Környezet

Maratoni futással „ kampányolnak” a környezetvédelemért a pénzügyőrök

2009-06-27 12:35

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Egy héten keresztül 450 kilométert fut 25 vámos, 3 országot és 52 települést érintve a szlovákiai Vámosbalogról, a magyarországi Vámospércsre. A pénzügyőrök a maratoni váltófutással a környezet védelmére és a környezetvédelmi termékdíj fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet. A futók Szlovákiában, Magyarországon és Romániában is minden olyan falun, községen, vagy városon átfutnak, amelynek a nevében benne van a „vám” szó.

A Vámos Települések Szövetségét ugyanis éppen ezért alapították 2007-ben. Vagyis, hogy azok a települések, amelyek tagjai a szövetségnek tartsanak össze, ismerjék meg egymás kultúráját, hagyományait, szükség esetén pedig pénzbeli vagy természetbeni juttatásokkal segítsék egymást. A legmagasabb rangú futó Szabó Károly ezredes, a Vám- és Pénzügyőrség Közép-magyarországi Regionális Parancsnokságának parancsnoka lesz, az „újoncokat” pedig egy pénzügyőr őrmester hölgy képviseli majd. Ő árpilis elseje óta dolgozik a Vám- és Pénzügyőrségen.

A 450 kilométeres futás rajtja: 2009. június 29.-én 9 órakor lesz a szlovákiai Vámosbalogon (általános iskola udvaráról indul a mezőny cím: Vámosbalog, Fürdő u. 164) A célba érkezés előreláthatólag. 2009. július 4.-én 9 óra 30 perckor lesz Vámospércsen


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-17 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!