Környezet

A Tisza-tó környéki szemétlerakók rekultivációja

2009-07-20 15:10

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE szemet_begyujtes.jpg

A Tisza-tó környéki települések konzorciumának területén lévő harmincegy hulladéklerakó rekultivációja valósulhat meg a közeljövőben európai uniós támogatás segítségével. A Tisza-tavi Települések Konzorciumának gesztora Tiszafüred.

A tagok között szerepel Jász-Nagykun-Szolnok megye tizennégy, Hajdú-Bihar megye két, Heves megye hat és Borsod-Abaúj-Zemplén megye kilenc települése. A társulás a tagok közigazgatási határain belül található, korábbi – ma már nem üzemelő – lerakók bezárására és rekultiválásának előkészítésére csaknem 35 millió forint támogatást nyert a Környezet és Energia Operatív Program KEOP–2.3.0 pályázatán.

A közreműködő szervezet a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatósága. A környezetet és a lakosságot folyamatosan veszélyeztető, régi, korszerűtlen, műszakilag nem megfelelő, többségében illegális hulladéklerakókat bezárják. A beruházás részeként ezeket a hulladéklerakókat rekultiválják. A projekt megvalósulásával az érintett települések területén élő közel hatvanhétezer ember életminőségét javítják, s a bezárt lerakók közvetlen környezetében élő mintegy ezerkétszáz lakos életében azonnali, jelentős higiénés és környezeti javulást hoz a változás.

A lakóterületeken kívül pedig a turisztikailag dinamikusan fejlődő régió mintegy tíz-tizenötezer vendégének biztosíthat kulturált környezetet. Létfontosságú közös érdek, hogy megoldódjon a nem megfelelően tárolt hulladék biztonságos kezelése. A beruházás eredményeként egészséges, tiszta lakókörnyezet alakul ki a településeken, az életminőség emelkedésével.
 
A beruházásal kapcsolatban a poroszlói művelődési házban július 23-án, csütörtökön délután fél öttől, a sarudiban ugyanezen a napon este fél héttől lakossági fórumot rendeznek.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-17 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!