Környezet

 • 2009-07-25 16:13 Környezettudatos technológiák Aggteleken

  Építkezés szalmából, vályogból

 • 2009-07-25 13:37 Környezetszépítési, virágosítási verseny Borsodban

  A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Környezetvédelmi Tanács immár ötödik alkalommal hirdeti meg környezetvédelmi, környezetszépítési és virágosítási versenyét. A nevező városok, falvak és községek három kategóriában: város, 500 fő feletti és alatti települések kategóriájában indulhatnak a megmérettetésen.

 • 2009-07-23 15:40 Környezeti Tanácsadás Aggteleken

  Az Aggteleki Falunapok keretei között július 24-25.-én, gyönyörű környezetben, Aggteleken a Tóvégi Rendezvényközpontban tart tanácsadó napokat a miskolci Ökológiai Intézet Alapítvány környezeti tanácsadó irodája.

 • 2009-07-21 13:01 Kormánybiztossal a parlagfű ellen

  Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa felhívja a kormányt, hogy kezdeményezze a parlagfű elleni küzdelem kiemelt állami feladattá nyilvánítását és kormánybiztos kinevezését. Az ombudsman szerint e területen önálló, világos feladatkörrel és erős, hatósági jogkörökkel felruházott szakmai testületre van szükség. A testület kiemelt feladatává kell tenni intézkedési javaslatok kidolgozását - áll a biztosi hivatal közleményében.

 • 2009-07-20 15:10 A Tisza-tó környéki szemétlerakók rekultivációja

  A Tisza-tó környéki települések konzorciumának területén lévő harmincegy hulladéklerakó rekultivációja valósulhat meg a közeljövőben európai uniós támogatás segítségével. A Tisza-tavi Települések Konzorciumának gesztora Tiszafüred.

 • 2009-07-01 11:24 „Miskolc a miskolciaké”

  Az épített örökség védelméért

 • 2009-06-30 11:31 Újra akcióban a „Parlagfű-kommandó”

  Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter az országos tiszti főorvossal, egy növényvédelmi felügyelővel és önkéntes egyetemistákkal járta Hidegkút utcáit kedden, hogy „Parlagfűmentes ház” matricát ragasszon azokra a postaládákra, ahol a kertes ház tulajdonosa megtisztította udvarát az allergén gyomnövénytől. A nemzeti parkok és vízügyi igazgatóságok is gondoskodnak a hozzájuk tartozó területek parlagfű-mentesítéséről. Július elsejétől már bírságolnak a növényvédelmi felügyelők.

 • 2009-06-27 12:35 Maratoni futással „ kampányolnak” a környezetvédelemért a pénzügyőrök

  Egy héten keresztül 450 kilométert fut 25 vámos, 3 országot és 52 települést érintve a szlovákiai Vámosbalogról, a magyarországi Vámospércsre. A pénzügyőrök a maratoni váltófutással a környezet védelmére és a környezetvédelmi termékdíj fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet. A futók Szlovákiában, Magyarországon és Romániában is minden olyan falun, községen, vagy városon átfutnak, amelynek a nevében benne van a „vám” szó.

 • 2009-06-05 12:09 Kitüntetések a Környezetvédelmi Világnap alkalmából

  Június 5-e a Környezetvédelmi Világnap. A jeles nap alkalmából Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter Környezetünkért Díjat, Környezetünkért Emlékplakettet és Miniszteri Elismerő Oklevelet adott át a környezet ügyéért tevékenykedő szakembereknek, valamint Zöld Toll-díjat adományozott a környezetvédelmi szemléletformálásban kiemelkedő tevékenységet végző újságíróknak péntek délelőtt a budapesti Természettudományi Múzeumban.

 • 2009-06-03 13:36 Öt települést védenek meg

  A Környezet és Energia Operatív Program támogatásával megépülhetnek a hiányzó körtöltések Felsődobszán, Hernádkércsen, Nagykinizsen, Szentistvánbaksán és Ócsanáloson, ezzel két és fél ezer lakos árvízi védettsége lesz biztosítható. A településeket korábban nem veszélyeztette a Hernád, de az utóbbi évek rendkívüli nyári árvizei komoly károkat okoztak, így szükségessé vált az árvízvédelmi művek kiépítése. A mintegy 10 kilométernyi töltés 2,5 milliárd forintba kerül, jelenleg az uniós projektek előkészítése zajlik.

 • 2009-06-01 09:28 Felszámolják a szemétlerakókat - megtisztul a Hernád-völgye

  Felhagyott és korszerűtlen hulladéklerakókat számolhatnak fel uniós segítséggel a Hernád-völgyében. A Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás -amelynek 58 önkormányzat a tagja- tavaly az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében kapta meg a támogatást, amelynek segítségével négy egymással szomszédos B.-A.-Z. megyei kistérség településeinek 46 lerakóját számolhatják fel.

 • 2009-05-26 13:34 Magyar-francia környezetvédelmi hónap

  Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter és René Roudaut, a Francia Köztársaság magyarországi nagykövete nyitotta meg kedd délelőtt a hetedik magyar-francia környezetvédelmi hónapot a budapesti Francia Intézetben. A környezetvédelmi minisztérium és a francia nagykövetség közös programsorozatában francia és magyar előadók vesznek részt. Az előadások többek között a gazdasági válságról és hatásairól, az állatok vándorlásáról, a táji örökség megőrzéséről, valamint a környezetvédelem és egészség kapcsolatáról, a biztonságos élelmiszerek fontosságáról szólnak.

Miskolc TV mai műsora

2021-03-04 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!