Városházi hírek

 • 2008-05-29 15:24 Új kamerákkal a közterületi rongálások ellen

  Pár hónapon belül Miskolc újabb közterületeit szerelik fel figyelő- kamerákkal. A városi közgyűlés húszmillió forintot hagyott jóvá erre a célra, jelenleg a rendszerek tervezése folyik. Erről Papp Tamás, közterület-felügyeleti és település-rendészeti főosztályvezető tájékoztatott, elmondva: az új térfigyelő rendszerek helyszíneit közösen választották ki a rendőrséggel, és a későbbiekben, a berendezések használata során is szorosan együtt fognak működni.

 • 2008-05-09 18:14 Miskolcot ünnepeljük

  Május 9-én Miskolcon több helyszínen is megkezdődtek a városnapi ünnepi programok. Pénteken délelőtt 10 órakor a Szinva teraszon zenés-táncos előadásokkal vette kezdetét a rendezvénysorozat, 14 órakor a színházban pedig az ünnepi közgyűlésen a város elismeréseit is átadták.  Ünnepi küzgyűlés- videótár

 • 2008-05-07 15:57 Miskolc város ünnepe

  Miskolcon 1993 óta emlékezünk a modern kori város létrejöttére, s ekkor adják át a város kitüntetéseit is a Miskolci Nemzeti Színházban. A város napjának megünneplésére ebben az évben – miután május 11. pünkösd vasárnapra esik – május 9-én és 10-én várják az érdeklődőket.

 • 2008-04-24 09:18 Elfogadták Miskolc új sportkoncepcióját

  A közgyűlés áprilisi ülésén tárgyalták és fogadták el a képviselők Miskolc új sport- koncepcióját. Hasonló anyag utoljára 2003-ban készült, ezt aktualizálták, egészítették most ki. A fő irányelvek között ezután is az intézmény- és infrastruktúra-hálózat fejlesztése, fenntartása, valamint az utánpótlás-nevelés szerepel. Meghatározza az új koncepció a támogatásban részesülő, úgynevezett „kiemelt sportágak” körét is - ezek kiválasztásánál fontos szempont volt a megfelelő intézményi háttér, az eredményesség. Figyelembe vették a városmarketingben játszott szerepet, és persze a „tömegesség”-et, azaz a népszerűséget is.

 • 2008-04-09 16:22 A város kezében a strand

  Ma délben a hivatalos szerződésbeli feltételeknek megfelelően a gyakorlatban is megtörtént a tapolcai strand területének az átadása a befektető Pagony Béta Kft. részéről az önkormányzat számára. Fotók

 • 2008-01-08 10:21 Díjak Miskolc legjobbjainak

  Idén is városi kitüntetéseket ad majd át a miskolci önkormányzat, a díjazottak személyére javaslatokat várnak - nyilatkozta Veres László vároházi szóvivő. A Miskolcon működő közösségeket, intézményeket, egyéb szervezeteket, szakmai szövetségeket, egyházakat és magánszemélyeket kérik fel, hogy tegyenek javaslatot azokra, akik véleményük szerint a legméltóbbak a város elismeréseire. A miskolci önkormányzat egyebek mellett Miskolc Város Díszpolgára, Pro Urbe kitüntető címet, Gálffy Ignác életmű-díjat, Szabó Lőrinc irodalmi díjat, Reményi Ede zenei díjat, Kondor Béla képzőművészeti díjat, Déryné színházi díjat ad át az arra érdemeseknek.A kitüntető címeket és díjakat a miskolci közgyűlés adományozza a kuratórium javaslata alapján, s Miskolc Város Napján, május 11-én adják át a díjazottaknak.

Miskolc TV mai műsora

2021-03-05 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!