökön ülésezik Miskolc város közgyűlése a nyári szünet előtt utoljára. A képviselők többek között arról is döntenek, hogy céltámogatást kaphasson a Diósgyőri Birkózó Club.

 • 2011-05-12 08:25 Döntöttek az oktatási intézmények egyházi kézbe adásáról is

  Soron következő, májusi ülését tartotta csütörtökön a miskolci önkormányzat képviselő-testülete. Döntöttek egyebek mellett az önkormányzati bérlakások lakbérmódosításáról, a főutcai helyiség bérletek feltételeinek változásáról, új őstermelői piac kialakításáról, kulturális intézmények összevonásáról, illetve önkormányzati tulajdonú oktatási intézmények egyházi kézbe adásáról is.

 • 2011-05-11 12:35 „Ha közösen akarjuk, nagy távlatok nyílhatnak meg”

  A hagyományokhoz híven idén is a Miskolci Nemzeti Színházban tartotta ünnepi közgyűlését Miskolc városa május 11-én, ahol a város napja alkalmából átadták az elismeréseket azoknak, akik jeles eredményeket értek el a tudomány, a kultúra, a művészet vagy a sport területén, öregbítették Miskolc jó hírnevét. Idén a két díszpolgár Biros Péter olimpiai bajnok vízilabdázó és Bodonyi Csaba építész lett.

 • 2011-05-05 10:36 Átszervezik az intézményi étkeztetést

  Miskolcon intézményi étkeztetést naponta 17406 gyermek, illetve tanuló vesz igénybe. Az óvodai és iskolai főző- és tálalókonyhák minőségi vizsgálaton estek át, melynek eredményét is megismerhetik az adatok mellett a májusi közgyűlésen a képviselők, akik elé javaslat kerül az intézményi étkeztetés átszervezéséről.

Miskolc TV mai műsora

2021-03-01 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!