Környezet

 • 2009-10-25 07:20 II. Tisza-tavi Madarász és Természetfotós Fesztivál

  A Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő egyesület és a Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatósága ismét megrendezte a Tisza-tavi Madarász és Természetfotós Fesztivált Porószlón. Tegnap már sok madarász szakembert és laikus érdeklődőt fogadtak a természetvédelmi területen, da a mai napon is még várnak érdeklődőket, akik csónakokkal látogathatják végig a Tisza-tó madarak által kedvel helyeit.

 • 2009-10-22 10:01 A fenntartható fejlődésért tanácskoztak

  Észak-Magyarország a fenntartható Európában – ezzel a címmel rendezett konferenciát Miskolcon az Észak-magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség. Elsősorban a környezetvédelmi kérdések regionális szintű áttekintése került terítékre. Az ügynökség egy belgiumi rendezvénysorozathoz kapcsolódva az éghajlatváltozás és a fenntartható fejlődés témakörének szenteli a hónapot.

 • 2009-10-21 08:49 II. Tisza-tavi Madarász és Természetfotós Fesztivál

  A Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő egyesület és a Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatósága ezen a hétvégén ismét megrendezi a Tisza-tavi Madarász és Természetfotós Fesztivált Porószlón, október 24-25-én.

 • 2009-10-19 16:48 Új szobor Lillafüreden - véleményeket várnak

  Miskolc-Lillafüreden, a kisvasút Lillafüredi állomásánál lévő parkban kap helyet Varga Éva szobrászművész: Lutra c. szobra. Miskolc idegenforgalmi szempontból kiemelt városrésze egy olyan műalkotással gazdagodik, amely – bízunk benne – a gyerekek kedvence lesz, a kisgyerekes családok, kisiskolás csoportok kedvenc kiránduló célpontjává válik a Lutra pihenő, és talán még az olvasás iránti érdeklődést is növelhetjük vele az ifjúság körében.

 • 2009-10-18 16:27 Bánkúton jártunk

  Tekintsék meg a Bükk minden évszakban gyönyörű lankáit, a nyári melegeket követő első hó leesése után. A hótakaró még csak ízelítő a télből, a téli sportok szerelmeseinek még várni kell.  A Bükkben és a Mátrában is leesett az első hó a héten.

 • 2009-10-18 13:26 Díszmadár és hüllőkiállítás

  A nimfa és hullámos papagájtól az egzotikus pintyekig rengeteg madarat láthatnak azok, akik ellátogatnak a Vörösmarty Mihály Művelődési Házba, a díszmadár és hüllő kiállításra. Az ausztrál, afrikai és ázsiai madarakkal is megismerkedhettek az érdeklődők.

 • 2009-10-17 15:04 Öt centiméteres hó a Mátrában

  Öt centiméteres hó esett a Heves megyei Mátraszentistvánon, ez sportolásra még nem alkalmas. Az előrejelzések szerint a hó legkésőbb szerdáig megmarad, addig ugyanis napközben is nulla fok alatti hőmérséklet várható - mondta el szombaton a Mátraszentistváni Sípark szóvivője.

 • 2009-10-16 16:35 Fekete hattyú a tapolcai csónakázó tóban

  Új lakó költözött a miskolctapolcai csónakázó tóba. A bütykös fehér hattyúk és vadkacsák mellé most egyenesen Hollandiából érkezett, egy fekete hattyú. A tojó most barátkozik az új párjával és környezetével.

 • 2009-09-15 19:10 Elviselhetetlen a bűz Szikszón

  Biológusok vizsgálnak egy szikszói szeméttelepet

 • 2009-09-14 17:59 Bírod energiával a mosogatást?

  A hét európai országra kiterjedően elvégzett bonni tanulmány, amely a mosogatási szokásokat hasonlította össze, adott ihletet a szeptembertől decemberig tartó „Vedd komolyan” című kampányhoz. Ennek során Budapesten (szeptembertől) és 4 vidéki városban (októbertől) – köztük Miskolcon is – számláló méri a kézi és a gépi mosogatás közötti – vízfogyasztásbeli – különbséget.

 • 2009-09-10 15:43 Magyarország és Románia szorosabbra fűzi együttműködését

  Magyarország és Románia szorosabbra fűzi együttműködését a környezet- és természetvédelem, valamint a vízügy területén – többek között erről is megállapodtak a Magyar – Román Környezetvédelmi Vegyes Bizottság 2009. szeptember 9-10-én Budapesten tartott hetedik ülésén. Magyarországot Kling István, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára és Haraszthy László, a tárca természetvédelmi szakállamtitkára képviselte. A román delegációt Doru Laurian Bădulescu, a Román Környezetvédelmi Minisztérium államtitkára vezette.

 • 2009-09-09 09:58 Energiavadászat az iskolában

  A környezetvédelmi tárca a szeptemberi tanévkezdéssel egy időben indítja el azt a szemléletformáló iskolai versenyét, melyen az általános iskola felső tagozatos diákjainak kívánja felhívni a figyelmét a környezetvédelem és energiamegtakarítás fontosságára, az „Egy mozdulat” program részeként.

Miskolc TV mai műsora

2021-03-04 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!