Városházi hírek

Nem Miskolc a munkáltató

2014-03-25 16:59

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Az elmúlt napokban több hír jelent meg a sajtóban arról, hogy néhány miskolci pedagógus szerződését a feltételezések szerint az aláírást követően jogszerűtlenül módosították. A hírrel kapcsolatban több, téves megkeresés érkezett a miskolci polgármesteri hivatalhoz.

A polgármesteri hivatal közleményben tájékoztat, hogy Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata több mint egy éve nem fenntartója a városi oktatási intézményeknek, így nincs hatáskörében a pedagógusok bérének megállapítása, nem feladata a munkaszerződések megkötése. A polgármesteri hivatal nem rendelkezik információval az esetleges jogtalan intézkedésekkel kapcsolatban.

A pedagógusok munkáltatója a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK), így annak feladata a pedagógusok jogszabálynak megfelelő besorolása, a munkaszerződések megkötése. Ahogyan az a hírekben több alkalommal megjelent, a Klebesberg Intézményfenntartó Központnak kell a belső vizsgálat után tájékoztatást adni az ügy részleteivel kapcsolatban – zárul a hivatal közleménye.

minap.hu
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-07-31 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!