Sport

 • 2008-04-07 10:40 Kilenc gól Diósgyőrben

  Kilenc gólt lát-hatott az a négy és fél-ezres közönség, amely hét-végén kilátogatott a Vasas vendég-játékára kíváncsian a diósgyőri stadionba. A Diósgyőr és a Vasas összecsapása élvezetes, jó iramú, gólokban gazdag találkozót hozott. A 21. percben Homma Kazuo lőtt 7 méterről a kapuba, és szerzett vezetést a hazaiaknak (1-0), öt perc múlva azonban már 1-1 állt az eredményjelzőn: Kincses Péter kényszerítőzött Sowunmi Thomasszal, majd a visszakapott labdát 8 méterről lőtte a kapuba (1-1).

 • 2008-04-05 21:28 Dobó Zoltán: nyolcvan!

  Pénteken este benépesült a Miskolci Városi Szabadidőközpont. Igaz, ezúttal nem bajnoki mérkőzésre gyülekeztek az érdeklődők, ünneplésre érkeztek. Még kimondani is sok: Dobó Zoltán 80 éves! Az egykori kiváló diósgyőri labdarúgót köszöntötték barátai, ismerősei, tisztelői. A legendás jobbösszekötő a Vasasban kezdte pályafutását, majd Csepel, a szlovákiai Nyitra következett (kétszer választották meg Az év játékosának és gólkirályi címet is szerzett!). Szerepelt az Izzóban, játszott Pécsett, legszebb éveit azonban a DVTK-ban töltötte. 1953-ban például az NB II-es bajnokságban 59 gólt ért el, ez a csúcs alighanem megdönthetetlen marad a második vonal jelenlegi labdarúgói számára.Az ötvenes évek második felében átigazolt a Miskolci VSC együtteséhez, amely 1958–59-ben az első osztályban játszott. Pályafutását is ott fejezte be, de soha nem szakadt el a sportágtól. Edzősködött is alacsonyabb osztályú csapatoknál, s ma is figyelemmel kíséri a sportág minden apró rezdülését. Otthonában gyakran keresik fel egykori játékosok, szakvezetők, akikkel a beszélgetés fonala gyorsan a kerek labda világa felé kanyarodik.Tegnap este kispályás mérkőzéssel köszöntötték, amelyen néhány perc erejéig maga az ünnepelt is pályára lépett. Természetesen nem hiányoztak az elismerő szavak sem, igazán sikerült emlékezetessé tenni egy nagyszerű miskolci sportember számára ezt a jeles dátumot!

 • 2008-04-04 14:18 Diósgyőrbe jön Illovszky

  Szombaton, a Vasas Diósgyőr elleni bajnoki mérkőzésére Miskolcra jön Illovszky Rudolf. A Vasas egykori kiválóságát tegnap engedték ki a kórházból, s első útja a piros-kékek stadionjába vezetett. Az idős sportolót múlt hét pénteken szállították kórházba. Az orvosok sokáig nem tudták megállapítani a rosszul-létének okát, azóta kiderült, hogy érszűkülete okozta a problémát. A most 86 éves Illovszky Rudolf a Vasasban játszott másfél évtizeden keresztül, később edzőként négyszer nyert bajnokságot a piros-kékekkel. A csapat utolsó elsőségét is vele szerezte 1977-ben. A Vasas Fáy utcai stadionja az ő nevét viseli.

 • 2008-04-04 13:02 Hölgyek a jégen

  Április 6–12. között Miskolcon rendezik a női divízió III-as jégkorong világbajnokságot. A Jégcsarnok megnyitása óta egymást követték a rangos események, igaz, korábban mindig a férfiak vendégeskedtek a borsodi megyeszékhelyen. Most először mutatkoznak be a hölgyek, akiknek fellépése igazi látványosságot ígér.

 • 2008-04-04 09:02 1. Pitypalatty-völgyi Napok, félmaratoni futó országos bajnoksággal

  A Magyar Köztársaság félmaratoni futó bajnokságának rendezési jogát Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2007 végén nyerte el, méghozzá három évre. A hagyományteremtő viadalt május 4-én, vasárnap a Magyar Atlétikai Szövetség, Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Közgyűlése, Sajószentpéter Város Önkormányzata és a Pitypalatty-völgyi Mikro-térség közösen hívja életre. A fő versenyszámot jelentő, a Sajószentpéter-Sajókápolna-Sajólászlófalva-Kondó-Radostyán-Parasznya-Varbó (fordító)-Parasznya-Radostyán-Kondó-Sajólászlófalva-Sajókápolna-Sajószentpéter útvonalon haladó 21,097 km-es futamra az első 500 nevezést tudják elfogadni, ezért nem árt időben jelentkezni! A félmaratoni mellett 1000 méteres családi futás és 4x1000 méteres középiskolás váltóverseny is lesz. A nevezésrőlA www.borsodsport.hu honlapon található nevezési lap kitöltésével április 24-ig lehet előnevezni. Ugyanezt személyesen április 25-ig, a B.-A.-Z. Megyei Testnevelési és Sportigazgatóságon (Miskolc, Selyemrét út 1.) munkanapokon 9.00.-17.00 óra között lehet megtenni. A helyszínen, azaz a sajószentpéteri versenyközpontban május 3-án, 14.00-18.00-ig, míg a verseny napján, május 4-én, 7.00-9.30-ig lehet jelentkezni és a rajtszámokat átvenni. További információ: A május 1-4. között megrendezendő, a sport mellett a kultúrát és a gasztronomiát is középpontba állító, egyedülálló eseménysorozattal kapcsolatos bővebb információt a 46/504-780-as telefonszámon, a 46/504-781-es faxszámon, a www.borsodsport.hu honlapon, a borsodsportig@t-online.hu e-mail címen és a mellékelt szórólapon lehet „begyűjteni”.

 • 2008-04-04 08:58 16. Bükki Hegyi Maraton: négy egyéni- és egy váltószámmal!

  Mint ismeretes, hagyományos nemzetközi hegyi futóversenyt, a 16. Bükki Hegyi Maratont ebben az évben június 21-én rendezi meg a miskolci Marathon Club. A tavaly „bemutatkozott” új pályák és távok várják idén is a futás amatőr és profi képviselőit. A 42,8, a 26,8 és a 11,3 km mellett idén is lesz egy, pontosabban két újdonság. Az új, 5 kilométeres pályát egyéniben éppúgy lehet teljesíteni, mint a 3x5 km-es váltó tagjaként. Érdekesség, hogy a leghosszabb táv tavalyi győztese, az etióp Erkolo Ashewafi idén nyáron szeretné megvédeni elsőségét a Bükkben. Ugyancsak részt kíván venni a versenyen, annak is a félmaratoni (26,8 km) távján a szintén etióp Mosessa Fayissa, aki korábban az Afrika-kupán 6. helyezett volt 1500 méteren.A futóknak ezúttal is érdemes időben leadni jelentkezésüket, hiszen ebben az esetben jóval kedvezőbb a nevezési díj. Az első előnevezési határidő, mely a legnagyobb kedvezményt kínálja, április 10-én jár le. Az amatőr és profi sportolók egyedi emblémázott pólót kapnak ajándékba, a célban pedig mindenkit egy tányér meleg étel vár. A rajtszámok alapján tombolasorsolás is lesz, ahol értékes ajándékok találnak gazdára. Lehetőség, egyben ajándék az is, hogy a 10-14 év közötti, az erőpróbán résztvevő, így rajtszámmal rendelkező gyerekek a majálisparki versenyközponttól 200 méterre található Állatkert és Kultúrparkba a verseny napjára érvényes, térítésmentes belépőjegyet kapnak.További információt a 46/371-881-es telefonszámon, a kisgyorgy.adam@t-online.hu és a steveszucs@gmail.com e-mail címeken, továbbá a letölthető nevezési lapokat is tartalmazó www.hegyimaraton.hu honlapon lehet begyűjteni.

 • 2008-04-03 09:51 A Vasas a következő ellenfél

  Hol van már a tavaszi idény kezdete? A Debrecenben, majd a Siófokon elszenvedett vereség miatt joggal búsultak a piros-fehér hívek, ám a Zalaegerszeg, illetve az MTK elleni döntetlen után már kezdtek bizakodni. Az utolsó két mérkőzés aztán meghozta az áttörést: hazai környezetben a Kaposvárt, majd házon kívül a Budapest Honvédot sikerült legyőznie a DVTK Borsodi gárdájának, amelynek tagjai jogos derűlátással várják a szombat esti fellépést.

 • 2008-04-02 09:11 Miskolci Ötpróba: folytatás futással

  A „Miskolci Ötpróba – Peking 2008” elnevezésű szabadidősport eseménysorozat idei folytatását az április 5-én, szombaton, 10 órától rendezik meg a Majális-parkban. A 7, 13 és a 26 km-es távokra 8.30-tól 400 forint befizetése ellenében lehet nevezni a Királyasztalon található fenti faházban. A próbakönyv 500 forintba kerül, ennek kiváltásakor nincs nevezési díj. A 7 és 13 kilométeres távot gyalogolva is teljesíteni lehet. A célban a rajtszámok alapján ajándéksorsolást tartanak. A pontvadászok a helyszínen pontjaik alapján átvehetik az egyedi emblémázott nyakba-akasztót, New Balance baseball-sapkát, hátizsákot és New Balance szabadidő-felsőt. Bővebb információt a www.kisgalya.hu honlapon, a kisgalya@vipmail.hu e-mail címen, illetve a 30/694-0708-as és a 30/928-4233-as telefonszámokon lehet kérni.

 • 2008-04-01 08:41 Továbbjutott a magyar női junior-válogatott!

  Az elmúlt héten Európa-bajnoki selejtezőn vett részt a magyar férfi és női junior röplabda-válogatott. A férfiak a romániai Buzauban a hatcsapatos csoport ötödik helyén zártak, a nők az észtországi Kohilában harmadik helyen végeztek, ezzel továbbjutottak, s Hollandia, Szlovénia valamint Franciaország társaságában részt vehetnek a pótselejtezőn!

 • 2008-03-31 15:51 Egy sikeres nap a sportos egészségért

  Háromezernél is többen látogattak ki március 29-én, szombaton a 2. Fittségi Sportnapra. Az eseménynek otthont adó Miskolc Városi Sportcsarnokban ismét bebizonyosodott, hogy az egészséges életmód, a rendszeres testmozgás újra kezd divatba jönni. Megyénk legnagyobb fitness-életmód eseményén ugyanis a legapróbbak, az óvodásoktól kezdve a nyugdíjasokig valamennyi korosztály képviselői megtalálták a számukra legszimpatikusabb mozgásformát, bemutatót, kiállítót, kedvezményes vásárt.

 • 2008-03-31 08:21 Bonifác 18. szülinapja

  Az idei Bosch Szarvasűzők Egyetemi-Főiskolai Váltó- futóverseny 2008. április 12-én immár tizennyolcadik alkalommal kerül megrendezésre, így ebben az évben válik nagykorúvá Bonifác. A szülinapos agancsost – a korábbi évekhez hasonlóan – idén is 75 km-en keresztül üldözik a Bükki Nemzeti Parkon keresztül, így a futás közben lehetőség nyílik a természet szépségeinek megcsodálására is.

 • 2008-03-30 10:15 Lékó megállta a helyét

  Beszámoltunk már arról, hogy ebben az esztendőben a norvég Magnus Carlsen ellen játszik Miskolcon párosmeccset Lékó Péter. A rapidsakk párosmérkőzés helyszíne a korábbiakhoz hasonlóan a Miskolci Nemzeti Színház lesz május 28. és június 1. között. A viadal bizonyára kiváltja majd a sportág iránt érdeklődők figyelmét.Mindenesetre az előkészületek a tervek szerint haladnak. Felvetődött, hogy miért nem egy mindenki által ismert sztár lesz a riválisa Lékó Péternek? Carlsent csodagyerekként tartja számon a sakkvilág, egyelőre azonban még vannak néhányan előtte a ranglistán. Az esemény sajtótájékoztatóján Káli Sándor, Miskolc polgármestere válaszolt a felvetésre. Elmondta, hogy roppant nehéz időpontot egyeztetni a játékosokkal. Programjuk sűrű, s keveseknek van a naptárában egy hétig tartó viadalnak hely. Káli Sándor hozzátette: szerinte mindenképpen örvendetes, hogy Carlsen eljön Miskolcra.Magnus Carlsen rövid pályafutása ellenére máris jelentős eredményekkel büszkélkedhet. Tizenöt évesen már világbajnokjelölt volt, tavaly a Világkupán a harmadik helyen végzett. Az esztendő első szuperversenyén, Wijk aan Zee-ben szenzációs holtversenyes első helyével kápráztatta el a sakkvilágot. A repertoárja egyre szélesebb, és nagyon jó rapidban. A trónkövetelő látogat el Miskolcra, ugyanis sokak szerint rövid időn belül világbajnok lesz! Szimpatikus, szerény fickó, aki biztosan kemény csatára készteti majd Lékó Pétert.Egyébként a január 1-jétől érvényes ranglistán a szegedi nagymester 2753 élő ponttal a nyolcadik, míg Carlsen 2733-mal a tizenharmadik volt. Lékó és Carlsen egyébként a közeli napokban, a linaresi szupertorna negyedik fordulójában találkozott utoljára egymással, ahol a felek a 41. lépésben, remiben állapodtak meg.Az esemény költségvetése 20 millió forint, ebből az összegből 10 milliót biztosít a város önkormányzata. A páros viadalnak egyébként vannak régebbi, de új támogatói is. Korábban egy-egy évre szóló kontraktust kötöttek Lékó Péterrel, ezúttal három évre szerződtek a felek. Ebből a mostani az első esztendő.Ami a páros mérkőzés programját illeti: május 27-én, este 18 órakor lesz az ünnepélyes megnyitó, és ekkor tartják a sorsolást is a csata helyszínén. Szerdán és csütörtökön fél ötkor, illetve hat órakor játsszák a partikat. Pénteken 16 és 18 óra között közönségtalálkozóra kerül sor az ITC Nemzetközi Kereskedelmi Központ Rákóczi-termében. Szombaton és vasárnap ugyancsak két-két partit váltanak a sakkozók, majd este fél nyolc tájban kerítenek sort az eredményhirdetésre.Lékó Péter egyébként a héten Nizzában játszott, ahol rapid, illetve vak sakkversenyt rendeztek. A magyar nagymester jól szerepelt, ugyanis a hajrá kezdete előtt holtversenyben a második helyen állt.

Miskolc TV mai műsora

2024-02-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!