Városházi hírek

 • 2013-02-18 19:23 Megszűnt a leánykollégium védettsége

  A Központi Leánykollégium helyi, építészeti védettségének megszüntetéséről is döntött a közgyűlés, a pályázati lehetőségek kihasználása, a hatékony karbantartás, felújítás érdekében.

 • 2013-02-06 15:57 Jövőt kínál Miskolc a fiataloknak

  Stratégiai megállapodást írt alá Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora gyakornokok jelenlétében szerdán, a városházán megtartott sajtótájékoztató keretében. Az országban egyedülálló, Otthonunk Miskolc! című gyakornoki program célja az, hogy a miskolci felsőoktatási intézmény legtehetségesebb hallgatói számára a biztos megélhetés és jövő lehetőségét kínálja a város intézményeiben és cégeinél.

 • 2013-02-06 11:06 Két nap alatt elfogyott a HPV védőoltás

  A miskolci önkormányzat idén is széleskörű kampányt szervezett a méhnyakrák megelőzésére. Az idén megsokszorozódott az érdeklődés, és a tavalyival megegyező mennyiségű vakcina két nap alatt elfogyott, ezért  kampányt lezárták.

 • 2013-01-31 11:19 Városrehabilitáció az Avason – egy órával később kezdődik a fórum!

  Egy órával később este hat órától rendezik meg január 31-én azt a lakossági fórumot, melyen a lakosság is megismerheti az önkormányzat által előkészített, az Avas városrészt érintő szociális célú városrehabilitációs pályázatot. A helyszín változatlan, az eseménynek a Munkácsy Mihály Általános Iskola ad otthont.

 • 2013-01-28 12:22 Ismét lehet pályázni a környezetvédelmi alapra

  Pályázatot hirdet Miskolc közgyűlésének környezetvédelemért felelős városgazdálkodási és üzemeltetési bizottsága a helyi környezet- és természetvédelmi alapból ebben az évben nyújtható támogatások elnyerésére.

 • 2013-01-21 09:20 Rendkívüli közgyűlés energetikai pályázatokról

  Rendkívüli ülést tartott hétfőn délelőtt a miskolci közgyűlés. Ezúttal egyetlen téma szerepelt a napirenden: pályázatok benyújtása önkormányzati tulajdonban lévő épületek összesen mintegy 750 milliós energetikai fejlesztésére. Az ülés bő fél órán át tartott, a képviselő-testület frakciói a végszavazásnál egyhangúlag támogatták a pályázatok benyújtását.

 • 2012-12-14 16:54 Miskolc új ifjú szónokát keresték

  Idén is megrendezték a Miskolc Város Ifjú Szónoka versenyt, amelyre ezúttal is nagy számban jelentkeztek miskolci és környékbeli középiskolások. A jubiláló rendezvénynek pénteken a Városháza díszterme adott otthont, ahol a pulpitus mögött egymást váltották az ifjú szónokjelöltek, akik a humanitásról osztották meg gondolataikat.

 • 2012-12-14 14:06 Idén is januárban utal az Államkincstár

  Idén sem december végén, hanem csak január elején fizetik ki a tárgyhavi béreket az önkormányzati fenntartású intézményeknél. A korábbi évektől eltérő gyakorlatot az okozza, hogy ez az utalás a Kincstár számlájáról történik – írja közleményében a városháza szóvivője.

 • 2012-12-11 13:38 Rendészeti szervet hozna létre Miskolc!

  Önkormányzati rendészeti szerv létrehozásának előkészítésére vonatkozó javaslat is kerül csütörtökön a közgyűlés elé. A sürgősségi előterjesztés a törvény adta lehetőséget használja ki, mely január 1-től nyitott az önkormányzatok felé.

 • 2012-12-08 21:38 Állattartás: nem a darabszám korlátoz ezután

  Az állattartás helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezéséről is javaslat kerül a közgyűlés elé. Az életbelépő kormányrendelet kitér az ebtartásra, a haszonállatok tekintetében pedig megszünteti az egyedszám szerinti korlátozást.

 • 2012-11-30 17:28 Ünnepi "karácsonyfa" lesz a kilátó

  Adventi díszbe öltözött a  Szent István tér, a belvárosi díszkivilágítás elemei is a helyükre kerültek. Újdonság, hogy egy karácsonyfát jelképezve az adventi időszakra zöld díszkivilágítást kap az avasi kilátó. 

 • 2012-11-29 14:33 Megtekinthető a határozat - a polgármesteri hivatal közleménye

  A Miskolc Holding Zrt. (3530 Miskolc, Hunyadi út 5.) által a Miskolc, 47511/1 hrsz. alatti 62 ha nagyságú ipari, raktározási célú építmények elhelyezésére szolgáló terület kialakítására (műszaki infrastruktúrával való ellátására) vonatkozó előzetes vizsgálati eljárást az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség lezárta és megállapította, hogy az előzetes vizsgálati dokumentációban foglaltak megvalósításához környezeti hatásvizsgálat lefolytatása nem szükséges.

Miskolc TV mai műsora

2021-03-05 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!