Városházi hírek

 • 2012-09-04 12:52 Rendkívüli közgyűlést tartott a miskolci képviselő-testület

  Rendkívüli közgyűlést hívott össze kedden délutánra Miskolc polgármestere, így a nyári szünetben már másodszor ült össze a grémium. Az előzetesen kiküldött napirend szerint ezúttal három témáról tárgyaltak a képviselők. Napirend előtt Deák Bárdos Mihály olimpikont és Repka Attilát, az edzőjét köszöntötte Kriza Ákos. Deák Bárdos egy olimpia pólót nyújtott át a polgármesternek, majd köszönetet mondott a képviselők támogatásáért és a miskolciak szurkolásáért.

 • 2012-08-30 09:19 Támogatja az iskolakezdést az önkormányzat

  Idén is támogatja az iskolakezdést Miskolc önkormányzata, az összesen mintegy 44 millió forintot már a hét elején postázták a miskolci családoknak. Az egyszeri pénzbeli juttatás összege 5800 forint, ezt azok a családok kaphatják meg, ahol van augusztusban gyermekvédelmi támogatásra jogosult, tanköteles korú, illetve kiskorú gyermek.

 • 2012-08-29 12:45 A költségvetési rendeletet is módosítani tervezik

  Ahogy arról már beszámoltunk, újabb rendkívüli közgyűlést tartanak a jövő héten, kedden, melyen három napirendi pontot tárgyal a grémium. Ebből az első tájékoztatót tartalmaz az első féléves gazdálkodásról, és módosítást javasol az év elején elfogadott költségvetési rendeletben.

 • 2012-08-12 08:35 Ezúttal Tapolcán ellenőriztek

  A Közterület-felügyeleti és Rendészeti osztály, az Egészségügyi és Szociális osztály, a Gyámügyi osztály, az ÉMÁSZ munkatársai részletes és átfogó ellenőrzést hajtottak végre augusztus 9-én Tapolca városrészben, a Várhegy utcában.

 • 2012-08-01 12:12 Lecsaptak a Vasgyárban az illegális szemétlerakókra (is)

  A Vasgyár környéki családi házas övezetben folytatódott szerdán a Közterület-felügyelet és a társhatóságok átfogó ellenőrzés-sorozata. Mint megtudtuk, a korábban szebb napokat is megélt területen elsősorban az illegális hulladéklerakás, és a lakcímbejelentés elmulasztása okoz nagy gondot.

 • 2012-07-27 15:21 Több mint 255 millió forint vízrendezésre

  Több mint 250 milliós támogatást nyert Miskolc önkormányzata a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében meghirdetett pályázaton, vízrendezési, csapadékvíz-elvezetési fejlesztésekhez. A beruházások önerejének támogatására az önkormányzat további pályázatot kíván benyújtani – erről is döntenek a képviselők a közgyűlés hétfői, rendkívüli ülésén.

 • 2012-07-27 12:20 Intermodális csomópontot terveznek a Kandó térre

  Miskolc 2009-ben elfogadott Hosszú Távú Közlekedésfejlesztési és Közlekedéspolitikai koncepciójának a módosítására is javaslatot tesznek a hétfői rendkívüli közgyűlésen. A grémium egy az Avasra tervezett út áthelyezéséről, és a Kandó tér komplex fejlesztéséről dönthet majd.

 • 2012-06-28 17:32 Jó úton jár a Miskolc Holding

  Bár még csak egy folyamat közepén jár a Miskolc Holding Zrt. és tagvállalatai, így is elmondható, hogy nagy eredményt értek el, amelynek köszönhetően jelentősen javult a cégcsoport pénzügyi helyzete – mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Soós Attila, a Fidesz önkormányzati képviselője, a városgazdálkodási- és üzemeltetési bizottság elnöke.

 • 2012-06-27 09:42 Házi segítségnyújtás: ingyenes lesz az első óra

  A civil szervezetek helyett is az önkormányzati fenntartású Miskolci Családsegítő Központnál vehető igénybe július 1-jétől a házi segítségnyújtás, valamint annak első órája térítésmentes lesz – így döntött múlt héten a közgyűlés. Akik az egyháztól veszik igénybe a szolgáltatást, azoknak nem kell változásra számítania.

 • 2012-06-19 10:29 Megújul a Nagyváthy utcai híd is

  Kevesen gondolják, pedig Miskolcra igaz az állítás, miszerint a hidak városa. Több tucat műtárgy biztosítja a vízfolyások fölötti zavartalan közlekedést, amelyek közül a tervek szerint az idén hármat újítanak fel: a Nagyváthy utcai Szinva hidat, a lillafüredi buszvégállomásnál lévő hidat valamint az Árok utcai közúti hidat.

 • 2012-06-19 09:32 A 7-es buszról is dönt a közgyűlés

  A 7-es autóbusz további üzemeltetése vonatkozó előterjesztést is tárgyalnak a képviselők a nyári szünet előtti utolsó, júniusi közgyűlési ülésen.

 • 2012-06-08 11:43 Virágos Miskolc

  A virágosítás az egynyári palánták kiültetésével kezdődött májusban a városban. Miskolc virágosítása  azonban ezzel nem fejeződött be, hiszen még 20 ezer palánta kerül virágládákba, virágfák edényeibe, kaspókba. 

Miskolc TV mai műsora

2021-03-05 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!