Városházi hírek

Újabb díjat kapott Miskolc!

2014-03-18 17:50

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE tapolca_140318_ja_6.jpg

Neves szakmai grémium döntése alapján Miskolc városa újabb díjjal gazdagodott: a Holnap Városáért Díj különdíját, a Zöld városért díjat érdemelte ki. Az elismerés az eddigi folyamatokért járt, de a zöldítés Miskolcon továbbra sem áll le. És a cél az, hogy minél több miskolcit is sikerüljön mozgósítani ezért.

A Holnap Városért Díjat tavaly októberben hirdették meg azzal a céllal, hogy ösztönözzék a közösségeket. „Minden helyi közösségnek megvan a maga karaktere, ha tetszik a maga egyénisége. Ennek megfelelően a stratégiák és technikák, az eszközök és a források is más-más jelleget mutathatnak. Más-más természeti, gazdasági, kulturális, társadalmi adottsággal rendelkezve, a települések más-más módon, más-más formában, részben saját útjukat járva válhatnak minél fenntarthatóbbá és minél élhetőbbé.” – áll a díj honlapján. Az elismeréseket több kategóriában adományozta a neves szakemberek alkotta grémium.

pfliegler_zoldmiskolc_140318ml_1.jpg

Miskolc vezetése a Zöld városért díjért indult, s a különdíjat el is hozta. Pfliegler Péter alpolgármester elmondta, az elismerést a fővárosban vehették át, múlt héten. Köszönetet mondott a miskolciaknak, akik a különböző zöldítési pályázatokkal élve megszépítették, megszépítik környezetüket, s ezzel hozzájárultak ahhoz, hogy Miskolc kiérdemelje a Zöld városért különdíjat.

– A pályázati anyagban beszámoltunk az elmúlt egy-két-három évben véghezvitt projektjeinkről. Említettük többek között az ivó- és szennyvízhálózat korszerűsítését, a zöldítési projektünket, a további tervekkel kapcsolatban kiemeltük a geotermiát, valamint a villamos-beruházást. Fontos kiemelni, hogy egy neves szakmai grémium értékelte a beérkezett munkákat, ők ítélték nekünk a Zöld városért különdíjat – mondta az alpolgármester, a Green City projekt kapcsán hozzátéve, hogy annak az egyik legfontosabb elve, kötelessége, feladata, hogy megszólítsa a lakókat.

tapolca_140318_ja_4.jpg

Mint Pfliegler Péter elmondta, nem csupán a városvezetésnek, a cégeknek, s a környezetbarát vállalkozásoknak fontos munkája a zöldítés.

– Feladatunk, hogy megszólítsuk, mozgósítsuk a miskolciakat. Büszkék vagyunk az évek óta sikeres Autómentes nap rendezvényeire, amelyet mindig nagyon sokan látogatnak, de a zöldítésre irányuló pályázatok által kínált lehetőségekkel is sok polgár él. A múlt héten Zöld homlokzatok létrehozása Miskolcon címmel hirdettünk pályázatot, hogy élhetőbb, szebb város lehessen Miskolc, s a fejlődés fenntartható legyen – fűzte hozzá az alpolgármester.

Az önkormányzat legújabb pályázatán beültetendő kúszónövény-cserjékért lehet „ringbe szállni”. Mint ahogyan arról már beszámoltunk, a pályázaton részt vehetnek Miskolc közigazgatási területén élő magánszemélyek, itt működő társasházak, lakóközösségek, lakásfenntartó szövetkezetek, köz- és magánintézmények, egyesületek, alapítványok, gazdasági társaságok – a beadási határidő pedig április 18., déli 12.00 óra.

Kiss J.
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-06-15 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!